Izogibanje avtocestam zaradi vinjet

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:amm nazadnje sem bil poslovno v Srbiji aprila letos. Nisem nobene dražje cestnine na račun SLO tablice plačal. A je to nekaj novega?
Že vsaj od leta 2003 je tako.
Hehe, saj to nikjer posebej ne piše, le listek vedno dobiš ''pravi''
evil.gif
.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
amm nazadnje sem bil poslovno v Srbiji aprila letos. Nisem nobene dražje cestnine na račun SLO tablice plačal. A je to nekaj novega?
V Srbiji vozila s tujimi tablicami plačujejo več: Cene putarina ("puta" je sicer v španščini in portugalščini kletvica). Ob plačilu v evrih se cena dodatno zaokroži navzgor na celo številko v evrih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
Sedaj se še BIH pritožuje, da se jim bo zaradi visokih hrvaških cestnin povečal tranzitni promet (da se bodo Madžarski in Češki turisti na hrvaško obalo vozili po cesti Bosanski brod - Metkoviči).

Sicer pa se bo v naslednjih mesecih videlo, ali so turisti pripravljeni plačevati več za udobnejšo pot. Hrvati so včeraj odprli še 21 kilometrov avtoceste med Zagrebom in Reko.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
samo cestnina do splita je res adijo pamet. To se marsikomu splača po stari cesti vozit, pa še zastojev ni

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ob plačilu v evrih se cena dodatno zaokroži navzgor na celo številko v evrih.
Looooooool. Dobro ružijo.
grin1.gif

Eh mene to ne moti, se pa namesto 120 vozim 110, pa potem na nafti prihranim ceno cestnine, tiste pol urce ki jo izgubim ker se vozim počasi na tako dolgi poti pač ne pozna toliko
cool-1.gif

Nazadnje ko sem tako šel do prijateljice v Beograd in potem še naprej do babice sem se nonstop vozil med 100 in 110 po ac, in me oboroženega s dobro glasbo ter par najljubšimi podcasti sploh ni motilo, da je promet nonstop šibal mimo mene, jaz sem lepo užival v vožnji in so bili stroški zadnja stvar katera me je skrbela
cool-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:Nazadnje ko sem tako šel do prijateljice v Beograd in potem še naprej do babice sem se nonstop vozil med 100 in 110 po ac, in me oboroženega s dobro glasbo ter par najljubšimi podcasti sploh ni motilo, da je promet nonstop šibal mimo mene, jaz sem lepo užival v vožnji in so bili stroški zadnja stvar katera me je skrbela
cool-1.gif
Mene pa ubija tista ravnina non-stop. Če sem sam, grem tudi nekje s tako hitrostjo (tempomat je zakon), sicer pa 150+, ampak je brez veze. Še vedno je bljak. AC in ravnina
stupid-1.gif
, bi si človek želel, da se kar teleportira dol.
No, par let nazaj smo pa leteli dol 190+ km/h. Je kar hitro minilo
grin1.gif
, pa ne zato ker prej prideš, ampak ker si non stop skoncentriran na vožnjo.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Odkar so očeta dobili pri 180 skozi Beograd se kljub temu da je bila kazen borih par evrov za vsakega policaja, rajši vozimo po predpisih
smirk-1.gif

Sicer pa je res drugače če si sam kot pa če imaš še koga zraven pa, ko sem sam mi je čisto vseeno kako hitro sem dol, če pa bi imel koga zraven pa bi tudi jaz malo pospešil, po toliko in toliko urah vožnje ti pač že zmanjka tem za pogovor, ni važno koga imaš zraven
smile-1.gif
Za popolno uživancijo v vožnji.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Komentar v Auto klubu:
Da mi netko kaže kako ču od sutra po cijeni od 55€ moči voziti našim autocestama cijele godine ja bih mu zapljeskao!

Po prvih napadih na našo vlado bi sedaj tudi oni vinjete
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dela, dela.

Na Torovem pa so kar trije pasovi za vinjete, me prav zanima kak se bodo ljudje tu prehitevali, prerivali itd. Do nesreč pa bo tudi ziher prihajalo, ko bodo pametnjakoviči hteli nekoga prehitet in prileteli prehitro v tisto luknjo
tongue-1.gif

http://www.promet.si/?id=38&camid=9

Tu je pa ravnokar en tovornjak letel po pasu za vinjete (levem od treh z napisom 40 - spodnja slika):
http://www.promet.si/?id=38&camid=61

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In tuji kamionarji veselo šibajo v steze za vinjete in se izogibajo plačilu...
A so nadzorniki za cestnino da kaj ustavljajo, kasirajo in nadzorujejo?
grims-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem na RTVSLO izvedel, da je na Vranskem premična signalizacija, torej 2/2 ali 3/1, očitno je trenutno 2 za avte, 2 za tovornjake.

Swich

El Presidente
23. jul 2007
4.835
0
36
41
Vinjeta je fajna stvar, samo mene zanima če bojo vpadnice zdej požirale vso to premikajočo karavano ?

rečmo koper al pa lj
17758-icon_confused.gif

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
South park .- res je.Sej načeloma res ni slaba stvar sam da jo morš met na obvoznci je pa tud kriza. Dons sem šou pač čez mest ker nimam vnjete in sem zamudu 15 min an šiht..kul ane

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Dons sem šou pač čez mest ker nimam vnjete in sem zamudu 15 min an šiht..kul ane
In za to so vinjete krive?
confused-1.gif

Ne tvoja rit, ker kljub temu, da vsi vsaj že 2 meseca bobnajo, da bodo vinjete obvezne, ni našla 1 minuto časa in kupila to vinjeto?
stupid-1.gif

In sedaj se pa še pizdiš tukaj.
uf-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
NE BOM JE KUPIL KER JE WASTE OF MONEY!!! Goba glupa dejte že dojet da eni nismo bogati frajerji ali se ne vozimo 100 km na šiht..