Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Ko sem testiral različne hmelje, sem naredil neko nevtralno pivo, potem pa sem v flaše dodal različne hmelje kot dry hop. Ko sem čez nekaj dni odprl prvo je bila flaša v sekundi prazna zaradi prevelikega pritiska. Naslednjo pa sem samo malo "načel" z odpiračem, da bi se pritisk postopoma sprostil. No čez kakšno minuto je počilo in odneslo zamašek, jaz pa sem imel v kuhinji strop "ofrajhan" s hmeljem
Povsem previsok pritisk je bil v vseh flašah, čeprav sem dodal pravo količino sladkorja. Mogoče kdo ve zakaj bi se lahko to zgodilo zaradi hmelja v flaši?
Kaj potem si zajebal 450l piva? Kater sistem pa imaš za kuho?Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
2x kuhal AIPO, prvic malce zafrknil z dodajanjem sladkorja pred flasiranjem (preslabo premesal sladkor v fermentorju) sedaj pa cakam da drugo kuho flasiram cca.450l..
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
To se rado zgodi pri temnih, po mojih izkušnjah je to napaka v tvoji/naši zaznavi. Tole sem sam imel pri temnih pivih ko se kvas še ni posedel, nekako kombinacija temnega sladu in yeast arome. Čas je vse popravil
Pac doma narejene posode,gretje na plin,hlajenje preko 7kw sistema in zalogovnik s toplo vodo in zalogovnik s hladno oba po 1100l..Citat:
Uporabnik faraday pravi:
Kaj potem si zajebal 450l piva? Kater sistem pa imaš za kuho?Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
2x kuhal AIPO, prvic malce zafrknil z dodajanjem sladkorja pred flasiranjem (preslabo premesal sladkor v fermentorju) sedaj pa cakam da drugo kuho flasiram cca.450l..
Citat:
Uporabnik Muflon pravi:
Ostalo mi je za cca 30litrov slada in sicer mesanica municha viene in carapilsa...imam se nekaj malega simco-ta katerega bi tudi uporabil..kaksen hop mi priporocate,da bi IPA imela bolj svez,saden vonj?in kaj naj uporabil za dry hoping?hvala in lp
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sem spacal že nekaj piv samo z auroro in bom še kakšnega.