Kaj kupiti?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Kamiq naročen lani septembra je prišel v 4 mesecih. Je bil pa prvi datum marec 2022 potem naenkrat junij 2022, na koncu je pa prišel januar 2022 (se je tudi prodajalec takrat čudil, da tako hitro).

Je bilo pa na srečo takrat še možno naročiti vse, so pa potem v roku 1 meseca 2x dvignili ceno in odstranili blindspot, električno odpiranje prtljažnika in mislim da zložljiva ogledala (zadnji dve sta sedaj nazaj)...

Cena je pa sedaj za ubit. Sicer ni fer da primerjam ceno, ki smo jo dobili s popusti in ceno po konfiguratorju sedaj (čeprav verjetno nekih visokih popustov ni) ampak razlika je 7k (s tem da po konfiguratorju ni blindspota, ki je še ene 500€). o_O

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
Dobro, cene so kake so, te so res kriminal... pred letom in pol bi testnega Passata comfortline 150 KM dizla lahko dobil za 22k€, Kamiqu za 22k€ še pa vedno manjka kaka stvar, ki je v passatu samoumevna. Enako je pri T-Rocu, ki ga za tako ceno novega sploh ne dobiš, rabljenim v tem rangu pa marsikaj manjka. Ampak 12 let star 3 vraten avtomobil pač moramo počasi zamenjati...

Druga opcija je ujagati kakega rabljenega, ampak teh zaenkrat ni ravno veliko. Pa tudi tu mi je nepojmljivo, da rabljen avto takega razreda za 20k€ nima kamere, ogrevanih sedežev, volana, kessya itd.

Električni prtljažnik in ogledala so trenutno v konfiguratorju, blindspota pa mislim da res ni.

Pa na DSG je pri škodi trenutno -1k€... potem vsaj doplačilo za DSG ni veliko...

B81

22. jul 2007
36.924
10.501
113
Torej ce si dobil novega pred krizo, se ga splaca zdaj prodat? :)

7k razlike pri avtu v rangu 20-30 k eur je res kriminal. Saj rabljeni pa so sli vsaj za 3k gor v tem rangu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
Znanca prodala 3 leta stara Citroen Berlingo ter 2 leti starega Grandlanda, dobila sta približno enako kot ob plačilu novih. Po drugi strani pa te olupijo pri nakupu novega, tak da je isti k

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Stari ima T roc 1.5 style, pa še neke zadeve noter, navigacija, LCD števci, ogrevani zici. V decembru 2018 je dal zanj 21200, danes dobi zanj nekje 19 jurjev, ampak novi je od 29 jurjev naprej, tak da nisi nič naredil. V vsakem primeru 10 jurjev pušiš, tudi če bi nov ostal enaka cena bi bil pa rabljen 11 jurjev.

Ampak foter se ne da. Avto ima sedaj 30k km, garancija gre h koncu in bo treba menjati. Ima že vse prospekte, cenike, opcije naračunane.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Neverjeten si.. Samo jamranje, kako je vse slabo in brezveze..

Ne razumem, kakšen avto kupuješ in kaj z njim delaš, da ti samo toliko malo zdrži.

Moj passat ima zdaj 335kkm in do sedaj še ni bilo prav nič narobe! Samo servisi.

Kolega s Toyoto jih ima še več.

Z avtom je samo potrebno ravnati, kot se spodobi. Ne pa, da kupiš avto za 40.000€, potem pa šparaš z motornim oljem in filtri na Autodoc.

Moje mnenje je, da mora avto zdržati VSAJ 350kkm, če zanj dobro skrbiš (servisi, originalni/kvalitetni deli, pranje, sesanje, ipd..

Res pa je, da ogromno ljudi z avtom dela kot s umazano coto.. Ko sem za sina kupoval rabljen avto, jih je veliko slabo ohranjenih, notranjost uničena, servisi bolj tako tako.. Kaj delate hudiča?

In potem se kurčite, kako slabe kvalitete so dandanes avtomobili..
Hja, tvoj passat ni letnik 2018 ali mlajši, sklepam (zakaj to omenjam, beri v nadaljevanju). Kaj je narobe z deli na Autodoc? Sam sem kupil npr. komplet zobatega jermena z vodno črpalko za cca . 200€, firma je pa CONTITECH. In kaj bi vgradil npr. uradni servis?

Ja, pranje in blowjob avta ziher pripomoreta k dodatnim 100kkm, ... doh ...

In tole: stari CANDY pomivalni stroj je delal 30 let. A kak nov stroj dela toliko časa? I doubt. Tole se nanaša na avte: pričakovat, da bo novo vozilo delalo vsaj 30 let, kot napr. Golf II, je po mojem mnenju (in mnenju večine) misija NOGO. Danajšnja vozila nikakor niso narejena za 300+ kkm brez večjih vlaganj.

Ajde, pa zdravi ostanite.

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: Borg, igi in B81

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
Kaj je narobe z deli na Autodoc? Sam sem kupil npr. komplet zobatega jermena z vodno črpalko za cca . 200€, firma je pa CONTITECH. In kaj bi vgradil npr. uradni servis?
aa.PNG

• Objave ne odobravam
Reactions: Borg

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Hja, tvoj passat ni letnik 2018 ali mlajši, sklepam (zakaj to omenjam, beri v nadaljevanju). Kaj je narobe z deli na Autodoc? Sam sem kupil npr. komplet zobatega jermena z vodno črpalko za cca . 200€, firma je pa CONTITECH. In kaj bi vgradil npr. uradni servis?

Ja, pranje in blowjob avta ziher pripomoreta k dodatnim 100kkm, ... doh ...

In tole: stari CANDY pomivalni stroj je delal 30 let. A kak nov stroj dela toliko časa? I doubt. Tole se nanaša na avte: pričakovat, da bo novo vozilo delalo vsaj 30 let, kot napr. Golf II, je po mojem mnenju (in mnenju večine) misija NOGO. Danajšnja vozila nikakor niso narejena za 300+ kkm brez večjih vlaganj.

Ajde, pa zdravi ostanite.
Tudi golf II ne dela 30 let. Te stare kante so pri 100 kkm rabile že generalko, vsaj tamalo, če ne velike. Je pa res, da so bile mašine enostavne, deli poceni in vsaj kozolčar jih je lahko šraufal.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zato pa kupiš nekaj kar je čim manj komplicirano, brez turbin pa ne vem še česa.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Fiksija z edino bremzo na kajlo, da se ni treba še z menjalnikom in zajlami zajebavat. Ali bognedaj kakih Di2 ali AXS sistemov za elektronsko šaltanje, oz celo brezžično.

igi

Guru
13. okt 2007
5.595
1.203
113
Celje
Stari ima T roc 1.5 style, pa še neke zadeve noter, navigacija, LCD števci, ogrevani zici. V decembru 2018 je dal zanj 21200, danes dobi zanj nekje 19 jurjev, ampak novi je od 29 jurjev naprej, tak da nisi nič naredil. V vsakem primeru 10 jurjev pušiš, tudi če bi nov ostal enaka cena bi bil pa rabljen 11 jurjev.

Ampak foter se ne da. Avto ima sedaj 30k km, garancija gre h koncu in bo treba menjati. Ima že vse prospekte, cenike, opcije naračunane.
Samo meni se tole vseeno zdi precej OK zgodba.

Pušiš manj kot 10% letno oziroma 2.5k€. Pa ni treba nič razmišljati kdaj velik servis, diski, letne gume, kdaj bo šoba odletela...
Ker na rabljenem pa še vedno na vrednosti izgubljaš...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.101
113
Jaz sem celo Kamiqa dobil 1.000 € ceneje od prvotne cene, ker je bila ob plačilu ravno akcija za avtomatski menjalnik. Tako da ima menjalnik eno menjavo olja in en servis v dobrem... :evil::valjamse: