jaz bi rekel, da je v vikanju in spoštovanju velika razlika. načeloma bom vsakega človeka ki je dovolj starejši od mene vikal (ko bom enkrat še starejši bom vrjetnovikal tudi take enake starosti in take malo mlajše - mislim to v neformalnih situacijah, drugače je tako ali tako vedno vikanje). se mi zdi čudno ko ti potem nekdo reče ne me vikat in mi gre tisti ti kar težko iz jezika. glede spoštovanja pa kaj bi spoštoval človeka ki ga prvič vidim. ga vikam sem vljuden nimam pa o njem nikakršnega mnenja - če ni mnenja ne more biti spoštovanja.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pravilno je, da se otroci naučijo Vikat in spoštovat starejše! pa čeprav jih oni tikajo. to je odraz kulture...
kar se pa bifejev tiče: pri nas te zna celo postrežt s " sta æete popit"
če bi meni v nekdo v lokalu rekel: sta æete popit bi jim pač obrazložil, da ne razumem. če nebi slišal slovenščine bi šel v sosednji lokal. sicer sem opazil da na SLOVENSKIH železnicah slovenščina ni uradni jezik - čeprav to nima nič s to temo.
aja pripis. v fabrikah (kar jih je še ostalo) se ponavadi ljudje tikajo - vsaj časih so se. v pisarnah pa se delajo fine (večkrat zabadajo kake nože v hrbet) in se zato vikajo