Javna uprava - banda!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.096
6.306
113
Citat:
Uporabnik jekleni pravi:
Tudi nerazumevanje stavke je v Sloveniji zelo visoko razvito. Ne vem, na kateri točki ste delovno razmerje zamenjali s sužnjelastništvom, ampak morda bi vseeno ponovno preverili neke osnovne pojme, na katerih sloni vaše dojemanje sveta.

Prav imaš.
Moja danes kao stavka, ravnateljica jim pa ne dovoli niti na malico izven stavbe. V službi strogo od 7 - 15:00. Je pa res da ima svija lovke v ministrstvu in si to lahko privošči.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Jaz pa pravim, da je potrebno JS v celoti potamant. Naravne selekcije več nobene...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
mene pa prav zanima, kaj počnete vsi tisti, ki cele dneve visite na netu in ste hudo nastrojeni proti javnemu sektorju .
sami uspešni poslovneži v gospodarstvu ?

če te tok zanima lahko prideš v mojo pisarno
evil.gif

pa ti naredim kakšno predavanje
cheer.gif

a lahko pridem jaz?

ne zanimajo me piramide, ne zanima me mlatenje prazne slame..

konkretno delanje denarja...

aja..managerska predavanja tipa češko, drobnak, šrot, kordež...to me ne zanima...sviranje kurchu ni to kar bi rad slišal

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
ksz
mene pa prav zanima, kaj počnete vsi tisti, ki cele dneve visite na netu in ste hudo nastrojeni proti javnemu sektorju .

evil.gif

cheer.gif

a lahko pridem jaz?

aja..managerska predavanja tipa češko, drobnak, šrot, kordež...to me ne zanima...sviranje kurchu ni to kar bi rad slišal

najprej si poglej komu sem repliciral.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
ksz

evil.gif

cheer.gif

a lahko pridem jaz?

najprej si poglej komu sem repliciral.

jaz sem kot..ne javnosektorec..zgleden gospodarstvenik..zagrabil priložnost..a ni zame?
a je piramida, al je sviranje....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Naj vam bo jasno, da v JU ne stavkajo tisti, ki imajo polno rit. In tisti, po katerih pljuvate ne stavkajo. Ne stavkajo tisti, ki jim je bil plačan dodatek za povečan obeg dela, pa čeprav so ga opravili v rednem delovnem času. Stavkajo tisti, ki jim že nekaj let jemljejo del plače s tem, da se jim delo povečuje in podobni. Tisti, ki se jim plača ni povečala tolko, kot so se povečali osnovni življenski stroški. (od uvedbe €) ali se sploh ni. Metanje vse v isti koš je nesmiselno. Tud polcajev je nekaj "pametnih".
Pišem o večini. Ne mi zdej posamezne osebke pod nos metat

Nazadnje urejeno:

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
ksz

JA!
cheer.gif

in mi si lahko privoščimo to!
grims-1.gif

Če nas nebi bilo bi ti bil že na štriku
uf-1.gif
ali pa klošar pod mostom!
Joj ka bi te oklofutala!
10.gif

Mrš delat!

srce-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.096
6.306
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.

Tukaj pa ni nič od tega, ker kot sem napisal:

-nihče še ni dobil manjše plače
-nihče nima za narediti ni več kot prej
-nihče še ni bil odpuščen

Vzgojiteljicam in pomočnicam je šla plača dol za 10-15 %. Ali 80 do 150 eur. Vsi malo višje od 33 plačilnega razreda, pa so si pri ta zadnji uravnilovki uredili plačna nesorazmerja in se jim je netto poznal ali nič ali 30 eur kar procentualno znese 0 ali 1 do 2 %.
Vdarili so pri najnižjih, kar vsa ta elita dela že 20 let.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Naj vam bo jasno, da v JU ne stavkajo tisti, ki imajo polno rit. In tisti, po katerih pljuvate ne stavkajo. Ne stavkajo tisti, ki jim je bil plačan dodatek za povečan obeg dela, pa čeprav so ga opravili v rednem delovnem času. Stavkajo tisti, ki jim že nekaj let jemljejo del plače s tem, da se jim delo povečuje in podobni. Tisti, ki se jim plača ni povečala tolko, kot so se povečali osnovni življenski stroški. (od uvedbe €) ali se sploh ni. Metanje vse v isti koš je nesmiselno. Tud polcajev je nekaj "pametnih".

Aja, še dobro, da si razložil. Ker jaz sem si SPLOŠNO STAVKO JAVNEGA SEKTORJA drugače razlagal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:

Aja, še dobro, da si razložil. Ker jaz sem si SPLOŠNO STAVKO JAVNEGA SEKTORJA drugače razlagal.

a bi si lahko to janezi razlagali kot 3 al 4 slovensko puntanje in mogoče skupaj s temi 100k protestniki vrgli elitneže dol in zahteval boljši jutir.

ma kaki

če ni levo vs desno
je beli vs rdeči
js vs gs
štajerc vs žabar

itd itd

prekleta neenotnost naroda s kančkom fovšije. če belim, levi, gospodarstevnikom..pol nej tut....

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Naj vam bo jasno, da v JU ne stavkajo tisti, ki imajo polno rit. In tisti, po katerih pljuvate ne stavkajo. Ne stavkajo tisti, ki jim je bil plačan dodatek za povečan obeg dela, pa čeprav so ga opravili v rednem delovnem času. Stavkajo tisti, ki jim že nekaj let jemljejo del plače s tem, da se jim delo povečuje in podobni. Tisti, ki se jim plača ni povečala tolko, kot so se povečali osnovni življenski stroški. (od uvedbe ?) ali se sploh ni. Metanje vse v isti koš je nesmiselno. Tud polcajev je nekaj "pametnih".

še enkrat ker očitno ne razumeš. JS se financira iz gospodarstva. Malo prej sem napisal koliko ljudi je izgubilo delo v letih 08-11. pa tudi ena slika je na 1 strani. Plače je potrebno zmanjšat ker se je zmanjšal dotok denarja. In delo je potrebno zapolnit da se dela 8 ur. Sem enkrat testno nekje opazoval ljudi kaj počnejo in začela me je bolet glava. koliko sprehajalnih kilometrov se naredi do kavnega avtomata do drugih pisarn, da niti ne naštevam.
Bo razumljivo?

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Kako imajo sploh jajca stavkati, prekleta banda. Ve se, da je vse v qurcu, da živijo na plečih nas, ki smo zaposleni v gospodarstvu in jih "živimo", oni pa stavkat.

Drugače povedano (drugi stavek): ve se predvsem to da se nič ne ve.

Tale svoj post si preberi ko boš peljal svoje otroke v vrtec ali k zdravniku. Lahko pa si ga že kar danes ali jutri ko ti bodo odvažali smeti (glede na rdečo nit te teme je itak vse isto, smetar, čistilka, dohtar, vzgojitelj, učitelj,...skratka lena gamad, ki si na koncu meseca namesto plače zasluži eno okol kepe ker je samo dobra volja ljudstva to da sploh imajo delo namesto da bi jih že od štarta nabrcalo v rit). V drugi temi boš pa spraševal kam dat depozite da bo manj vrtca za plačat.

Če je redna cena vrtca 450 EUR potem mentalno zdrav človek povsem upravičeno lahko pričakuje da otroka ne bo dal v varstvo nekomu s tremi odmori osnovne šole, ki je na minimalcu (in katerega delo je itak sedeti na stolu in paziti da iz kurnika kakšno pišče ne spyzdi po svoje, skratka delo, ki ga zna vsak ki zna švasat v proizvodnji). Tipično in simptomatično pa je predvsem to da se problem išče v 50 EUR, ki nafutra vzgojitelja in kurjavo ne pa v 400 EUR, ki futra ostalo gamad prisesano zraven.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Naj vam bo jasno, da v JU ne stavkajo tisti, ki imajo polno rit. In tisti, po katerih pljuvate ne stavkajo. Ne stavkajo tisti, ki jim je bil plačan dodatek za povečan obeg dela, pa čeprav so ga opravili v rednem delovnem času. Stavkajo tisti, ki jim že nekaj let jemljejo del plače s tem, da se jim delo povečuje in podobni. Tisti, ki se jim plača ni povečala tolko, kot so se povečali osnovni življenski stroški. (od uvedbe ?) ali se sploh ni. Metanje vse v isti koš je nesmiselno. Tud polcajev je nekaj "pametnih".

še enkrat ker očitno ne razumeš. JS se financira iz gospodarstva. Malo prej sem napisal koliko ljudi je izgubilo delo v letih 08-11. pa tudi ena slika je na 1 strani. Plače je potrebno zmanjšat ker se je zmanjšal dotok denarja. In delo je potrebno zapolnit da se dela 8 ur. Sem enkrat testno nekje opazoval ljudi kaj počnejo in začela me je bolet glava. koliko sprehajalnih kilometrov se naredi do kavnega avtomata do drugih pisarn, da niti ne naštevam.
Bo razumljivo?

razumljivo..logično..

ampak a je fora v nižanju plač, ali optimizaciji dela. ukinjanju nepotrebnega.

a mora zarad obstoja 100 občin, ki so fare, zaselki...imet manjšo plačo tršica, dohtar itd?
in na drugi strani, a so res eni dohtarji bogovi in s ejim omogoča še nadbogovko življenje?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sicer pa predlagam, da se zaprosi za denarno pomoč in da pride trojka do nas ker drugače se teh ne bomo mogli rešit!
Razen če izstopimo iz EU uvedemo nazaj tolar in postanemo izolirana najlepša država kjer se cedita med in mleko ko pa potrebujemo denar pa ga v kleti malo printnemo!
cheer.gif

Tiskarski stroj v vsak dom!
cheer.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.

to je itaq laž, kot ti je že napisal softi...plače so se znižale, starce so nagnali v penzijo, zaradi manjka imajo nekateri vec za delat...

place so se ze vec x znizale...tudi ko so v gospodarstvu rasle

jello

Guru
22. sep 2008
10.310
3.932
113
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
sicer pa predlagam, da se zaprosi za denarno pomoč in da pride trojka do nas ker drugače se teh ne bomo mogli rešit!
Razen če izstopimo iz EU uvedemo nazaj tolar in postanemo izolirana najlepša država kjer se cedita med in mleko ko pa potrebujemo denar pa ga v kleti malo printnemo!
cheer.gif

Tiskarski stroj v vsak dom!
cheer.gif

Zakaj pa ne, naj pride. Zakaj misliš da bo trojka nujno nekaj slabega, oziroma slabšega kot je trenutno. Pred njo svarijo in strašijo predvsem tisti, ki lahko največ izgubijo. In to je gamad, ki je zadnjih 20 let skrbela predvsem zato da napolni svoje riti in žepe. Ampak ne, v tem primeru jih pa kar naenkrat tako neznansko skrbi za usodo naroda (ki nima kaj več izgubit).

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:

Vzgojiteljicam in pomočnicam je šla plača dol za 10-15 %. Ali 80 do 150 eur. Vsi malo višje od 33 plačilnega razreda, pa so si pri ta zadnji uravnilovki uredili plačna nesorazmerja in se jim je netto poznal ali nič ali 30 eur kar procentualno znese 0 ali 1 do 2 %.
Vdarili so pri najnižjih, kar vsa ta elita dela že 20 let.

Kdaj jim je šlo to dol? Misliš na ZUJF ali je bilo še kaj drugega? Tam je bilo mislim da 8% minus odpara plačnih nesorazmerij (tisti ki je imet to nič, samo pomeni da je imel prej višje kot ostali). Sicer so pa na ZUJF pristali in ni predmet te stavke.

Sicer pa številke ne lažejo: skupna masa za plače je šla gor. če pa to pomeni da je šla enim dol, enima pa zato še več gor, je stavka definirana in naslovljena napačno: naj se potem zatheva uravnoteženje plač in naj mastno plačani profesorji kot so remi Štrukelj in podobni nekaj stran in naj se to prišteje tistim z najmanjšo plačo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:

to je itaq laž, kot ti je že napisal softi...plače so se znižale, starce so nagnali v penzijo, zaradi manjka imajo nekateri vec za delat...

Še enkrat: kako so se lahko znižale, če gre pa za njih več denarja? Kako?
1684343-VOYO-24UR?GoogleChrome_2013-01-23_09-14-26.jpg

Priponke

• 1684343-VOYO-24UR?GoogleChrome_2013-01-23_09-14-26.jpg
    1684343-VOYO-24UR?GoogleChrome_2013-01-23_09-14-26.jpg
    36,1 KB · Ogledi: 66
Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:

Še enkrat: kako so se lahko znižale, če gre pa za njih več denarja? Kako?

teb vzamem 100, men dam 200.

kaj s eje zgodilo..

ti in tvoja statiustika

1.995.000 janezov je zelje
5000 meso
2 mio ajnezov je segedin..

a ne..uf..bi ti ušesa navil...

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
ksz

JA!
cheer.gif

in mi si lahko privoščimo to!
grims-1.gif

Če nas nebi bilo bi ti bil že na štriku
uf-1.gif
ali pa klošar pod mostom!
Joj ka bi te oklofutala!
10.gif

Mrš delat!

srce-1.gif

Ti si uspešna samo v prikazovanju zgube v svojem podjetju, v subvencioniranih vrtcih, velikih otroških dodatkih, prikrivanju dobička, neplačevanju davka in neizstavljanja računov. Tipični nategunski privatnik. Marš delat!
roza.gif