Je kožni rak ozdravljiv?

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Jernej in ostali ... ata mi prej ni dobro povedal ali pa ga nisem dobro razumel, ker se je zraven jokal ... zjutraj sta šla tja, da je doktor, ki se s tem ukvarja pregledal ... potem pa sta šla ob 2h nazaj v mb k temu doktorju, da je izrezal ven bulo, vzel neke vzorce ali nekaj (ne vem kako to poteka) da so jih poslali v laboratorij v ljubljano.

Prej pa sem bil doma, pa se je mama glih pogovarjala po telefonu s sodelavko ... in sem slišal, same slabe stvari, čisto se mi je srce strlo ...

Namreč, pravla ji je, da ko je bila zjutraj tam, da so doktroji ji pravli same slabe stvari, da je rak že zagotovo daleč v notranjosti.
Potem pa je rekla še, kako se je vse to začelo ... da se je enkrat ob nekaj potegnila, pa jo je speklo, točno na tem mestu in da se je od takrat to vse začelo.
Še marsikaj sem slišal, ampak sem popolnoma iz sebe, da se sploh ne spomnim trenutno vsega.
V glavnem, noben doktor ji ni rekel, mogoče pa ni, ali pa da ni tak hudo ... vsi so bili mnenja, da je res slabo vse skupaj.

Ata je slikal to bulo, je na telefonu, če jo dobim, jo bom objavil.

Zame sicer še ni tako hudo, ker imam že družino in živimo za sebe ampak problem je, da bo ata ostal brez svoje ljubezni s katero je živel več časa kot sem jaz,
Vse do srede, dokler se ni zvedelo kakšno je stanje, smo srečno živeli vsi skupaj, danes je svet obrnjen na glavo, vse gre narobe ... to leto je prekleto.
Če bog obstaja, jo naj reši!

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
naj mi še samo nekdo pove ... četudi nočem slišat me vseeno zanima ... če. .. kdaj doktor določi koliko tednov, mesecev, leta je še pred njo življenja? ... po izvidih ali trenutnem stanju?

Moja mama je velika 185 in je tam okoli 95 kil težka .. vse do srede se je počutila v redu, zdravje ji nikjer pred tem ni križalo poti ...

Upam samo, da se včaka abrahama, naredili ji bomo najlepši abraham, mogoče bo to tudi njen zadnji rojstni dan.

Danes v službi sploh nisem imel volje do dela, samo sem bulil v računalnik in se spraševal cel čas eno in isto, pa nisem našel odgovora ... zakaj?! zakaj ravno pri nas?

Enkrat se bom mogel sprijazniti.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
sicer ne razumem kake zdravnike imajo v tisti ustanovi da se pogovarjajo kako huda je stvar ko pa v rokah nimajo niti enega izvida??
nekomu pravit tako hude stvari v roki pa niti enega papirja ki bi to potrdil je malce nenavdano in neprofesionalno.kot sem že prej rekel tudi če se kažejo nevrološki izpadi ali bolečine po kosteh ali pa kaka druga znamenja je potrebno to potrditi z preiskavami.
jasno je tudi da ne morejo napovedati koliko je preživetje(in če so vsaj malo profesionalni tega tudi ne bodo storili) po ugotovitvi bolezni pa čeprav je v zadnjem stadiju ker imamo vedno ljudi ki so nad ali pod povprečjem

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Tu je slika. ki ga je slikal ata ...

Slika421.jpg

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zdaj mi je pa še manj jasno.

Sicer je obupna slika, ampak meni se tole znamenje ne zdi nič posebnega (glede na velikost, ki si jo navedel). Precej pravilnih oblik, precej dvignjeno nad kožo in z morda, morda nakazano centralno nekrozo (če je sploh to).

Ni mi jasno, kako lahko nekdo iz samo iz tega sklepa na morebitne zasevke, sploh pa če je bolnica navidez povsem zdrava. Tudi če zatipaš infiltrirane bezgavke, je še vedno izjemno neodgovorno tako hitro podajat tovrstno diagnozo. Vsekakor izraziš razlog za skrb, ampak melanom stadij 4 ni nekaj, o čemer boš bolnika obvestil, če nisi 99,9%, da je to to.

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
Mama je rekla danes, da je ta doktor med najboljšimi, ker vse pove direktno ...

To bulo so ji že odstranili včeraj. je neke protibolečinske tablete, dve različni škatli, pa metuljčeka je dobila in neko inekcijo ...
Doktor je rekel še mami ... ko bodo izvidi prišli in če bodo takšni, kot jih pričakuje, da kaže potem zelo slabo.
Pa včeraj ko se je še po telefonu pogovarjala, je omenila da neki A sploh ne pride v upoštev ampak neki B ali C .. ne vem točno, ker se je preveč strokovno slišalo ...

Potem pa je rekla še, da ko sta zunaj v čakalnici sedela ona in neki bolnik tudi s kožnim rakom, pa ji je rekel, se vidiva v sredo, če še bom živ, ker sva oba ista primerka ...

Ne vem ... Danes se počutim malo boljše ... ampak se vseeno vsi bojimo izvide.