Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma ti si waste of space and food.

Žalostno, kva vse hodi po tej zemlji.
uf-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Model prežvet morm z 400 eur na mesec. Dej ti za Vinjeto 35 eur ko mam pa komi za benz pa sem skoz na rezervi. mapk to itak ne morte dojet. Nismo si vsi enaki in ta vinjeta samo pokaže kako se ne da v sloveniji nardit ničesar kar bi saj prbližno enačil ljudi.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
NE BOM JE KUPIL KER JE WASTE OF MONEY!!! Goba glupa dejte že dojet da eni nismo bogati frajerji ali se ne vozimo 100 km na šiht..
Super. Potem pa 15 minut prej vstani. Še vedno ne vidim, zakaj je vinjeta kriva.

Aja, saj vem. Glupi povprečni Slovenceljn, za vse kar se mu slabega zgodi, je nekdo tretji kriv. On sam je pa angelček in je le stalno heban od drugih. Razumem.
uf-1.gif

Off.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
zato ker bom pa jutr mogu jit od doma na drugo stran Ljubljane in bom mogu Čez mesto in zato porabu 2 ure ko bi bil pa po obvoznici v 15 min. Seveda bom mogu vinjeto kupt ker se mi ne da skoz mislt kje morm jit da pridm tja brez da na AC zapelem. Sej posvoje mi je vseen, se rad vozim po stari cesti an morje sam niso vsi taki kot jaz. Recmo deda ki pride v Ljubljano enkrat na mesec bo mogu vinjeto kupit za kaj? zato da bo šel lahko 1 km po avtocesti..niso fer

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
zato ker bom pa jutr mogu jit od doma na drugo stran Ljubljane in bom mogu Čez mesto in zato porabu 2 ure ko bi bil pa po obvoznici v 15 min. Seveda bom mogu vinjeto kupt ker se mi ne da skoz mislt kje morm jit da pridm tja brez da na AC zapelem. Sej posvoje mi je vseen, se rad vozim po stari cesti an morje sam niso vsi taki kot jaz. Recmo deda ki pride v Ljubljano enkrat na mesec bo mogu vinjeto kupit za kaj? zato da bo šel lahko 1 km po avtocesti..niso fer
Split personality?
confused-1.gif

Prej bluziš, da ne boš kupil, sedaj da jo boš. Dej se že odloč in nehi nabijat tukaj. Jokat greš pa lahko v cerkev, kako se ti zdijo vinjete nepoštene. In to smo ŽE VSI UGOTOVILI, tako da lahko nehaš to še enkrat dokazovati.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Seveda sej jo morm sam se mi zdi brezveze. Ti morš tud plačat elektriko ane čeprav jo nočeš. Tko nas je pa ta država spravla v nekaj kar moramo narditi čeprav nočemo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
1. ne posplošuj. Tebi ni všeč, mnogim pa je. Vinjeta namreč.
2. država ne more nikoli ustreči vsem in vedno nekoga v nekaj "prisili". Torej odloči mimo volje nekaj ljudi, ki nasprotujejo njeni odločitvi.
3. Davke pa plačuješ? V to smo vsi prisiljeni. Tudi v nakup bencina si "prisiljen" in v ceni plačuješ trošarino glede katere te ni nihče nič vprašal, niti se to ne bo zgodilo v prihodnosti.

Konec koncev pa čez vinjete najbolj udrihajo nekateri prebivalci Ljubljane, Domžal ipd, ki so se dolga leta vozili brez plačila cestnine. Sedaj pa jok in stok. Kot da v življenju ne bi vozili drugje kot po obvoznici. Verjetno se vsaj parkrat na leto tudi ti osebki zapeljejo še kam drugam in bodo sedaj šli po AC. S pametno vožnjo bodo strošek vinjete prej ali slej prihranili pri manjši porabi goriva in izrabi avtomobilskih sklopov, da o potencialnih stroških kazni za prometne prekrške na regionalkah ne izgubljam besed.
Mene so obvozi mimo cestninskih v preteklih letih stali več kot 500 EUR, prehitra vožnja tu/tam in nanese. Če bi se vozil po AC bi se kazni izognil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
zato ker bom pa jutr mogu jit od doma na drugo stran Ljubljane in bom mogu Čez mesto in zato porabu 2 ure ko bi bil pa po obvoznici v 15 min.
Če ti teh 105 minut na vožnjo ni vredno 35 evrov na pol leta, pač ne kupi. Jaz tudi ne kupujem ferrarijev. (niti cigaret, ki stanejo le par evrov).
Plačujem pa za ZZ, ko pa rabim, pa dobim en drobiž. Nepošteno !
rolleyes-1.gif
(bolj v navezi z drugo temo, kjer se pogreva (ne)poštenost vinjet).

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Sej ne da so nepoštene (kar so) Ampak smo v to primorani. Zakaj niso recmo uzakonl ABC par let nazaj. Da bi skenslal cestnine pa sam ABC dal. Ne bi blo nobene gužve pa še več bi zaslužil kot zdej ko bodo spet v minusu in ne bodo avtoceste ampak gradimoceste.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Raje zapizdi nad onimi, ki so se izmislili čelne cestninske postaje. Če bi na avtocestah uvedli zaprti sistem, tako kot je bila avtocesta prosti Primorski, tudi vinjet nebi bilo. Do sedaj smo eni plačevali, drugi so se vozili zastonj. En nepravičen sistem je zamenjal drugega, s tem da vinjetni sistem manj ovira promet.

Tako kot te nihče ne sili v nakup vinjete, te nihče ne sili v uporabo interneta. Odpovej naročnino na internet, ti boš privarčeval, mi se bomo oddahnili in širokopasovne pvezave se bodo sprostile.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
jst mam v službi internet mi ga ni treba plačevati.
Če bi uvedl tak sistem bi imeli danes še manj kilometrov AC
po sili razmer me država sili v nakup vinjete

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
jst mam v službi internet mi ga ni treba plačevati.
Če bi uvedl tak sistem bi imeli danes še manj kilometrov AC

Potem pa delaj in ne zabijaj časa na internetu!

Cel delovni čas visiš na internetu in potem pyzdiš zaradi nizke plače! Izgleda ti morajo še tiste fičnike, ki jih prineseš domov, zaslužiti sodelavci.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:

Zakaj? Samo zahteva tisto kar ji pripada, kaj pa si ti državi, da se boš po njenih avtocestah (in hitrih cestah, obvoznica je pač pol/pol) v nedogled zastonj vozil. Brezplačno je bilo samo do zdaj, ker pač plačevanje ni bilo izvedljivo
stupid-1.gif

Pravo sranje se bo začelo, če bo zoki uvedel mestne vinjete... to bo šele slabe volje, če ne bo zadosti parkirišč in boljših povezav s progami lpp
rolleyes-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Jst mam dobro plačo ker sem študent in srečo. So nekateri drugi ki imajo probleme.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ne sam sem človek in rad pomagam drugim.

Na žalost nimam več petke tko da ne pokurim več