Izrael - Palestina

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
V čem je problem?
Izrael si s tem dela neomejeno množico novih sovražnikov za naslednjih 5 generacij.
Zda tudi ne bodo mogle večno ščititi Izr.

In če pogledamo zemljevid
če se npr okoliške države odločijo, da se gredo po vzoru KSA/ZAE z Jemnom zračno-pomorski-trgovski "embargo", bo Izrael ekonomije zelo hitro konec.

that escalated quickly:
BP abandons Suez Canal passage. Maersk Tankers, Moller-Maersk, Hapag-Lloyd and MSC have all said their ships will avoid the canal until the security situation improves. The last in this group is the French CMA CGM.
Plus TW Evergreen.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.462
7.088
113
that escalated quickly:
BP abandons Suez Canal passage. Maersk Tankers, Moller-Maersk, Hapag-Lloyd and MSC have all said their ships will avoid the canal until the security situation improves. The last in this group is the French CMA CGM.
Plus TW Evergreen.

In kaj pričakuješ, da bodo pluli okoli Afrike? Par nato ladij bo šlo pred Jemensko obalo in klatijo dol rakete. Samo potem ne stokati, če kaj leti na Jemen nazaj.

on se je sam proglasil za islamofoba, btw.

evropa in zahodni svet se je od 2. sv. vojne zelo trudil, da do taksnih ekstremov ne bi vec prihajalo. Sedaj se tepta ves ta trud, in se vracamo v leto 45, ko so ugasnile zadnje peci. in vse te "varovalke" so bile sprejete ravno zaradi njih.

pa vtakni si to tvojo sekularno evropo nekam, ce noces dojeti da tudi v tej evropi zivijo muslimani, ze od nekdaj.

ne bit en hitler kle, pa povelicevat samo sebe in svojo raso, nacijo ali vero.

zakaj bi se pojedli med sabo? al samo tebe to tok gnjavi, da bi pojedel drugace mislecega soevropejca??
BLM? musliji, ki bi obešali ljudi (prebrano tu kako stran nazaj), muslij ki urinirajo po svinjini, ker jo njim vera prepoveduje (tudi tu gor)
Tile sami sebe ne poveličujejo, oz ostale degradirajo? Ali se nemara motim?

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco in Kamele0N

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
se ne motis. ampak, kaj, a smo ze pri whataboutizmu? v drugi temi se stalno kritizira ta whataboutizem, ko gre na roke dolocenim, je pa cist ok, a ne?

takih ekstremistov se je treba izogibat. in zal so na obeh straneh. in spet smo pri posplosevanju, ki se ga tukaj na alterju kar ne morete otrest.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
msenjur: seveda živijo mislimani in so velika manjšina, ki ji Evropa dovoli, da imajo svoje extremistične imame, ki vplivajo na njihovo mladino in ta problem še bolj poglabljajo namesto, da bi zaprli mošeje in izgnali oz. zaprli te bedake. sam sem bil vzgojen bolj katoliško, ampak nikoli resno veren, pa sem obiskoval cerkve in moram reči, da ne poznam ene osebe, ki bi imela exstremistična nagnjenja oz. bi kjerkoli začutil, da pridigajo, da smo več kot ostali ostali. no ja, mogoče 8888 ampak njega ne poznam osebno. jst poveličujem sebe kot ponosnega Evropejca, ki živi v tem času miru in blaginje za nas in se lahko za to zahvalim našim prednikom, ki so dali kri za to. Tukaj bi lahko bila Turčija recimo. Nekateri pa bi radi reševali svet s svojo politično korektnostjo in pravičnostjo, ki obstaja samo v pravljicah in učili pravičnosti druge, ki smo v vseh teh verskih vojnah čisto nevtralni in nam dol visi, če se pobijajo med sabo. In ja, vedno bom poveličeval svojo nacijo (Evropejec) in vero (ateizem), saj je ravno to blaginja, ki je ustvarila EU. Blaginja ni islam ali pa zionizem ali katoličanstvo, saj so v vsej svoji zgodovini naredili več slabega kot dobrega za človeštvo. In trenutno ga serjejo najbolj islamisti, takoj za njimi pa sedaj Židje.

se ne motis. ampak, kaj, a smo ze pri whataboutizmu? v drugi temi se stalno kritizira ta whataboutizem, ko gre na roke dolocenim, je pa cist ok, a ne?

takih ekstremistov se je treba izogibat. in zal so na obeh straneh. in spet smo pri posplosevanju, ki se ga tukaj na alterju kar ne morete otrest.

ne vem če smo. Ti si začel s musliji in z več/manj vrednostjo mi smo ti samo pokazali da te tvoje trditve ne držijo najbolj. Ni stvar da gre to nekomu na roke, gre se za to, da imaš določena verovanja, ki med drugim vzgajajo tudi ekstremiste, katerih določeni nazori ne sovpadajo najbolj z našimi vrednotami in podobno. zdaj če je zate to wataboutizm go, za druge ki to gledajo drugače pa to žal ni nekaj kar bi se utegnilo spregledati

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne vem če smo. Ti si začel s musliji in z več/manj vrednostjo mi smo ti samo pokazali da te tvoje trditve ne držijo najbolj. Ni stvar da gre to nekomu na roke, gre se za to, da imaš določena verovanja, ki med drugim vzgajajo tudi ekstremiste, katerih določeni nazori ne sovpadajo najbolj z našimi vrednotami in podobno. zdaj če je zate to wataboutizm go, za druge ki to gledajo drugače pa to žal ni nekaj kar bi se utegnilo spregledati

jest sem zacel? Odgovarjal sem le na ta post...

Msenjur, si tipičen fašist , saj vse označiš za islamofobe, ker imajo pač drugačno mnenje in jim dol visi za un BVzhod in probleme tam.

A jst sm tudi islamofob, ker mi je res veeno kaj delajo Židje tam Palestincem. Trenutno imamo vojno na pragu EU in to me bolj skrbi. Zidje so preganjani ze tisočletja, po svoji ali drugi zaslugi, vseeno mi je. In ko vidim neke palestinske proteste, nej spokajo med svoje muslimane dol in nej iščejo podporo pri njim sorodnih. Nej pustijo pri miru sekularno Evropo, ki si je komaj dobro opomogla od vojne z malarjem in Židi. Sedaj se bomo kar sami pojedli od znotraj, ker smo zgleda sami sebi v napoto in bi bilo bolje, da odstopimo prostor ubogim in nesposobnim.

muslije si pa ti privlekel...

BLM? musliji, ki bi obešali ljudi (prebrano tu kako stran nazaj), muslij ki urinirajo po svinjini, ker jo njim vera prepoveduje (tudi tu gor)
Tile sami sebe ne poveličujejo, oz ostale degradirajo? Ali se nemara motim?

in ker sem napisal, da ateis povelicuje sekularno Evropo in s tem sebe, nas, ti meni das primer, kako se eni musliji povelicujejo na svoj nacin. ne vem, meni je to whataboutizem.

ekstremisti ne sovpadajo z nicemer. so le napaka druzbe. in vera ne uci ekstremizma, ekstremisti ga.

in to, da je hamas teoristicna organizacija se tudi ne bi smelo spregledat. celo, ko so americani pucal talibane v afganistanu, niso kar vse povprek sical.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
msenjur: seveda živijo mislimani in so velika manjšina, ki ji Evropa dovoli, da imajo svoje extremistične imame, ki vplivajo na njihovo mladino in ta problem še bolj poglabljajo namesto, da bi zaprli mošeje in izgnali oz. zaprli te bedake. sam sem bil vzgojen bolj katoliško, ampak nikoli resno veren, pa sem obiskoval cerkve in moram reči, da ne poznam ene osebe, ki bi imela exstremistična nagnjenja oz. bi kjerkoli začutil, da pridigajo, da smo več kot ostali ostali. no ja, mogoče 8888 ampak njega ne poznam osebno. jst poveličujem sebe kot ponosnega Evropejca, ki živi v tem času miru in blaginje za nas in se lahko za to zahvalim našim prednikom, ki so dali kri za to. Tukaj bi lahko bila Turčija recimo. Nekateri pa bi radi reševali svet s svojo politično korektnostjo in pravičnostjo, ki obstaja samo v pravljicah in učili pravičnosti druge, ki smo v vseh teh verskih vojnah čisto nevtralni in nam dol visi, če se pobijajo med sabo. In ja, vedno bom poveličeval svojo nacijo (Evropejec) in vero (ateizem), saj je ravno to blaginja, ki je ustvarila EU. Blaginja ni islam ali pa zionizem ali katoličanstvo, saj so v vsej svoji zgodovini naredili več slabega kot dobrega za človeštvo. In trenutno ga serjejo najbolj islamisti, takoj za njimi pa sedaj Židje.

lahko bi bila pa tudi nemcija, rusija ali pa avstrija, pa grem stavt, da so tud vikingi kdaj prisli do nase obale.

jest tocno vem, da moje moraliziranje ne bo resilo nobene vojne, samo opozarjam na dvolicnost cloveka, ki je pred 80 leti reseval druge pred genocidom, sedaj pa ti isti izvajajo genocid, in ves svet lahko samo opozarja, doseze pa nic. Meni je vseeno, ce izrael tolce po muslijih ali pa bo krscanarjih, v vsakem primeru je agresor, ki izvaja genocid. in to obsojam.

in dejansko se vidi, da veliki si lahko privoscijo cisto vse, a nas fopajo z nekimi sveti, pa ZN, pa kako se obsoja genocid, vojne, itn... Rusija - kdo ji bo kaj naredil? noben. Izrael + ZDA, kdo jih ob ustavil, kako? noben. Kitajska, ha?

ampak vazno, da imamo en kup sedezev v tej in oni organizaciji. cemu le?

Kdo pa je po tvoje cistokrvni Evropejec?

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Izrael si s tem dela neomejeno množico novih sovražnikov za naslednjih 5 generacij.
Zda tudi ne bodo mogle večno ščititi Izr.

In če pogledamo zemljevid
če se npr okoliške države odločijo, da se gredo po vzoru KSA/ZAE z Jemnom zračno-pomorski-trgovski "embargo", bo Izrael ekonomije zelo hitro konec.

that escalated quickly:
Plus TW Evergreen.
Izraelci so že dvakrat namignili, da bodo Jemen posvetili.... za par strikov... in ga več ni...
ZDA se sicer samo nazaj drži, kao zaradi ugleda in da jim je mar za kozjejebce...

ps pa ne filozofirej preveč... tile kozjejebci v 5 generacijah ne bodo Gaze skup sestavle, kaj šele da bi se bile sposobne fajtat. To je realnost. Glede na tehnološko razvitost židov, pa se njim po toliko generacijah niti fajtat ne bo več treba, ampak bo AI za njih delala...

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
from the river to the sea ljubljana.jpg

Hamasov slogan "from the river to the sea" sredi Ljubljane. V nekaterih EU državah je prepovedan, pri nas očitno ne.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113

Pred nekaj dnevi je bila panika v Ljubljani zaradi grafita z enačajem med Davidovo zvezdo in kljukastim križem, tudi Fajonova je to obsodila.

Včeraj pa je Pirc Musarjeva na srečanju diplomatov (kjer je bila tudi Fajonova) izjavila nekaj podobnega, pa nobene reakcije.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.707
6.475
113
that escalated quickly:
Plus TW Evergreen.
In spet bo izgovor za višje cene goriva ter ostalega, kar pride po tej poti.

Zaradi negotovih razmer se je podražila surova nafta, saj je Sueški prehod ena glavnih poti za nafto in naftne proizvode iz Bližnjega Vzhoda. Zahodnoteksaška nafta WTI (West Texas Intermediate) je v ponedeljek pridobila približno 2,8 odstotka, nafta brent prav tako. Brent se giblje pri 79 dolarjih za sod, WTI pa malce pod 74 dolarji.

Vlagatelji na delniških trgih pa se ustavljenega prometa skozi prekop, skozi katerega gre 12 odstotkov svetovne trgovine, niso ustrašili. Še več, delnice nekaterih ladjarskih družb – večinoma evropskih – so v ponedeljkovem trgovanju rasle.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
In kaj pričakuješ, da bodo pluli okoli Afrike? Par nato ladij bo šlo pred Jemensko obalo in klatijo dol rakete. Samo potem ne stokati, če kaj leti na Jemen nazaj.
Jemen KSA skupaj z demokratičnim zahodom (običajni osumljenci) bombardira zadnjih 8 let.
Tudi ksa abramsi lepo gorijo na tleh.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.933
6.012
113
Shin bet (bič božji) je je znan organizator pretepanj osumljenih, priznajo tudi uboj Krambergerja

So se učili od zda