Dal sem samo primer.
Kje je travnik nima veze pa če je na koncu sveta. Pomebno je ali gre za privat lastnino ali javno.
Kje je travnik nima veze pa če je na koncu sveta. Pomebno je ali gre za privat lastnino ali javno.
Ni isto. Teoretično mogoče že, v praksi pa sodišča lepo ločijo, na kakšni zemlji boš ti koga mahal s plohi. In če misli cvinga nekoga prebutat, ker je slučajno hodil po travniku nekje bogu iza nogu, po mimoidoči deležen lepe odškodnine, v primeru česa hujšega pa gre cvinga lepo v zapor. Kar je tudi prav, kazen mora biti sorazmerna prekršku.Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Pomebno je ali gre za privat lastnino ali javno.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
In bi prav rad videl primere, ko so neki privat travniki postali prave šmarnogorske poti kar nenadoma. :
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Jst rajši naložim ATV na prikolico in grem na hrvaško. Celo občine so organizatorji ATV srečanj, kjer je potem vožnja po gozdnih in travniških poteh. Ob poteh pa domačini, ki vabijo na gemišt. Smo hoteli pri nas naredit nekaj podobnega in je po objavi že drugi dan klical gospod inšpektor... seveda ni inšpektor sam izvohal za dogodek.
Prepričan sem , da v gozdu moj atv naredi manj škode kot nekajtonski stroj ki vleče hlod za seboj...
Verjetno bi tudi meni dvignilo pokrovko, če bi po moji zemlji brez mojega dovoljenja vsak dan drkal s kros motorjem. Pešce pa vedno povabim na špricer