ksz.
Snecerjev post je opis realnih možnosti terjatve preko pravnih inštrumentov, ki ti jih omogoča država. Prej ko stopiš do ustreznih organov, hitreje boš izvedel zakaj je maksimalni rok zapadlosti 5 let. Sodni mlini v takih primerih meljejo izredno počasi.
Sam sem se v tvoji situaciji znašel 3 krat.
Prvič sem znesek, izterjal, drugič sem podoben znesek izgubil, tretjič pa dobil nazaj z obrestmi.
Nauk, ki sem ga potegnil iz tega je, da pri tovrstnih osebkih pravni inštrumenti ne zaležejo. Žal se pozanimajo o možnostih zavlačevanja, njihovih pravicah(šibki člen) in na svoj prigaran dnar lahko skoraj da pozabiš.
Žal zaleže le sila. Šele takrat, ko ti ljudje vidijo da misliš resno, se podvizajo in hitro najdeš skupen jezik ter nato rešitev.
In rek, da posodi denar prijatelju in tako izgubiš in eno in drugo še kako drži.
Na tvojem mestu, bi do človeka stopil osebno in se pogovoril bolj na trdo. V kolikor se v dogovorjenem roku zadeva ne premakne, bi trdoto še stopnjeval. Nisem zagovornik nasilja, a če misliš da ti bodo razni odvetniki pri takih osebkih pridobili terjatev, se po mojih izkušnjah motiš.
Veliko uspeha želim
Lp