Javna uprava - banda!

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Naj vam bo jasno, da v JU ne stavkajo tisti, ki imajo polno rit. In tisti, po katerih pljuvate ne stavkajo. Ne stavkajo tisti, ki jim je bil plačan dodatek za povečan obeg dela, pa čeprav so ga opravili v rednem delovnem času. Stavkajo tisti, ki jim že nekaj let jemljejo del plače s tem, da se jim delo povečuje in podobni. Tisti, ki se jim plača ni povečala tolko, kot so se povečali osnovni življenski stroški. (od uvedbe €) ali se sploh ni. Metanje vse v isti koš je nesmiselno. Tud polcajev je nekaj "pametnih".

Aja, še dobro, da si razložil. Ker jaz sem si SPLOŠNO STAVKO JAVNEGA SEKTORJA drugače razlagal.
sej vem. Še to ti povem, da je stavka res SPLOŠNA. Tisti, ki sem jih opisal so znotraj kakšne ustanove..... oddelka.... vrtca... sole.... uprave..... ki so si vse zagotavljali preko meni/tebi/nam neznanih zvez. In tudi dosegli z raznimi "grožnjami" da nekateri ki podpirajo stavko , stavkati ne upajo. Pa smo spet pri eliti vodilnih.
wink-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.

Tukaj pa ni nič od tega, ker kot sem napisal:

-nihče še ni dobil manjše plače
-nihče nima za narediti ni več kot prej
-nihče še ni bil odpuščen

to je itaq laž, kot ti je že napisal softi...plače so se znižale, starce so nagnali v penzijo, zaradi manjka imajo nekateri vec za delat...

place so se ze vec x znizale...tudi ko so v gospodarstvu rasle

Še enkrat: kako so se lahko znižale, če gre pa za njih več denarja? Kako?

vidis zgoraj datume? od leta 2008 so se zvisale...ce bi bli na FOp tv posteni bi tudi pokazali kako so se leta 2012 znizale....

sicer pa pac neizobrazeni ljudje so pac futer za manipulante...

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
mene pa prav zanima, kaj počnete vsi tisti, ki cele dneve visite na netu in ste hudo nastrojeni proti javnemu sektorju .
sami uspešni poslovneži v gospodarstvu ?

JA!
cheer.gif

in mi si lahko privoščimo to!
grims-1.gif

Če nas nebi bilo bi ti bil že na štriku
uf-1.gif
ali pa klošar pod mostom!
Joj ka bi te oklofutala!
10.gif

Mrš delat!

srce-1.gif

Ti si uspešna samo v prikazovanju zgube v svojem podjetju, v subvencioniranih vrtcih, velikih otroških dodatkih, prikrivanju dobička, neplačevanju davka in neizstavljanja računov. Tipični nategunski privatnik. Marš delat!
roza.gif

Tebe KUPIM dol!
evil.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.999
113
Zaposleni in drugi sodelavci na Radioteleviziji Slovenija se pridružujejo stavki in podpirajo skupne zahteve sindikatov javnega sektorja.

Odjemalce signala tudi obveščajo da kljub drugačnim vtisom ob gledanju programa sicer ne stavkajo.

hysterical-1.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Glede stavke so točno določena pravila: upravičena (in plačana) je v primeru če je kršen zako, pravila ali dogovori.

-

t

Še enkrat: kako so se lahko znižale, če gre pa za njih več denarja? Kako?
Lep primer.
Plače so šle od leta 2008 (začetek krize-kao) v JU dol. Sem videl nekaj PL. Eliti je šla verjetno pa gor. (še enkrat..te sigurno ne štrajkajo). Zaposlovati se ne bi smelo. Pa se je. Koga??? Se ve..... Kdo odgovarja?? Nihče!!
Plačujemo pa mi vsi.
Cilj je razdeliti ljudi. Očitno med javni in gospodarski sektor. Če bi bil narod 80% enoten je na ulicah vsaj pol miljona ljudi. To je pa za Slo in še koga več katastrofa. Nekaj tisoč se jih pa še da miriti. Pljuvanje po JU (ne mislim na elito v JU, ki res tudi spadajo k njim) ali po gospodarstvenikih, ki ne plačujejo dajatev je nesmiselno. To je voda na mlin tistim, proti katerim narod stavka. Na žalost , tako je. Ne razumeti narobe, djatve se morajo plačevati... naj bodo normalne....JU mora obstajati, ampak ne zaposovati, če je "kao" prepoved. In še en kup stvari, ki bi jih morala rešiti politika, pa je ni. In tudi ta garnitura je ne bo.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Medtem, ko se tukaj prerekate, kaj je bilo s plačami in številom zaposlenih, so bile v Sloveniji ustanovljene tri nove občine
evil.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
vsaj 200 jih je preveč

sam tok? Vsega skup nas je za predmestje Munchena mi pa milijon občin. Potrebujemo par pokrajin in to je vse sam je problem ker je pol 85% priskednikov preveč!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Meni ni jasno, da imajo najvišje povprečne plače ponavadi v nekih vukojebinskih občinah s par 100 prebivalcev...

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Danes se točno vidi da je 3/4 ALTERJA JU!
Ponavadi je tak čas že na polno obremenjen, danes ko hurbe štrajkate pa ne!
10.gif

Tu se vidi kako nič ne delate in samo na alterju visite!
Jaz bi odpustila polovico JU!
10.gif

srce-1.gif

Se ne strinjam. Jaz bi jih odpustil 3/4 glede na to kako nekateri (ne)delajo. So pa tudi izjeme, ki jih je za pohvaliti in tudi takih ni malo, tem bi dvignil plače.

Drugače pa na tvoj post:

aplauz.gif

Lena banda lopovska.
jezen.gif

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
vsaj 200 jih je preveč

sam tok? Vsega skup nas je za predmestje Munchena mi pa milijon občin. Potrebujemo par pokrajin in to je vse sam je problem ker je pol 85% priskednikov preveč!
ja... a ni dost preveč?? Imamo jih nekaj čez 200 občin. Kakšen miljon občin???
bonk.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
vsaj 200 jih je preveč

ja... a ni dost preveč?? Imamo jih nekaj čez 200 občin. Kakšen miljon občin???
bonk.gif

se nisva razumela. ti si napisal da je 200 občin preveč jaz menim da jih potrebujemo samo enih par jih pa imamo malo milijon občin (to sem karikiral)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
212 občin je v SLO. Vsaj 200 preveč. Oz glede na pokrajine, ki jih je sedem, jih je po moje preveč točno 205!!
Ps: tud če jih 100 jutri ukinejo, je že boljše kot je danes

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
212 občin je v SLO. Vsaj 200 preveč. Oz glede na pokrajine, ki jih je sedem, jih je po moje preveč točno 205!!
Ps: tud če jih 100 jutri ukinejo, je že boljše kot je danes
zmaga.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
mene pa prav zanima, kaj počnete vsi tisti, ki cele dneve visite na netu in ste hudo nastrojeni proti javnemu sektorju .
sami uspešni poslovneži v gospodarstvu ?

JA!
cheer.gif

in mi si lahko privoščimo to!
grims-1.gif

Če nas nebi bilo bi ti bil že na štriku
uf-1.gif
ali pa klošar pod mostom!
Joj ka bi te oklofutala!
10.gif

Mrš delat!

srce-1.gif

stupid-1.gif