Izjava mlade diplomantke družboslovja..

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Jaz bi vsakomur, ki živi v osrednji Sloveniji in dela za manj kot jurja neto, ob tem pa ima diplomo, diplomo vzel. Ker je osel, osli pa ne rabijo diplom. Jurja zasluži z napitninami vsak malo boljši kelnar v Ljubljani.

Ne seri.

Tudi tisti, ki nimajo nikakršnih delovnih izkušenj morajo nekje začeti, tudi če je to manj kot 1000 neto. In ja, takšnih je veliko v Ljubljani. Spusti se na zemljo in dojami v tej svoji omejeni betici, da je konkurenca velika, služb pa veliko manj kot jih prenese sedanja situacija. Diplomant, ki sanja o 1000 neto brez izkušenj ali drugih posebnih znanj, je kratkomalo naiven. 1000 neto je ca 1500 bruto. če se ne motim.

Kar se tiče kelnarjenja. Če ti paše, potem kelnari, mi pa dol visi koliko zasluži en kelnar, ki dela svetke in petke samo zato, da bo dobil 1000 neto. Tudi sam sem začel z manj kot 1000 neto pred leti. Kasneje pa ko se malo naučiš, dokažeš in pokažeš pa prideš hitro na krepko čez XXXX neto. Kelnar pa lahko napreduje kam že?

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Dobro povedano!
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Jaz bi vsakomur, ki živi v osrednji Sloveniji in dela za manj kot jurja neto, ob tem pa ima diplomo, diplomo vzel. Ker je osel, osli pa ne rabijo diplom. Jurja zasluži z napitninami vsak malo boljši kelnar v Ljubljani.

Ne seri.

Tudi tisti, ki nimajo nikakršnih delovnih izkušenj morajo nekje začeti, tudi če je to manj kot 1000 neto. In ja, takšnih je veliko v Ljubljani. Spusti se na zemljo in dojami v tej svoji omejeni betici, da je konkurenca velika, služb pa veliko manj kot jih prenese sedanja situacija. Diplomant, ki sanja o 1000 neto brez izkušenj ali drugih posebnih znanj, je kratkomalo naiven. 1000 neto je ca 1500 bruto. če se ne motim.

Kar se tiče kelnarjenja. Če ti paše, potem kelnari, mi pa dol visi koliko zasluži en kelnar, ki dela svetke in petke samo zato, da bo dobil 1000 neto. Tudi sam sem začel z manj kot 1000 neto pred leti. Kasneje pa ko se malo naučiš, dokažeš in pokažeš pa prideš hitro na krepko čez XXXX neto. Kelnar pa lahko napreduje kam že?

Taki pacient je bil moj sosed, ki je konča ekonomijo pa je rekel da pod dva jurja ne bo delal
smile-1.gif
je pa seveda potrebno vedeti, da si delodajalcu stroške v bruto znesku...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Ne seri.

Taki pacient je bil moj sosed, ki je konča ekonomijo pa je rekel da pod dva jurja ne bo delal
smile-1.gif

A ti sam enga poznaš? Jst poznam cel bataljon takih ljudi. Na bruhanje mi gredo...
cry12bpy.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:

Ne seri.

smile-1.gif

A ti sam enga poznaš? Jst poznam cel bataljon takih ljudi. Na bruhanje mi gredo...
cry12bpy.gif

Pa zanimivo, da so večinoma ekonomisti ali FDVjevci. Le kaj jim na teh faksih filajo v glavo. Upam, da je na FOvu Gričar nehal futrati študente, kako so zaželen kader...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ekonomisti in pravniki to so najbolj posebna sorta tiči. Jaz jih na razgovor jemljem z veeeeeeliko rezervo. Se najdejo nekateri, ki so briljatni umi, večina jih je pa v sivem povprečju, nekje na ravni FDV-ja.

Sem pa opazil, da ekonomisti, ki so diplomirali v Ljubljani na EF-ju imajo nenavadno visoko mnenje o sebi in fakulteti. Teorija jim teče super, vse ostalo jim pa ne pije vode. Namreč, kandidat je presenečn, da že na razgovoru dobi nekaj vsakdanjih nalog, kjer se preveri njegove trditve navedene v CV-ju. Naj omenim, da jih 90% laže in napačno navaja svoje sposobnosti v CV-ju.

Pravniki iz PF pa so tako egoistično naštimani, da ne začne niti končna stavka, ne dabi uporabil "jaz", "zame", "meni" itd. Katastrofa, nikakršnega timskega duha, samo jaz jaz jaz in še enkrat jaz.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.561
7.077
113
raje bruto bruto

gre na splošno za problem kako se stvari v Sloveniji dojemajo. Vse diplome so enako vredne - kar ni res! Saj pravo in ekonomija sta na mojem seznamu visoko, ampak sta zelo specifična. Na faksu dobiš neke osnove, kako se stvari grejo, ampak v RL v tvojem dotični službi je pa precej fine tuninga, da si uporaben. In četudi imaš nekaj izkušenj iz tega delovnega mesta, si nekje drugje spet toliko uporaben kot kaki začetnik. Saj gledam pri kakih, ko imajo zraven napisano - specializiran za to ali ono področje. To nekako zgrešijo mladi diplomanti, ki stopijo ven, ko da so vso pamet pobrali na tem svetu. Imajo pa ti ljudje, ko se enkrat prizemljijo vsaj potencial, da iz njega res postane en koristen delavec, ki je tudi dobro plačan. Medtem, ko gledam kake fakse, ki ti dajo izobrazbo, čigar naziva sploh ne razumem. Mislim razumem posamezne besede, ko jih pa skupaj daš, pa sploh nimajo smisla. Da ne rečem, da nimaš nobenega uporabnega poklica na koncu. Pa kdo ti bo potem plačo dajal in za kaj. Za tisto iz česar imaš diplomo zagotovo ne.

Nazadnje urejeno:

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Pravniki iz PF pa so tako egoistično naštimani, da ne začne niti končna stavka, ne dabi uporabil "jaz", "zame", "meni" itd. Katastrofa, nikakršnega timskega duha, samo jaz jaz jaz in še enkrat jaz.

Če jim pa že od prvega dne dalje vtepajo v glavo miselnost "vi ste bodoča elita te družbe" in podobne kozlarije.
tongue-1.gif
Poznam nekaj folka, ki je tam diplomiralo in so v tistih 4 oz. 5 letih postali čisto druge osebe. Brainwashing at its best.

I

Izbrisan uporabnik #488

Streznitev za takšne je edino, da sami odprejo firmo in ugotovijo kaj je potrebno vse narediti, da plačaš mesečne položnice.

Drugače pa res, omenjeni profil večinoma kar čaka na visoko plačane službe, nimajo pa nobenih izkušenj in pravega znanja.

V bistvu so idealni za politiko.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Tisti, ki so dobri za politiko, so že not. Za politika se morš znat grebst.

Citat:
Sem pa opazil, da ekonomisti, ki so diplomirali v Ljubljani na EF-ju imajo nenavadno visoko mnenje o sebi in fakulteti.

Za tebe sem bil pa ziher, da si iz EF. Drugače pa je tako, da se imajo skoraj vsi, ki prihajajo iz faksov ljubljanske univerze, za boljše od tistih iz mariborske itd.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Hja, verjetno ima ta ideja kako utemeljeno ozadje.

En primer je študent, ki je na pravu v LJ čisto izvisel, mislim, da je komaj prilezel v drugi letnik (ali pa še to ne), pa potem ponavljal in ni in ni šlo, pa se je prepisal na pravo v MB, kjer je imel potem povprečje nad 9.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Čeprav, takih anekdot je malo morje in jih jaz osebno jemljem z rezervo. Zadaj je toliko enih razlogov zakaj se ponavlja določeni faks oz letnik. Nekateri, ki jih jaz poznam so že izkoristili vse možnosti ponavljanja, prepisovanja na druge programe, tako da so bili enostavno prisiljeni v redno učenje, če niso želeli colati za faks.

Bom pa tako rekel, naše fakultete ti dajo papir in ter zelo zelo omejeno gledanje na svet zaposlovanje, kjer običajno stvari tečejo zelo drugače kot si pa to diplomanti predstavljajo. Moj dobri kolega recimo je head hunter za farmacevtske skupine. Poleg tega, da se znaš ukvarjati s kemisjkimi forumali in kaj ti jaz vem kaj še, se išče, da si manager, razgledan, pronicljiv, sproščen itd. To pa je v branži, kjer ti vsi obljubljao avione kamione zelo težko doseči.

Veliko moraš tudi sam vložiti v svojo pojavo. Ljudje ne znajo komunicirati, kaj šele, da bi lahko svež diplomat zasedel vodilno mesto, kjer je plača od 3000 neto naprej. Napadejo ga kot piranhe iz izpljunejo kosti. Diplomati se ne zavedajo, da za višjo plačo, se pričakuje tudi odgovornost in tega ni, ker se odgovornosti vsi otepajo. Za svojimi odločitvami in dejanji je potrebno stati, jih zagovarjati in po potrebe utemeljiti. Me prav zanima kako bi sveži diplomatn zagovoarjal svojo tezo pred nadzornim svetom ali pa člani urave, kjer ti lahko samo enoneprijetno vprašanje poruši celotno hišico iz kart.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Recimo, poznam ogromno ljudi, ki so hodili na FRI v ljubljani, pa so odleteli oz prenehali zaradi zahtevnosti. 90% takih se je nato vpisalo na FOV v Kranju in so izdelali faks BP.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
No ja, jaz ne bi ravno primerjal FRI-ja ter FOV-ja. Prvi so specializirani za eno področje, drugi se pa špilajo management v navezi z IT-jem.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Ekonomisti in pravniki to so najbolj posebna sorta tiči. Jaz jih na razgovor jemljem z veeeeeeliko rezervo. Se najdejo nekateri, ki so briljatni umi, večina jih je pa v sivem povprečju, nekje na ravni FDV-ja.

Sem pa opazil, da ekonomisti, ki so diplomirali v Ljubljani na EF-ju imajo nenavadno visoko mnenje o sebi in fakulteti. Teorija jim teče super, vse ostalo jim pa ne pije vode. Namreč, kandidat je presenečn, da že na razgovoru dobi nekaj vsakdanjih nalog, kjer se preveri njegove trditve navedene v CV-ju. Naj omenim, da jih 90% laže in napačno navaja svoje sposobnosti v CV-ju.

no, jaz preziram vse ekonomiste, ki so leni in ne gredo delat za nižjo plačo, ker se valda cenijo. Bruh! Potem pa nimajo izkušenj, nimajo kaj napisat v CV in potem cvilijo pa se gredo proteste. Pa, da se razumemo. Tudi sama sem ekonomistka, ampak še zdaleč ne s takim mišljenjem. Prav sejim se kolegom, ki se pri 27 letih bunijo, da nimajo službe. Ko pa sem službo omenila 5 let nazaj, so me pa vsi čukast gledal. Evo ti sad! Je pa res, da je odvisno tudi od staršev. Če ti ne dajo dost zgodaj vedt kaj so položnice in samostojno življenje, potem je to pač tko.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Hja, verjetno ima ta ideja kako utemeljeno ozadje.

En primer je študent, ki je na pravu v LJ čisto izvisel, mislim, da je komaj prilezel v drugi letnik (ali pa še to ne), pa potem ponavljal in ni in ni šlo, pa se je prepisal na pravo v MB, kjer je imel potem povprečje nad 9.

Ma ja, to je vse nekaj rekla-kazala. Recimo izpit iz gospodarskega statusnega prava ali obligacij je v MB zelo težek. In to bo potem en ponavljalec iz LJ v MB delal z 9-kami..yeah, right.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
to zadevo poznam iz prve roke - je pa res da ne vem za ta točen izpit, ampak ena 7 ali 8 ti še ne zbije povprečja

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ne bi jaz primerjala obligacijski trojček z enim izpitom iz obligacij
smirk-1.gif

Sem pa imela na praksi enkrat študentko prava, 4. letnik, ki ni znala (hotela?) niti estetsko dopisa oblikovat. Sem morala popravljat za njo. Ampak to bi jih morali naučit že na gimnaziji oz. katerikoli srednji šoli.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
bonk.gif

....in če z diplomo ne narediš več profita kot za minimalca ,ne moreš več dobit , lahko si jo samo nekam vtakneš ,
in če bo en dober kelnar naredil za xk€ , zakaj ne bi smel imet tudi 2k€ neto ali celo več .
Še enkrat poudarjam ,da so to prepričanja večine alterjevcev in če boste to spodbijali , pljunite sami sebi v hinavski ,dvoličen fris
10.gif