Javna uprava - banda!

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.611
1.303
113
ksz

zakaj pa štrajkajo lekarnarji? sem si želel nekaj proti prehladu nabavit pa vidim listek da je lekarna zaradi štrajka zaprta
bonk.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.846
1.695
113
Iskajoč brata
ful je bedn, da celotno JU poslošuje:
-takoj bi šel nazaj v večjo občino, ne pa v tej kot sem zdej (se ni spremenilo že zadnjih 20 let popolnoma nič) res ne vem kaj počnejo vsi tisti zaposleni na občini. Če pa rabim kaj (dokumente, ...) morm it pa na upravno od tastare občine.

-kar se tiče šolnikov, mi pa tud ni nekaj jasno. Ko so se zmanjšale plače so jih zmanjšal samo tamladim učiteljem (se ne upajo bunit), tastarim je ostala ista. Zastopim, da je treba zmanjšat stroške JU, sam so se na napačni strani lotiti. Najlažje je rezati tam kjer je vse črno na belem.

Kot prvo bi pa zahteval, naj se odpusti sindikate, saj je njihov namen že zdavnaj brez smisla.

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
967
119
43
Odjebi softi in tvoj JS.

1. v socializmu na Osnovni soli= 1500 otrok, v razredu nas je bilo med 33-36 ucencev, Razred= a,b,c,d,e,f,....
= 1 socialna delavka, 1 pedagoginja

2. danes na Osnovni soli= 350 ucencev, v razredu 20-23 ucencev, Razred= a, mogoce b, ce je potrebno
= 5 socialnih delavk, 4 pedagoginje (ce otrok rabi strokovno pomoc ga posljejo na Metelkovo)

Presneto solstvo in normativi sedanjosti.
10.gif

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
no no.. ne pretiravaj.

v čem pretiravam

rabiš koper, lj, mb

ali pa še hr in nm zraven

zakaj rabiš več centrov?

če bi bilo tolko občin, kot je število pokrajin, bi bilo že super uspeh.
Pa tudi, če jih vrnejo na število izpred xx let recimo leta 91 je velik boljše kot sedaj.
Največja Ljubljana..... najmanjša Kostanjevica na Krki (to je vas realno ne pa mesto.... oziroma celo občina je
bonk.gif

kajn

Guru
5. okt 2007
2.846
1.695
113
Iskajoč brata
sej, reži tam, kjer je vse vidno in na papirju. Se strinjam, da je preveč režije po šolah, normativi so pa kar vredu trenutno. Lahk se bi povečal za kake 3 otroke. Kaj več pa ne.

Huje je, da so v javni firmi zaposleni 6 pravnikov in par odvetnikov, ko pa pride do tožbe pa najemejo zunanjo pravno pomoč. Ne bom pa imenoval firme, ker bo samo vpitje takoj. Firma pa posluje z minusom.

Zdele sn bral na rtv-ju kjer se buni višje šolstvo. Groza, tud bi bilo treba mal ukinit neuporabnih šol, pa zmanjšat vpis na fakse. Vsega je preveč, služb ni, pa vseeno vpisujejo take številke študentov.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Odjebi softi in tvoj JS.

1. v socializmu na Osnovni soli= 1500 otrok, v razredu nas je bilo med 33-36 ucencev, Razred= a,b,c,d,e,f,....

2. danes na Osnovni soli= 350 ucencev, v razredu 20-23 ucencev, Razred= a, mogoce b, ce je potrebno
= 5 socialnih delavk, 4 pedagoginje (ce otrok rabi strokovno pomoc ga posljejo na Metelkovo)

10.gif

467716-post_slo.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Odjebi softi in tvoj JS.

10.gif

467716-post_slo.gif

a sem jaz vam že enkrat napisal kako je s tem.

jeste glupi ili nepismeni?

drgač pa ja..seveda..sam pot nazaj je dolga.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
kje bom na vrsto prišel?

Delam v gospodarstvu, in sem vesel da je delo in mi še na misel ne pride, da bi štrajkal.

Ne razumem ljudi, ki ne delajo nobene dodane vrednosti, za katere mi v gospodarstvu skužimo kruh, da se tako obnašajo.

Predvsem pa ne delajo težkih fizičnih del, če so na mrazu, so oblečeni, imajo vse poštimano, če ne pa ne gredo na mraz
smile-1.gif

marsikaj ti ne razumeš.
ne samo to kar si napisal
wink-1.gif

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
ksz

Najlepse je gledati, ko stavkajo tisti, ki jim gre najbolje. Strukelj npr. Delavec naj dela se bolj trdo, da bojo lahko ostali z rokami v zepih postavali po mestu in bili po moznosti za to se placani. No Strukelj bo verjetno sedel v kaki pisarni in stel dnevnice.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Tudi tebe nobeden ne sili, da delaš. Ne pljuvaj po vseh, nekateri morajo trdo delat in prenašat mobing nadrejenih.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Odjebi softi in tvoj JS.

10.gif

Pravice učiteljev takrat in danes? Razlika v starših takrat in danes?

Včasih je učitelj smel uporabiti silo, danes ne sme niti zaploskati več. Poleg tega je občutna porast otrok s hiper motnjami, ki bi potrebovali posebno šolo, a za starše je to nesprejemljivo (občutek sramu?) in po vsej sili vstrajajo z otrokom v klasični šoli. Da s tem dejansko otroku škodujejo jim je vseeno, hkrati pa motijo še druge v razredu, da imajo še drugi probleme.

Starši so (nas) včasih skurcali za slabe ocene in/ali nedisciplino v šoli. Danes pa je otrok svet in nedolžen in hitijo na v šolo se pizdit na učitelje, da njihov je pa doma čisto priden in da v njemuu pa že ni problem...

To sem slišal od kolegic, ki študirajo razredni pouk in opravljajo prakso po mariborskih OŠ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj so hiper motnej en vem..in te analize ne delam.

ampak kaka je mularija..mislim, d aniso krive hiper motnje, ampak tekma za denarjem in premalo čas aza otroke. mularija tava po ulici. droga, čiki, pizdarije.

to niso hiper motnje..

to je..motnja v razvoju vrste. človek se je spremenil.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hiper motnja (ne vem, če ta izraz sploh obstaja), mislil sem seveda hiperaktivnost ali ADHD.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet napačna diagnoza

hiperaktivnost je..k je otrok..hiperaktiven

mularija danes pa je..napačno aktivna..problemi, droge, križi in težave.

jaz sem pri..15 letih delal nekaj tisoč kilometrov z biciklom..91 leta sem pri plus 30 igral 1 na 1 košarko na dva koša..cel popoldne..zvečer so me starci napodil z igrišča

danes.
čik, klopca, mcdonalds, sranje, gsm, sms...

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
ja.... po obnašanju so nekateri otroci vsaj tako pametni, kot učitelji. Nekateri starši pa še bolj.
Mi je pred kratkim rekel bivši profesor. "Danes so otroci na splošno v OŠ nevzgojeni. Krivdo za to nostite starši"
In ko sem mi omenil, da je on včasih tud klofuto komu prilepil, se je razburil in rekel." Če to zdaj naredim, me zaprejo, tožijo za vse duševne bolečine, ki bi jih cela žlahta imela "
smile-1.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Dobro, jaz sem govoril bolj za probleme razredne stopnje ti pa za probleme višje in naprej, so pa problemi seveda povezani. Nekdo, ki bo se počutil nesposobnega v prvem delu šolanja bo skrenil na pota, ki si jih ti opisal v nadaljnem živojenju/šoli.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
problem je že v vrtcu..da ne govorim razredno stopnjo.

polet na čopovi..katastrofa..mularija do 15 leta.

trgovina..k začne hodt pa govort je 'diktator'. ne ve se kdo je skom..mama s sinčkom, al sinček z mamico. kdo je koga pelal na sprehod.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik softi pravi:
spet napačna diagnoza

hiperaktivnost je..k je otrok..hiperaktiven

mularija danes pa je..napačno aktivna..problemi, droge, križi in težave.

jaz sem pri..15 letih delal nekaj tisoč kilometrov z biciklom..91 leta sem pri plus 30 igral 1 na 1 košarko na dva koša..cel popoldne..zvečer so me starci napodil z igrišča

danes.
čik, klopca, mcdonalds, sranje, gsm, sms...

travo si pozabil dodati

pozdrav.gif