Izvršba kljub plačilu

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Znesek je bil plačan že okoli pol leta nazaj, danes pa so se usedli na račun in kljub temu pobrali dol - kaj lahko v tem primeru naredim? Izvršba je nupravičena - na kakšen način se lahko to izbriše iz evidence izršbenih dni?

Nazadnje urejeno:

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ni izvršba za kaj drugega, ker smo imeli samo dva računa. Če sem pozabil na kakšne stroške pa ne vem - še vedno pa je stroškov za 40 eur, trgali so pa celoten znesek. V vsakem primeru je preplačila za znesek računa.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ni izvršba za kaj drugega, ker smo imeli samo dva računa. Če sem pozabil na kakšne stroške pa ne vem - še vedno pa je stroškov za 40 eur, trgali so pa celoten znesek. V vsakem primeru je preplačila za znesek računa.

poisci potrdilo o placilu racuna in zahtevaj odtrgani znesek nazaj...

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Verjetno ste zamujali, s plačilom, čez nekaj časa so dali zadevo v izvršbo, ker niso videli priliva. Se da spregledat. Kontaktirajte jih...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Denar bomo dobili nazaj, kako to popravit pri banki? Evidenca ostane, da je bil račun en dan blokiran.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to se je meni naredl, k sem dau napačen sklic...

dnar povrnjen, stroške banke mi pa noben k-urac ni hotu provrnt... (30eur) strošek izvršitve izvršbe, ki ga zaračuna banka

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Stisnite jim nazaj izvšrbo, pa ko jih j... razen, če jih želite obdržati, kot poslovnega partnerja.

Žal pa se popraviti ne bo dalo nič, za vedno bo ostal črni madež "blokade", katero bi viden v raznih bonitetah...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
aja sem spregledal gre za pravno osebo.......

jah potem so dobl preden je bla blokacija izvršbo in bi lahko v tistem cajtu to uštimal.... Vprašanje, če je blo tukej vse poravnano in očitno se dotični tudi ni pritožil na dobljeno izvršbo (ki še ni bla pravnomočna) in je do nje dejansko prišlo..

tuki mi je pa malo sumljivo......

pr fizikalcih pa gre to mal bl počez.......

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zadeva je bila plačana POL LETA NAZAJ, 18.6.2010. Na podlagi česa jim lahko stisnem izvršbo?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ne morš jim....

Sam sej ste dobil izvršbo (ko še ni bla pravnomočna), zakaj se pa niste pritožili in poslali potrdilo da je že plačano?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
To smo naredili, se pa ne pomnim kaj je bilo potem. Dejstvo je, da je zadeva bila plačana, sedaj pa je potrgano dol še enkrat. To tako pač ne more biti. Ajde razumem, da bi bilo plačano 3 dni nazaj, je bilo pa pol leta!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja čak mal... pa sodišče ni upoštevalo tega... čudno..

še enkrat neki je blo narobe, premal plačano, drgam nakazano ali bilo kej..... Če je prišlo do izvršbe, vam sodišče potrdila ni upoštevalo, ali pa v zakonitem raoku niste odgovorili, ali pa so ugovor založili (kar je tud lahko verjetno)

u bistvu vi z izvršbo proti dotičnemu ne boste nič dosegl, ker se bodo pritožl... ostane vam civilno odškodninska tožba...... Vendar je tukaj vprašanje, kaj je v resnici bilo... se mi zdi, da nisi vsega povedal, mogoče mu niste celoti plačali, ali pa mu ugovarjali račun.....

nekej je sigurno blo..

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
NIč ni bilo. Zadeva je bila poravnana pol leta nazaj in pika. Na pravi račun, pravemu naslovniku. Tudi če ne bi plačal vsega, pa sem, mi ne morejo potem celotnega zneska dol potrgat. Sploh pa ne pol leta - kaj pa so delali toliko časa? Jaz sem to že zdavnaj pozabil. Nekje sem bral, da se na podlagi dokazov lahko da kontra izvršbo, samo čakam odgovor od banke, ker potem bom verjetno potreboval njihova uradna potrdila. V prvi vrsti jih bom kontaktiral, jasno.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
če ni bilo plačanega vsega ti lahko ceu znesek trgajo... verjemi....

Kontra izvršbo boš težko dau, ker si imel možnost pritožbe in je le ta postala pravnomočna... kvečjemu lahko izstaviš zahtevek stranki priporočeno, naj ti denar vrne (ne bo mu pa treba dat stroškov, ki so stem nastali)...

očitno si nekej zasral pol pri dokazovanju....... pravnomočne izvršbe ne morš izpodbijat... Še enkrat kaj ste poče, ko ste izvršbo dobil in imel rok za ugovor ne vem.......

očitno nič....... in si sam kriv in vse te stroške (izvršbe) boš nosil samo ti.... Denar pa lahko zahtevaš, če je res da si vse na pravi račun in sklic nakazal...

samo wtf, kako je sodišče ta dokaz zavrnilo pa je za v cajtnge.. sam vseno mislim, da nisi povedal vsega...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Stroške sem jaz takrat že plačal tej firmi in za to imam dokaze. Pa ne gre se za to, da bi hotel zdaj stroške nazaj, jaz hočem znesek računa nazaj. Banko sem že kontaktiral, bom povedal kaj bodo rekli.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Lej ne razumeš:

Banka sama ne more narest nič.... četudi ti rečeš, da si plačal in banki pokažeš potrdilo, ona mora po zakonu izvšbo sprovest če le ta ni preklicana z strani izvšitelja oz sodišča......

Znesek ne morš drugemu subjektu kar vzet na podlagi potrdil ali bilo česa... Najprej morš ga pisno obvestit, če se ne odziva pa tožit.......................

Banka ne bo naredila nič... 100%.... denarja nazaj ne boš dobil, u kolikor imajo oni ta pravnomočno izvšbo in le ta ni bila preklicana......, ker če to naredijo je protizakonito...

Druga stvar... imaš dokaze..:

zakaj jih nisi v ugovoru predložil sodišču in izpodbijal izvršbo???

tukaj si sorry čisto nejasn...... se ne spomnim al kaj....
al pa če je sodišče tvoje dokaze zavrglo
ali pa sploh nisi ugovarjal...

težka bo.....