Temp je bla okČe si drozgal samo moko, bi morala biti efektivnost čez 90%, ne pa 0%. Mogoče si se nategnil kje drugje. Si preveril termometer?
s temperaturo pa ph jem se ne da tko zajebat se mi zdi... ce so pa same luscine brez zmletih zrn, pa komot... ni blo cukrov ...Če si drozgal samo moko, bi morala biti efektivnost čez 90%, ne pa 0%. Mogoče si se nategnil kje drugje. Si preveril termometer?
sicer nisem meril OG po dodatku cukra ampk najbrz je bil vsaj 1.020-1.030, ce je zdaj po enem tednu 1.013... sej vem da sem zajebal nekje , mogoce bo pa uzitn za spitGlede sladu je lahko tudi prišlo do zamenjave z Best Special X sladom, podobno X v imenu gre pa v tem primeru za temen karamelni slad (belgijski tip znan kot Special B v originalu). Se bi pa moralo videt razliko že takoj ker special X je po barvi precej temen, red X je pa povsem enak kot kakšen vienna/munich oz. če nimaš pred sabo vzorcev je enak osnovnemu sladu.
Samo karamelni slad da od sebe kar precej sladkorja že brez drozganja, nima pa encimske moči to je res. Moral bi vseeno v 100% obliki dat od sebe več kot 1.005.
Če imaš sedaj 1.013 in si dodal sladkor tudi dvomim da je bil OG 1.005, ker navaden sladkor bi ti pri fermentaciji polno pobralo in se na FGju nebi nič poznalo oz. zaradi višanja alkohola bi šel še v - (pod 1.00). Tako da imaš težavo zagotovo tudi pri merjenju oz. si nekaj udaril mimo tudi na tem področju.
Aja, slad je bil res konkretno rjave barve, sploh mokasicer nisem meril OG po dodatku cukra ampk najbrz je bil vsaj 1.020-1.030, ce je zdaj po enem tednu 1.013... sej vem da sem zajebal nekje , mogoce bo pa uzitn za spit
Ne. Za Ameriško pivo uporabiš pač ameriko, Slovenski hmelji so zelo dobri sam to pol ni amerika. Aurora na celotni paleti se zelo dobro obnese.Potem je, če prav razumem od slovenskih za kakšen dober Pale Ale še najbolj uporabna Aurora za grenčico, za aromo pa se splača uporabljat ''ameršiko klasiko''.