Kaj počnejo z avti na servisih?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pokaži mi kje sem pljuval po Kolmaniču? Pobarvano je super, tu nimam kaj rečt. Napisal sem kaj se mi je zgodilo in me je zanimalo, ali imajo tudi ostali podobne izkušnje in kak so ukrepali.

Pa kaj delaš pri Kolmaniču, da te tak srbi in da si se registriral?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
S temi servisi so sami križi in težave, mentaliteta pa je pri mnogih še zelo balkanska, le cene so evropske, včasih celo višje.

Dobro izkušnjo sem imel z Renaultom. Pripelješ avto na redni servis, skeširaš 300 EUR. Naročiš, da ne smejo dolivati tekočine (cena primerljiva s ceno Zlate penine) in menjati nič, kar ni zahtevano pri menjavi na toliko km. Pustiš telefon, da te pokličejo, če kaj odkrijejo. Prideš nazaj. Tekočina notri (vsakič znova), ni oprano, zamujajo z obljubljeno uro itd... Skratka jajc.

Drugje pa isto popravljajo 3x zapored in vsakič računajo.

Resno razmišljam, da se bom začel voziti na servise v Avstrijo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Serviser se ima kaj vozit po cesti z vozilom,ampak ga naloži na vleko in odpelje do ličarja. Taka je praksa po večini.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Hehe, dobro so te okrog prinesli.
aplauz.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Potem sem se še spomnil, da sem na servisu dal ploščico od radia v predal, ko sem dobil avto pa je bila v radiu. Izgovora, da so avto peljali na testno vožnjo nimajo, ker pri plehu nimajo kaj avta vozit okoli, razen iz dvorišča do ličarske delavnice (ki je pri njih).

saj ne da bi
evil.gif

Ampak vseeno
tongue-1.gif

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kaj vse delajo...
Trobec, Ljubljana: računa nove bobne in pakne, v resnici jih zbrusi s šmerglom (1983),
isti: vzame ven nove svečke in da stare notri (2000),
AC: serviserji malo testirajo neko makino, ki je prišla na redni servis, karambol, izgovori, da čakajo nekaj iz Nemčije (4 dni) - 2006,...

uf-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa saj za Trobca ja vsak ve da je bolj šalabajzer ali ne?
smile-1.gif
Pri novih al pa pri servisih.

Se spomnim ko sem par let nazaj peljal tja en avto ličati, avto je bil temno modr, vrata so pa ven prisla še veliko bolj temna,skor črna.
Pa nas je hotel prepričati da je to OK....seveda je potem štrihat dal ponovno,ker to je bilo katastrofalno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.748
113
kod Džej-Zija
K njemu sem vozil astro že kakšnih 10 let nazaj. Pa me ni prepričal, zato sem si omislil enega popoldanca, ki je pa stvar obvladal v nulo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Opel Trobec, ja (Iz Centra Ljubljane, čez Dolgi most in takoj ostro desno nazaj in potem na levi).

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Resno razmišljam, da se bom začel voziti na servise v Avstrijo.

O tem sem jaz tudi že premišljeval, med Cmurekom in Šentiljem je en Peugeot precej velik. Ve kdo kake so cene pri avstrijcih?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Hehe, dobro so te okrog prinesli.
aplauz.gif

Hja ne vem, če so me. Sem malo pobrskal in res za Kolmaniča ličari KRAMBERGER ANDREJ S.P. AVTOSERVIS, AVTOLIČARSTVO, ŠKERBOTOVA ULICA 8, 2342 RUŠE.

Sicer pa je dobrega serviserja najt prava znanost. Včasih so starši imeli Daewoo, kasneje tudi jaz, pa smo vozili v Črenšovce k enemu bivšemu pooblaščencu. Vedno narejeno vse ok, če je bilo že kaj dotrajano je opozoril, znal je poiskat originalne dele hudo poceni (iz Hrvaške al kje že je nekaj vozil ''pod pultom''), ob uri ko sem se zmenil so me že čakali. Urco, pa je bil servis narejen, vmes sem šel peš v sosednjo vas na bombastičen bograč
cool-1.gif

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
...ksz

Ne vem, če je že kdo omenil....ampak mene ful *****, sem že neke časa nazaj peljal avto k enemu šalabajzeru tu pri nas (res da dela za drobiž, glavni razlog pa je bil, da moj mehanik ni mel časa) in on postavi "diagnozo" že samo po tem, da sem mu povedal, da se mi felna greje....je rekel, ja to so ti žlauheci, krivi, se noter naberejo neke ...kaj pa že vem kaj..in pol vse skupaj deluje kot nepovratni ventil....sem reko ok menjaj da bo mir. Pridem plačam, odpeljem avto...in nič boljše, še kr se vse skup greje, nakar ugotovim od mojga mehanika, da mi je to menjal ravno pred pol leta
bonk.gif
Pomoje ne morjo to tak delat, pa čeprav so za polovico cenejši od drugih....

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ni bil glavni razlog, da sem peljal zarad tega tja (cene)....ampak, sem naslednji dan nujno potreboval avto in mi je nekak na uho prišlo, da mi ta model lahko to vštima takoj za male pare....sicer pri meni velja, osel gre samo enkrat a led, tak da s tega naslova se pomoje neda živet...menda pa ma kake osle, ki jih vedno znova vozi drsat
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Kaj vse delajo...
Trobec, Ljubljana: računa nove bobne in pakne, v resnici jih zbrusi s šmerglom (1983),
isti: vzame ven nove svečke in da stare notri (2000),

Veit Domžale je isti k*.

Če pa sodiš med tiste težake, ki visijo poleg, naredi svoje, naračuna, se prime za glavo (kako malo je naneslo - to mu prebereš iz učk) in začne plesati okoli tebe, kaj vse bi bilo še treba narediti...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:Če pa sodiš med tiste težake, ki visijo poleg, naredi svoje, naračuna, se prime za glavo (kako malo je naneslo - to mu prebereš iz učk) in začne plesati okoli tebe, kaj vse bi bilo še treba narediti...
Potem je isti k..., če pelješ h popoldancu na črno, ali pa je tam še bolje, ker ti ni treba zraven stat, da bo tisto res narejeno. Zame je uradni servis, da pripelješ avto, dobiš nadomestnega in popoldan prideš iskat avto. To je to. Da pa moram zraven stat, potem sem pa raje pri popoldancu, ki bo še prijazen, obvlada stvar, ti še kaj pove zraven, tako da se še naučiš, pa še manj kot pol cene bo kasiral.

PS: Sovražim večino pooblaščencev, ker so res taki, kot so zgoraj opisani. Moram pa reč, da imajo nekateri že izdelan plan, ko pripelješ. Recimo Kondor na Letališki: tam ima obrazec v katerem obkljuka ali želiš da ti dolijejo tekočino za stekla, menjajo brisalce, itd. Če rečeš ne, je pač ne.