Kaj bi naredili v takem primeru (preveč denarja)?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj za modre kuverte tudi ima
smile-1.gif
(btv, modre so out, zdaj so in bele)

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Najprej mora kolega postavit prioritete. Kaj je pomembno za njega v življenju. Če je to oddajanje nepremičnin, ki jih že ima, potem naj se tega loti bo imel kar nekaj dela in živci bodo šli. Najemniki so lahko pošasti, ne pa ljudje.
Prečekira naj "prijatelje" ter razmisli, kdo je res prijatelj. In ko bo prišel do zaključka,da jih nima (morda si ti najboljši kloshar) naj si najde družbo, kjer se bo počutil dobro, doma pa naj neha prirejat fešte.
Nepremičnine in denar zahtevajo človeka, ne nekoga, ki vsega ne zna cenit, ker ni vlagal truda, da bi jih pridobil. Zato je nevarno , da res izgubi vse.
Denar ki ga dobi(cca 2500€) pa mora delno vračati nazaj v nepremičnine, oziroma, naj si plačuje prispevke za upokojitev.
Ja, še kup nasvetov je, ampak odvisno je, če kolega sploh koga posluša. Na koncu se kaj lahko zgodi, da bo sam, brez vsega! Ja, Amy........

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Cimprej nej vse spicki. Mu bodo ze takrat na socialni povedal kako naprej, ce sedaj noce nikogar poslusat.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.028
153
63
Meni se vse to ne zdi toliko veliko, da ti v življenju ni treba delat. Računaj, da bo treba kaj vložit nazaj v stanovanja, pa kake prispevke plačat itd.... denar na banki bo hitro šel oz. že gre, zato naj na njega ne računa.

Poba naj nekaj naredi iz sebe, si najde šiht oz. odpre firmico (čeprav iz opisanega sklepam da kaj takega ni sposoben), živi normalno življenje in si služi kruh, te rente pa ima za "potico".

Ampak ne verjamem, da bo šlo po tej poti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.179
1.257
113
43
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Stanovanja že oddaja.

Z dobrimi 300k dolarji kupiti bajto na Baliju in živeti celo življenje kot bog, je malo utopično.
smirk-1.gif

Ene 30k te pride ornk vila v Indoneziji. če oddaja dva stanovanja pa dobiva toliko dnara na mesec kukr ga tm porab za stroške za cel let. Če ni sposoben si najdt hobija pa nej gre.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
20kEUR do big bang? jezus kristus... Takemu je treba dnar vzet... Če govori, da neve kaj bi sam s sabo itd. potem pač tega res vreden ni. Če nima niti malce vesleja do ničesar, potme mu pač res nemorš pomagat. Da bi si vaj kurbe umislu, pa bi jih mel po stanovanjih, še to ne...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Temu tvojemu znancu lahko samo eno rečem ... bedak ...

Če sta hiši v dobrem stanju bi lahko brez večjih težav dobil podnajemnike ... sicer pa .. če je kje v okolici ljubljane, tam do 10km ven, mi sporoči. Tudi midva ciljava na drugo podnajemniško stanovanje, da se rešiva teh lastnikov, ki nama z metlo skoraj vsak teden tolčejo po stropu od spodaj.
Sicer se misliva po magisteriju, ko ga bom končal, izseliti od tu v drugo podnajemniško stanovanje ... tako da se bi s tem človekom dalo tudi kaj zmenti, če je pri pameti.

Če bi jaz imel 3 hiše (predvidevam po tem, da v eni živi, dve pa je herbal), ti hiši ne bi nikoli prodal -razen če je butana - zidana s slamo in zemljo - s hiši bi lahko dobro služil ... res pa je, če nimaš podnajemnikov, da ti hiša dela velike minuse, ko ti vsako leto pribijejo račun za hišo in vse ostalo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
No, za zagonit 280k moraš biti res [censored], če tako gledaš. Je pa res, en porš, parkrat na potovanje v vegas, zahtevna baba in hitro zmanjka.

turbobitch kakšno hišo bi si ti privoščil v indoneziji za 30k? Da bi živel s pajki, škorpijoni, kačami? Pa si zrihtal babo z aidsom?
bonk.gif
Kera ideja, lol.

Najboljša ideja je bila tista s firmo za košnjo. Samo je spet treba malo rit premaknit.

Kaj pa če ste bolj konkretni? Kaj točno bi si vi privoščili v takem primeru?

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.057
1
38
41
Ljubljana
http://www.balipropertysales.com/component/hotproperty/4_homes-for-sale/554_h-0126.html

Evo hišo na Baliju za slabih 200k €
grin1.gif

Sicer pa...če je tip res tako poln keša in tako brez idej, da cele dneve visi doma in špila igrice...
stupid-1.gif

Nej da men par jurjev, jih bom koristno porabil
grin1.gif

Kaj bi si jaz privoščil?
Sigurno bi šel na eno potovanje, potem bi pa dobro premislil, kje in kako bi si postavil eno preprosto hiško in normalno hodil v službo...ker doma viset in cele dneve nič počet je za crknit. Sem raje brez tega keša, kot da takole kot on gnijem doma
wink-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kolega naj raje pazi, da vse skupaj ne pride lokalnim okvirjem na uho, ker bo tiktak brez vsega
d055.gif

Jaz osebno bi odvečne nepremičnine prodal ker z najemniki jebat se je tazadnja, če nimaš kamna namesto srca. Kupil bi si en mini flet na slo obali, s svojim parkingom in pogledom na morje....jebatga, sem pač riba. Ostali keš pustil v štartu na miru, obdržal day job in dobro premislil, kako in kaj. Verjetno pa bi sčasoma zalaufal kako storitveno dejavnost.

Morda še dotrajano koreto zamenjal za manj dotrajano koreto
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
zdaj sem se spomnil da je pred časom en na sloteku točno isto spraševal. verjetno je bil on. zategnjen tip z polno podedovanega keša in stanovanj. dobil je dosti korsitnih nasvetov. če je še zdaj luzer brez ideje, bo to pomoje tudi ostal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik krengorenc pravi:
Najprej mora kolega postavit prioritete. Kaj je pomembno za njega v življenju. Če je to oddajanje nepremičnin, ki jih že ima, potem naj se tega loti bo imel kar nekaj dela in živci bodo šli. Najemniki so lahko pošasti, ne pa ljudje.
Prečekira naj "prijatelje" ter razmisli, kdo je res prijatelj. In ko bo prišel do zaključka,da jih nima (morda si ti najboljši kloshar) naj si najde družbo, kjer se bo počutil dobro, doma pa naj neha prirejat fešte.
Nepremičnine in denar zahtevajo človeka, ne nekoga, ki vsega ne zna cenit, ker ni vlagal truda, da bi jih pridobil. Zato je nevarno , da res izgubi vse.
Denar ki ga dobi(cca 2500€) pa mora delno vračati nazaj v nepremičnine, oziroma, naj si plačuje prispevke za upokojitev.
Ja, še kup nasvetov je, ampak odvisno je, če kolega sploh koga posluša. Na koncu se kaj lahko zgodi, da bo sam, brez vsega! Ja, Amy........

kaj si mislil s prispevki za upokojitev

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
softi: kaj si mislil s prispevki za upokojitev

Napačno sem se izrazil. Mislil sem pač, da si plačuje osnovno in dodatno zavarovanje ter delovno dobo za upokojitev! Pri vsem denarju je to malenkost,sploh če je prijavljen na zavodu za zaposlovanje!!
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik krengorenc pravi:
softi: kaj si mislil s prispevki za upokojitev

Napačno sem se izrazil. Mislil sem pač, da si plačuje osnovno in dodatno zavarovanje ter delovno dobo za upokojitev! Pri vsem denarju je to malenkost,sploh če je prijavljen na zavodu za zaposlovanje!!
sprasujem se.gif

sem upal, da nisi mislil to.

jaz se odpovem delovni dobi in penzionu, sam nej mi pustijo tistid enar da ga sam obračam. bo 100 krat večji donos.

maš plačilno listo? poglej pa ti bo janso. če nimaš..potem rzaumem od kej taka ideja