Kadilci

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Pa nisem mislil notr v raznih avtobusnih postajah, ampak postajališčih ob cesti. Se tam tudi ne sme? Čeprav je odprto?

Noter se itak ne sme kadit, ker je javna stavba.

O postajališčih govorim, ja. LPP postajališča recimo - tam se ne sme kadit in je lepo označeno na steklu "Prepovedano kajenje". Sej pred raznimi ustanovami ala fakultetami, bolnicami ... you name it ... je tudi prepovedano kajenje, pa tega noben od kadilcev ne jemlje 5%. Zakaj? Ker tudi noben od nadzornih tega ne jemlje 5% resno ...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Kjer je pepelnik se ponavadi lahko kadi in tudi pri bolnicah sem že videl da zaposleni kadijo pri stranskih vhodih.
Ne vem zakaj vas kadilci toliko motimo a še vam ni dovolj,da ste nas pozimi prestavili na mraz da si lahko vi riti grejete na toplem in žulite eno pivo 2 uri mi smo pa v tem času spili 5?
Ko se je lahko kadilo v lokalih so bili ti bolj polni kot pa sedaj,ko ste nekadilci v njih.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Sem pa že videl, ko je človek vsipal pepelnik ven iz avta
bonk.gif
pozdrav.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Stvari so se skulirale in to slisim z obeh strani! Mi je pa fascinantno ravno to kajenje v avtih! Vcasih so otresal v pepelnik, danes vse cez okno, preostanek prav tako, nima veze kdo ali kaj je zadaj! Jih je strah padanja vrednosti vozila?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Kjer je pepelnik se ponavadi lahko kadi in tudi pri bolnicah sem že videl da zaposleni kadijo pri stranskih vhodih.

Če je pepelnik še ne pomeni, da se lahko kadi. Pred šolami in fakultetami ni dovoljeno kajenje, kar je jasno označeno, pa se vseeno kadi.

Citat:

Ne vem zakaj vas kadilci toliko motimo a še vam ni dovolj,da ste nas pozimi prestavili na mraz da si lahko vi riti grejete na toplem in žulite eno pivo 2 uri mi smo pa v tem času spili 5?
Ko se je lahko kadilo v lokalih so bili ti bolj polni kot pa sedaj,ko ste nekadilci v njih.

Aja, kje si pa dobil statistični podatek, da je razmerje v pitju 1:5 v prid kadilcem?
17758-icon_confused.gif
Jaz sem imel namreč ponavadi ravno obratne izkušnje, pa iz tega ne bom sklepal na celotno populacijo, ker vem, da enostavno ne drži.

Sicer pa hvala protikadilskemu zakonu, ki je odstranil smrad in strup iz lokalov in diskačev ... eden izmed najboljših zakonov, kar so jih kdajkoli sprejeli v SLO, če mene vprašaš. Sam imam težave z dihali in me je cigaretni dim zelo motil oz. me še vedno moti. Prej sem se pač jaz umikal, potem je pa zakon vas umaknil. Nikoli pa nisem zaradi tega nobenega kadilca nadlegoval, ali metal pepelnikov, kot bi nekateri tu (baje) storili. Še vedno pa se mi ne zdi fer, da če sem jaz na terasi pred kadilcem, da potem prižge zraven mene, tako da mi gre dim v ksiht (če je bil on prej tam, potem logično nimam pripomb). Sicer redko v takem primeru kaj rečem, če pa rečem, rečem vedno vljudno. Če se osebek ni pripravljen premaknit (v kolikor prostor to dopušča) ali prenehat s kajenjem, pa ne pametujem in mečem stvari naokoli, ampak se v miru umaknem oz. odidem sam.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Stvari so se skulirale in to slisim z obeh strani! Mi je pa fascinantno ravno to kajenje v avtih! Vcasih so otresal v pepelnik, danes vse cez okno, preostanek prav tako, nima veze kdo ali kaj je zadaj! Jih je strah padanja vrednosti vozila?

Verjetno butasto domnevajo, da potem avto ne smrdi. Njim morda res ne, vsak drug pa takoj opazi, da je vstopil v vozilo od junkija.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Nikol vam ni prav,.....enga moti če človk poln pepelnik sprazne, spet drugega pa, da nekdo pepelnika sploh nikoli ne napolni
evil.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@crashednburnt

Nisem gledal statistike ampak so to opažanja.Prej smo bil v gostilni po uro ali dve,če že ne več sedaj spijemo kavo ali pivo in gremo.
Poleti ko je terasa pa gledam malo kaj se dogaja in vidim da jih kar veliko sedi ob eni pijači po kako urco.
Sam kadim in tudi mene moti,če se mi od druge mize kadi direktno v faco,zato sam vedno pogledam če je kdo za mano,če vidim da dim nese k sosednji mizi in se tudu prestavim z stolom,da ne moti preveč,če pa piha veter pa nimam kaj za naredit.
Sicer pa bili ste proti temu da se kadi v zaprtih prostorih in če vas sedaj kaj moti zunaj na terasi se pač prestavite v lokal,kjer je prostor za nekadilce in ki ste tako veseli da je ta zakon bil sprejet.
Prostor za kadilce je poleti in pozimi zunaj pa naj bo še vaš poleti in pozimi not
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Tak sem jaz. Kadim, avto mam star 4 leta, pa je pepelnik še nedotaknjen - vse gre skoz okn. Skoz, ne čez, kot nekdo nepravilno piše. Če bi hotel čez okn vržt, bi moral imet kabria (nimam), ali pa luknjo v strehi (tudi nimam).
smile-1.gif

In jebe se mi, kaj gre za mano al pa, če gmajna pogori. Hu kerz, bo nova zrasla.
cool-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Tak sem jaz. Kadim, avto mam star 4 leta, pa je pepelnik še nedotaknjen - vse gre skoz okn. Skoz, ne čez, kot nekdo nepravilno piše. Če bi hotel čez okn vržt, bi moral imet kabria (nimam), ali pa luknjo v strehi (tudi nimam).
smile-1.gif

In jebe se mi, kaj gre za mano al pa, če gmajna pogori. Hu kerz, bo nova zrasla.
cool-1.gif
zmaga.gif

Točno tako, ka se pa za tabo vozi, sam si je kriv to je njegov problem , ...ko čik enkrat zapusti avto, ni več tvoja skrb.za gmajno pa nej skrbi lastnik, sj je njegova ne pa tvoja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kaj vam res ni škoda dajat ne vem 3€ na dan = 100€ mesečno = 1200€ letno? 2-3 dopusti plačani?

mam kar nekaj kolegov, ki pokadi 30-40 cigaret dnevno, tam je šele veselje, po 2000€ na leto za jebene čike, pa sej to ne moreš verjeti.
Kaj te boli, kam jaz svoj denar mečem, če bi ga skoz okno, maš tiho za bit. 1200€ za tri dopuste, ja pa jade. Za 400€ na dopust grem raj rit na Šterna namakat.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.188
1.968
113
Emona / Carnium
Glej, tista, ki ti reče, da ji vonj tržaške omake, ki si jo jedel na pizzi Da te kap, DIŠI, no, tista ne rabi kupčka podret. Kaj šele, da bi jo vprašal, če kadi ali kako ji je ime (in njeni prijateljici)
evil.gif

Pa da ne bom off: Jaz najraje naredim en dim, ko me začne v uhelj pečt. Tam sem namreč pozabil prižgan cigaret...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Tudi sam imam navado, da vedno lepo čik ugasnem pa potem v koš z njim.

Me pa moti npr v lokalih, če na mizi ni pepelnika, tudi po tem ko naglušni študentki parkrat zaprosiš, če bi smel dobiti pepelnik in ga še vedno ne dobiš. Takrat ga znam pa tudi na tleh ugasniti, pa si nej potem ona sama pometa teraso, če ni sposobna enga pepelnika iz šanka prinest.

Men gre na k ker ni pepelnikov nikjer več ker ne moreš niti čigumija dat iz ust...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Nekadilci se ne zavedajo dovolj, kako je ogroženo njihovo zdravje zaradi kadilcev.

KADILCI LAHKO RESNO POŠKODUJEJO NEKADILCE KI JIM TEŽIJO

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Protikadilski zakon je vam prepovedal kajenje noter, ni vam rezerviral teras.
smirk-1.gif

A je nekadilcem kdo rezerviral mesta v prostorih ? Dejstvo je da se lahko nekadilec, ki ga moti kajenje odmanke v prostor. Isto če kadilca moti, da ne sme kaditi v prostoru, pa bo zato šel ven na teraso kadiiti. Sej mene tudi kot kadilca, kje moti, da jem zunaj pa se mi iz sosednje mize kadi dim. Kriv sem si pa tak sam, če bi šel v prostor jest se mi ne bi kadilo pod nos.