Pa to dejansko prepreci te prenose, ki se zgodijo zaradi preklopa omrezja?Od takrat ti jaz rajsi izklopim prenos podatkov v tujini preko moj.bob.si, ko grem izven EU. Potem zagotovo ni dodatnih stroskov.
A je dovolj recimo, da na Iphone-u ročno izberem 3G protokol in potem izključim podatke ali bo LTE zadaj še vedno žrl podatke?Boljse je izklopiti podatke direktno pri operaterju, samo na napravi ni dovolj zaradi protokola LTE (https://www.mipi.si/ghost-roaming?) Ce bi imeli samo 1.5€ na mb bi se kar slo, na kubi in v dubaju so mi kasirali 11.6€ na mb seveda sem imel podatke izklopljene, a je vseeno pozrlo par € zaradi zgoraj omenjenega LTE buga.
Če si pri Mobitelu lahko nastaviš, da ne dela data izven EU.A je dovolj recimo, da na Iphone-u ročno izberem 3G protokol in potem izključim podatke ali bo LTE zadaj še vedno žrl podatke?
Ne, ni dovolj. Moras prav pri operaterju nastaviti blokado. Ker ponavadi kar izberes rocno, ni fiksno ampak je bolj trenutna izbira.A je dovolj recimo, da na Iphone-u ročno izberem 3G protokol in potem izključim podatke ali bo LTE zadaj še vedno žrl podatke?
Poljska je v EU, tako da je skrb za podatke odveč.A je dovolj recimo, da na Iphone-u ročno izberem 3G protokol in potem izključim podatke ali bo LTE zadaj še vedno žrl podatke?
Jaz pridem vsaj za luno, ti bi pa še smer do lune falil.Bizi je mal za luno. Levičar pač
Na Iphone 11 sem namerno testiral, kaj se dogaja.A je dovolj recimo, da na Iphone-u ročno izberem 3G protokol in potem izključim podatke ali bo LTE zadaj še vedno žrl podatke?
Morda je odvisno tudi od tujega operaterja. Meni je cez luzo to pocelo.Na Iphone 11 sem namerno testiral, kaj se dogaja.
Protokol podatkov na LTE in ročni izklop podatkov na Iphone-u (prav v nastavitvah). Šel skozi 2 neEU državi in ni pobralo tudi centa dol. Preklop omrežja je bil na avtomatsko, telefon se ni izklapljal.
V teh 2 državah imajo LTE ?Na Iphone 11 sem namerno testiral, kaj se dogaja.
Protokol podatkov na LTE in ročni izklop podatkov na Iphone-u (prav v nastavitvah). Šel skozi 2 neEU državi in ni pobralo tudi centa dol. Preklop omrežja je bil na avtomatsko, telefon se ni izklapljal.
Pri gostovanju v tujini za preprečitev nepredvidenih ali nepotrebnih stroškov, ki nastanejo zaradi prenosa podatkov, predlagamo, da na svojem mobitelu ročno izključite prenos podatkov med gostovanjem. Če imate izbrano omrežje LTE, se lahko kljub blokadi prenosa podatkov v nastavitvah mobitela zgodi, da pride do nepričakovanih stroškov. Do tega pride, ker se ob prijavi mobitela v LTE-omrežje včasih samodejno prenese manjša količina podatkov.
Uporabnikom, ki pri gostovanju v tujini prenosa podatkov ne želite uporabljati, predlagamo, da poleg blokade prenosa podatkov v tujini spremenite izbrano omrežje LTE v 3G. V tem primeru vaš mobitel ne bo prenašal podatkov, s tem pa tudi neželenih stroškov ne bo.