Kaj bi naredili v takem primeru (preveč denarja)?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Saj pri nas tud živimo na 960.000 evrov vredni kmetiji, tržna vrednost po pogodbi.
A tolk ste bogati. Zdej pa pokomentiraj Apollov predlog, da vam nabijejo tolk davka na nepremičnino, da nebi zmogli plačevat, pa ste potem prisiljeni na hitro prodat za pol cene ali manj. No iz kupnine pa lahko živite brez državne pomoči - delate pa pri tistem ki bo kupil. Za male pare.

S tem da ste pri vas še na boljšem, kmetija in zemlja vam prinaša denar, 130m2 stanovanje v katerem živiš pa nič pa država vseeno želi od stanovanja kasirat.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

kaj bi naredil z 280k € in dvemi stanovanji?. Prvo me zanima, kje sedaj ta model živi. Ali živi v enem od stanovanji, ali je že na svojem. Torej, tam kjer živi bi si lepo in ne proszaško cigansko vse v kobajagi zlatu zrihtal. Z ostalim denarjem, bi si kupil še dva stanovanja ali pa kupil kje parcelo ( ne v mestu ! ) in gor postavil manjšo hiško.
Potem bi dal pa vse v najem.
Renta do konca življenja....

p.s. ena od opcij bi tudi bila nakup zlata....resda je trenutna cena relativno zelo visoka, ampak se zna zgoditi, da bo čez čas zlato še močno pridobil na ceni...:)

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Hm, saj ne, da bi imel toliko keša, še zdaleč pa se mi ta vsota ne zdi nič kaj pretirano visoka. In, ob upoštevanju dejstva, da tip nikjer ne dela in nič ne zna delat, ima še toliko več možnosti, da bo keš porabil še prej, kot bi ga, če bi delal. Pa ko to zvedo njegovi kolegi oziroma "kolegi", bo reakcija super hitra. Pri praznjenju računa namreč ....

Vsekakor, slišal (OK, res je, samo slišal) sem za primere, ko so ljudje imeli bistveno več keša, kot ta "naš", pa so danes sirotinje ... in ko se zaveš, da 280 k ni ne vem koliko keša, pol imaš rešeno ...

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

p.s. ena od opcij bi tudi bila nakup zlata....resda je trenutna cena relativno zelo visoka, ampak se zna zgoditi, da bo čez čas zlato še močno pridobil na ceni...:)

Glej, trenutno imaš prav, ko unča drvi proti 1800, ampak .... a veš, da gre lahko tudi navzdol? Povpraševanje po zlatu je pa zadnje čase resnično eksplozivno ....

Še v razmislek: srebro je šlo zadnje čase še bolj gor, kot zlato.

Mogoče bi pa začel kupovat plutonij al pa uran. Mam filing, da ima potencial
evil.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik top_shit pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

Glej, trenutno imaš prav, ko unča drvi proti 1800, ampak .... a veš, da gre lahko tudi navzdol? Povpraševanje po zlatu je pa zadnje čase resnično eksplozivno ....

Še v razmislek: srebro je šlo zadnje čase še bolj gor, kot zlato.

Mogoče bi pa začel kupovat plutonij al pa uran. Mam filing, da ima potencial
evil.gif

A gledamo iste grafe za srebro? V katerem obdobju je šlo še bolj gor? Srebro si je kar lepo naredilo bazo pri okoli 40$. Me pa zanima kje si ti videl, da je še bolj zraslo.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Izredna ponudba za eno kes picko ce bi bila sposobna, bi ga izvohala, tamalemu se bo svet odpru in ga olupila do konca.

damo

Majstr
4. sep 2007
1.028
153
63
Citat:
Izredna ponudba za eno kes picko ce bi bila sposobna, bi ga izvohala, tamalemu se bo svet odpru in ga olupila do konca.

Urška Čepin?

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Znanec (25) je od stare mame podedoval dve stanovanji in zajeten kupček denarja (280k€). Po pokojni materi mu pripada stanovanje. Brezveze je govorit, da bi že od najemnin za stanovanji lahko lepo živel, obresti od denarja pa mu spet nosijo eno dobro plačo mesečno, tako da ima denarja preveč.

Zdaj pa je finta, ker ima tip zaključeno SŠ in ne ve, kam bi sam s sabo. Jasno, ima same bonbončke (xbox, wii, velik lcd, mac ...), nima pa punce, ne zgleda dobro in tip je začel obupavat. Najprej je bila fešta, zdaj mu je pa počasi že malo dosedlo in bi nekaj rad naredil v življenju.

Kaj bi vi svetovali takemu človeku oz. kaj bi naredili sami?

Kones SŠ sem jaz že imel xy idej kaj bi rad počel v lajfu, tako da če še vedno nima niti sanj, kajšele vizije, bo vseskupaj šlo v PM,
s stanovanji vred.

Recimo naveza gostinski lokal-avtopralnica bo za takega (manj)sposobneža idealna. Stanovanja seveda v najem, 280k pa v investicijo nakupa zemljišča in nizke gradnje objekta, bi moralo zadostovat, v kolker ne zadostuje še en mali kredit vezan hipotekarno,
recimo 50k, in da dokonča zadevo in začne poslovat. To je tako na prvo žogo kaj naredit, ker investiranje če se bo šel bo prec investiral samo v pamet v smislu kako nezna investirat.

Če bi ga pa zanimala 100k naložba, pa veš kje me najdeš
smile-1.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Na njegovem mestu,bi 2 stanovanja oddajal še naprej,morda še kakšnega kupil in ga oddajal.

Cca. 10% od obresti ( 250€ ) bi vsak mesec dal v sklade,ampak bi se prej pozanimal in pogovoril z kakšnim strokovnjakom,da bi oblikovala dober portfelj.

Čim hitreje bi sam sebe spravil v red,da bi imel več samozvesti oz se bi boljše počutil. ( obisk fitnesa,plavanje oz šport nasploh ) Najdel bi si delo,pa čeprav kot "skladiščnik" ali kaj podobnega,toliko da dobim navade in da pridem v delovni ritem
cheer.gif

Prebral bi kakšno dobro knjigo o poslu,morda kaj od Lisac & Lisac,ter šel v nekaj kar bi me veselilo,hkrati pa bi mi prinašlo dodaten denar.

Na njegovem mestu bi si dobil dobrega prijatelja z izpitom,ter mu(si) kupil avto. Ponudil bi mu delež ali funkcijo ( pač neko plačo ) v novo nastalem podjetju v zameno da me vozi okrog
smirk-1.gif

Nekaj na hitro recimo.

Če bi pa jaz imel ta denar,pa bi zgodba bila podobna
smirk-1.gif
Je pa res da bi si prvo kupil avto,katerega si že dooolgo želim. ( čeprav je nakup avta najbolj neumna/neracionalna stvar,razen če služiš z njim )

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik softi pravi:
hm..

prde model, pa ti na mizco zlozi klesca za piljene zob, svedet za vrtanje kolen..in dve nedolzni azdevici..pistilo, pa..kaj vem kaj..med une prve sem pozabil macolco za drobljenej clenkov.

in ti rece
mali..cez dva dni da je denar tukaj..drugace gre levi del opreme v uporabo. ce se bos pa hecal s polcijo pa gobezdanjem, bo sel pa desni.
pa mali..ne pozab na kljuce od stanovanj..cez en teden nej bodo prazna

In pol je problem, ker ima tamali sošolca albanca, ponudi 5 jurjev, sošolcev starc dvigne telefon, uletita 2 psihiča ne s pištolo ampak mitraljezom in uzijem, prerešetata avto še preden modeli vun stopijo da bo kolektal denar in ključe, pa smo rešli problem.

Če že govorimo pravljice. Dvema seljakoma ki sta itak vojna zločinca povrhu pa še se jima jebe za vse po spisku, bota z 5k z albaniji
celo leto lepo živela
smile-1.gif
Kdo ju bo pa iskal nekje v albanskem selu....

Največji sme pa je tak ko se tamali preseli, pa ga več nikejr ni za najt, pol pa si lahko tiste klešče potisneš veš kam
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik retLa pravi:Prebral bi kakšno dobro knjigo o poslu,morda kaj od Lisac & Lisac

You're kidding, right? Dobra knjiga o poslu in Lisac ne gresta skupaj
smile-1.gif

retLa

Pripravnik
24. jul 2011
187
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik retLa pravi:Prebral bi kakšno dobro knjigo o poslu,morda kaj od Lisac & Lisac

You're kidding, right? Dobra knjiga o poslu in Lisac ne gresta skupaj
smile-1.gif

"Kako do dobička" avtorica Christine Harvey z Billom Sykesom,sicer sem prebral par 10 strani,ampak ni tako slabo,ali pač ?
smile-1.gif

Saj je tudi na googlu par dobrih e-knjig.

Nazadnje urejeno: