Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Problem je tudi v tem, da se število vpisnih mest popolnoma nič ne prilagaja. S tem bolonjskim sistemom se je pa vsip še bistveno zmanjšal in bo sedaj vsak papak imel diplomo, in vsak drugi magisterij ...
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Danes berem v Večeru, da je 14 000 diplomantov na zavodu.
Ej, 14 jurjev. Od tega, zanimivo, največ ekonomistov!
Kdo torej še kar naprej laže mladini "študirajte, da ne boste rabli bit šoferji, natakarji"..
Ta folk bo moral slej ko prej poprijeti za kakršnokoli delo, ali pa bo na zavodu do smrti.
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Ko se bodo naši ljubi diplomanti sprijaznili z dejstvom, da pač prva plača ne bo 1000 neto, bo tudi manj folka na zavodu.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ja, odvisno, kje živiš. Ni isto, če ti delodajalec obljubi 800 eurov v Murski, ali pa v Ljubljani.
Jaz čist razumem folk, ki v Ljubljani noče delat pod jurja.
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ja, država dejansko proizvaja nezaposljive ljudi in si potem pred problemom umiva roke.
Se pa po drugi strani sprašujem, če bi res manj folka študiralo FDV, pravo, ekonomijo..če bi država rekla..zastonj lahko študiraš to pa to, če pa hočeš na družboslovje, pa si sam plačaj.
Po moje bi potem folk še vedno rinil na družboslovje in peezdil, kako drago plačuje za faks.
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ja, odvisno, kje živiš. Ni isto, če ti delodajalec obljubi 800 eurov v Murski, ali pa v Ljubljani.
Jaz čist razumem folk, ki v Ljubljani noče delat pod jurja.
Seveda. Formula je:
mesecna najemnina statusu primernega (t.j. brez preseravanja) stanovanja * 3 = minimalni mesecni neto prihodki
![]()
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Drugo kar je bi pa takoj morali ukiniti študentske servise. Ker sedaj te že delodajalci silijo, da se fiktivno vpišeš, da lahko delaš,...
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
To če si sam. Samsko življenje je pač drago. Če sta dva, je vse dost lažje, ker je najemnina ista, plači pa dve.
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Ko imaš pa še otroka moraš pa z 900€ v najemniškem stanovanju že pošteno čarat znat.
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik ermej pravi:
Drugo kar je bi pa takoj morali ukiniti študentske servise. Ker sedaj te že delodajalci silijo, da se fiktivno vpišeš, da lahko delaš,...
Saj so jih hoteli ukiniti ne prav dolgo nazaj. Referendumski rezultat poznamo.![]()