Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
novi dizli imajo slabse gretje, predvsem zaradi izskoristka, starejsi dizli so pa zelo hitro ogreli avto
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Tudi meni to ni jasno... opazno hitreje se segreje dizel, kot prejšnji bencinc. Tudi jaz sem cvikal, kako bo pozimi, ampak sploh ni težav s tem. Toplo piha, ko se kazalec za temperaturo motorja sploh še ne premakne iz nule. Seveda so to čisto subjektivna mnenja...
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Sodelavec ima golfa V 2.0 dizel in pravi, da ko je temp. pod -10 res slabo greje. Mora voziti v nižji prestavi (višji obrati) , če pa več stoji pred semaforji more pa malo gas držat. Vendar takrat vožnja ni več ekonomična.
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Hudiča, kakšne dizle vi voziteLetos sem zamenjal konjenico in nabavil dizla, pa moram reč da se ogreva ravno toliko časa kot bencinar ali pa še manj. Jaz ne opazim nobene razlike pri ogrevanju med bencinarjem in dizlom.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Če imam prav v spominu imaš 1.9TDI 77kW.Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Hudiča, kakšne dizle vi voziteLetos sem zamenjal konjenico in nabavil dizla, pa moram reč da se ogreva ravno toliko časa kot bencinar ali pa še manj. Jaz ne opazim nobene razlike pri ogrevanju med bencinarjem in dizlom.
Lahko napišem le tole: ali si imel pri bencincu zanič termostat, ali pa pristno nadaljuješ pravo tradicijo pravih Slovencev, ki seveda vidijo samo pozitivne stvari pri svoji kanti, negativnih pa ni.
V glavnem bullshit: zgolj v ilustracijo: moja kanta z istim motorjem se na precej dolgem klancu (cca. 5 km), kljub temu, da je čisto segreta na vrhu, do dna shladi na pod četrtino in to pri cca. 0 stopinjah. Kaj bo pri npr. -20, si ne upam niti pomisliti.