Je Audi manipuliral izpuste tudi pri Bencinarjih ?

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.012
261
83
Čist pošteno, dvomim da sploh obstaja kak proizvajalec, ki ne goljufa z emisijami, vsaj na nek način...
No mogoče renault, oni raje vzamejo par 10 konjev obstoječim motorjim in job done :)

kemb

Majstr
7. okt 2018
800
818
93
Če se dokaže, da je res, me zanima kakšne bodo sankcije. Ker je to vw koncern bo verjetno samo ustni opomin in vpoklic za remap s kupom napak..

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
V ZDA je jasno, kaj bo. Še nekaj milijard USD bo šlo v državno kasico prasico za "poravnavo". Pa nekaj podobnega "užaloščenim" kupcem, ki jih bodo v ZDA dali na sodišče za izgubo vrednosti in nateg.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
In kako to Tesla dela?
Resno vprašam.
EPA meritev dosega delajo s 100% napolnjeno baterijo, kljub temu, da je default način delovanja (in priporočilo lastnikom, ki ima vpliv na garancijo), naj polnijo do 80%. Zato, ker nimajo dovolj bruto/neto rezerve. No, v resnici je to kiks EPA, ki to dovoli.
Podatek o dosegu bi moral biti vezan na polnjenje do %, za katerega proizvajalec predvideva in garantira, do je OK za baterijo in je default način polnjenja za avto.
In za moč (pri registraciji) bi morala šteti najvišja trenutna moč, ne 30 min konstantna moč.

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.012
261
83
EPA meritev dosega delajo s 100% napolnjeno baterijo, kljub temu, da je default način delovanja (in priporočilo lastnikom, ki ima vpliv na garancijo), naj polnijo do 80%. Zato, ker nimajo dovolj bruto/neto rezerve. No, v resnici je to kiks EPA, ki to dovoli.
Podatek o dosegu bi moral biti vezan na polnjenje do %, za katerega proizvajalec predvideva in garantira, do je OK za baterijo in je default način polnjenja za avto.
In za moč (pri registraciji) bi morala šteti najvišja trenutna moč, ne 30 min konstantna moč.
Lol, moč pri registraciji ni mela nikol veze, to je za zavarovanje, vsaj če se pogovarjamo o sloveniji.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.722
113
brez zavarovanja avta ne moreš registrirat, torej je zavarovanje del registracije.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
SJTV1 malo se mi pa vseeno zdi da si prevec butthurt glede tesle. Razumem, da ti VW koncern daje kruh, razumem, da je VW koncern dalec pred Teslo v vecini stvari, ampak res ne vem zakaj v temi o domnevnem goljufanju Audija napises: raje poglej kako tesla to dela. Verjetno bi bil na tvojem mestu podobnega razmisljanja samo nacin: pa kaj ce mi goljufamo, saj drugi tudi mi je pa vseeno rahlo mimo.