Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Sam imam klimo večinoma na off, ker je ne maram. Pri 30 stopinjah je to seveda težko in takrat pač gre poraba gor za tistih par deci...
Brez zamere, samo si res bolnik. Na leto na vrednosti avta zgubiš recimo 3k, prihraniš pa koliko 500 € goriva, ogrožaš ostale z vožnjo 100 po AC...
Če bi imel Cliota bi lahko živel neobremenjeno, pa komot delal dnevne ture do Minhna za razliko v ceni avta, servisov... Z vklopljeno klimo.Sicer pa je svobodna izbira.
Koliko deci je razlike ? Na 3 decimalke prosim.
Tudi sanja se mi neCitat:
Uporabnik darko11 pravi:
Nop, on ve zakaj sem to napisal.
Povej kaj več, lahko tudi na PM.Citat:
Uporabnik darko11 pravi:
Enako, si poskrbel za zabavo cele družine zadnjič.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Evo, dva dni, dve isti trasi Ljubljana - Celje - Ljubljana. 169km malo mesta, veliko AC in gradbišč. Danes sicer dež za nazaj, tako da je bila povprečna hitrost vseeno malenkost manjša.
Včeraj - 169km 5,7l/100km 95km/h povprečna (čas vožnje slabih 107 minut)
Danes - 169 km 6,6l/100km 104kmh/h povprečna - ko sem se ustavil pred bajto in slikal pri vžganem avtu je padla iz 105 na 104 (čas vožnje 97,5 min)
Torej 10 minut prišparanega pa 1,5 litra nafte porabljenega. Pa včeraj sem peljal tako, da pač nisem umrl od dolgčasa zraven, po AC okol 130-135 pa "jadranje". Aja pa klimo sem mel prižgano ker nisem fukjen.
To traso bom letos naredil kake 110 krat cca 18590km.
Prišparam z duhamorno vožnjo celih 200 eurov. Porabim pa 18 ur več. Še na minimalcu se mi skor nebi splačalo pazit....
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Najbolj šparovno in hitro je dobit visok kombi ki gre 130-150 km/h in mu sledit na neki 'normalni' razdalji.Prihranek zagotovljen.
Mah, to so budalaštine.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cak, daj mi povej zakaj ogroza ostale z voznjo 100kmh po AC.
Citat:
Se pa tudi tukaj lepo kaže nestrpnost Slovenčkov do kakršnegakoli drugačnega mišljenja.
Tam se žal zelo malo vozim, tako da se ne spomnim.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A crni kal prejadras cel? Meni vem da mal zmanjka na tisti prvi ravnini pod cp kozina (desni ovinek), potem pa gre vse do "morja". V tunelih moram pogosto bremzat, oziroma dati v prestavo. Na radar tockah sem ponavadi prehiter.
Brez veze mi je komentirat, ampak tvojo ''večvrednosti'' lepo kaže celoten tvoj komentar , vključno s tem, da v debato vtikaš moje otroke, ki jih seveda poznašCitat:
Uporabnik darko11 pravi:
Niti ne.) - raje kupim cenejši avto, ki ga komot vzdržujem, če se da rabljenega. Olja ne menjavam na 100.000 km itd. in me tudi 10 l porabe ne boli. Ti bi si žile prerezal.
Ker sem napisal, da mi oprema ni pomembna - rabim avt. klimo, el. šipe in ogrevano zadnjo šipo. Vse ostalo elektronsko sr... samo crkuje, avto pa mam za vozit in ne za avtovleko. Dokler še znam zdeliti št. l / 100 km, še ne rabim 5 različnih merilcev porabe.
In mi je čist kul, če na V8, piše 1.9 JTD.
No, umirali smo od smeha, ko mi tak revček kot si ti, reče wannabe. Živi in pusti živeti.
Meni ste pač hecni bolniki, ki boste šli na morje brez klime, da deca bruhajo, samo, da ata prišpara 1 €. Se ne bi vtaknil, če ne bi ti opletal z jezikom.
In ja, pri 100 na AC oviraš tekoč promet, sploh, če je speljan po enem pasu. Če voziš po omejitvi, je najbolj tekoč.
Če bi si kupil Cliota, ne bi rabil tak bolano šparat, to je bil moj point.
Pol mi pa avto novinarček napiše, če mislim, da je Cliot isti rang avta ko Superb. Lol, odkar je Česenj odšel, je AM res v ....