Izjava mlade diplomantke družboslovja..

erikson

Guru
25. avg 2007
22.798
6.565
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Njegov šiht je bil ( takrat ) da je peljal tovorni vlak ponoči na relaciji LJ - KP - LJ in to je to. Zdi se mi da je to zelo ne stresno delo, plača zelo dobra in mlad v penzijo! Kje boš boljše pogoje!?
smile-1.gif
Ima kdo informacije kako je sedaj na železnici?
Super je, sindikati so dosegli še par novih pravilnikov, tako da strojevodja sme peljati samo LJ - KP, KP - LJ pa se pelje nazaj kot potnik. Ker ni drugih voženj pa gre potem lahko domov.

Delavski direktor Albert Pavlič je zase zdaj zlobiral še dodatno nagrado za uspešnost (polovico od 52.000 EUR), ker so imele železnice manjšo izgubo od načrtovane.
aplauz.gif

Izgubarske Slovenske železnice direktorjema 52 tisoč evrov nagrade

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Kakšne pa so konkretne plače strojevodij danes? Razni direktorji me ne zanimajo, ker tam je tako ali tako Sky is the limit...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Naše železnice in njihove sindikate bo itak pokopala tuja konkurenca, ki veselo prevzema tovor na slovenskih tirih. Samo še vprašanje časa je.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Ni problema, vendar sem prepričan da slovenski strojevodje ne bodo izgubili službe! Kvečjemu bodo dobili novejsše in modernejše vlake in lokomotive, kar je spet + za njih!

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Mene sprašuješ zakaj ne odneham, sam pa hodiš za mano kot kakšen bacil, virus... Lepo sem ti napisal, da se izogibaj mene in mojih postov! Ne veš s kom imaš opravka in verjemi mi, da ti bo kmalu žal, da me nisi poslušal! Ni grožnja, samo vljudno opozorilo!

Kako ti deluješ, pa tvoj avatar pove vse!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.781
930
113
tu in tam
Drži se teme, ali pa boš bananan..prikrite grožnje ne sodijo na javen forum--ala ( ne veš, komu imaš opravka itd ..vejice se nauči postavljat btw)

avatar..to je bila prav lepa goba, ki sem jo poslikal, ko smo šli na lov..ne vem zakaj ti je zmotila koncentracijo?
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.175
7.927
113
Banam jaz tebe na banano ! Dokler javen forum tolerira take plitvine kot si ti, me ne skrbi... In ti, pek, boš tukaj slovnico učil? Sedaj pa kuš...

Tvoja lepa goba mi je zmotila koncentracijo samo zato, ker dejansko predstavlja tebe in tvoja pisanja!

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Preveč se obremenjujete z ostalimi, kaj počnejo, naj delajo, kar jim je v veselje, prej ko slej bodo našli pravo pot.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Rešitev je preprosta, magisterij ne bi smel biti tako lahko dosegljiv.

Fora je v tem, da je bolonjski magisterij enakovreden staremu uni-ju. Prva bolonjska stopnja pa je manj vredna.

Zato hočejo vsi na magisterij zdaj.

Morda, čeprav meni osebno se ne zdi nič manj vredna, ko dobim prošnjo za delo. Če je prošnja solidno spisana, se tudi tako "zgubo" povabi na razgovor. Tisti delodajalec, ki se pa ne zaveda, da prihajajo bolonjci in temu ne prilagodi svoje sistemizacije, je kratkomalo butast.

Druga plat zgodbe je pa ta, da večina diplomirancev ne najde, ne išče, ne želi službe, ker je študentsko življenje lepo, milo rečen. Večina jih sanja, da bodo z magisterijem dobili vrhunsko službo. No to se ne bo zgodilo. Večina se jih bo morala zadovoljiti s slubžbo za peto stopnjo, nekateri srečneži bodo lahko dobili službo za dodiplomski študij, redki izbranci pa še za podiplomca. Zdravstvo je tukaj izvzeto.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Rešitev je preprosta, magisterij ne bi smel biti tako lahko dosegljiv.

Fora je v tem, da je bolonjski magisterij enakovreden staremu uni-ju. Prva bolonjska stopnja pa je manj vredna.

Zato hočejo vsi na magisterij zdaj.

Morda, čeprav meni osebno se ne zdi nič manj vredna, ko dobim prošnjo za delo. Če je prošnja solidno spisana, se tudi tako "zgubo" povabi na razgovor. Tisti delodajalec, ki se pa ne zaveda, da prihajajo bolonjci in temu ne prilagodi svoje sistemizacije, je kratkomalo butast.

Druga plat zgodbe je pa ta, da večina diplomirancev ne najde, ne išče, ne želi službe, ker je študentsko življenje lepo, milo rečen. Večina jih sanja, da bodo z magisterijem dobili vrhunsko službo. No to se ne bo zgodilo. Večina se jih bo morala zadovoljiti s slubžbo za peto stopnjo, nekateri srečneži bodo lahko dobili službo za dodiplomski študij, redki izbranci pa še za podiplomca. Zdravstvo je tukaj izvzeto.

Kako zelo prav imaš!
cheer.gif

V času študentskega statusa, si plačan na uro in vse prevečkrat se dogaja, da je študent bolje plačan od redo zaposlenega. Študentje imajo v glavi, da je bolje obdržati status, kot pa se zaposliti za nižjo plačo. Izkušnje jim ne pomenijo nič, potem pa se čudijo zakaj ne dobijo služb.

Seveda pa se najdejo študentje, ki naredijo še bolj noro potezo in se redno vpišejo naprej na magisterij brez enega dneva delovne dobe. Jako pametna rešitev. S tem izgubiš še tistih 5 % možnosti zaposlitve.

Moje mnenje je, da če ti ne rata dobit službe kot dipl. eknomist, potem ti z mag. sploh ne bo uspelo.

Vse več dipl.ekonomistov poznam, ki ne gredo delat zato, ker so mnenja, da pod 1000 € neto ne gredo na šiht.
uf-1.gif
Hja, potem pa osani doma in zgnij. Ne moreš drugače.

To, da bi pa kak študent že v času absolventa skušal najdt službo, to pa ne. Diplomo je tako "težko" napiat, da morš met 1 leto frej in bit brez obveznosti. Mah, preziram take lenuhe. Fujjj.
10.gif

Službe so, sam včasih je treba stopit štengo nižje, ali pa zagrabit delo, ki ti ne ustreza.

En je napisal, da un k je sposoben mora odpret s.p. oz. svoje podjetje. Madona, seveda. Brez kakršnihkoli izkušenj naj ekonomist odpre svoje podjetje?? Ma ne daj bože. Poleg brezposelnosti, bo še dolžn k svina. Ne gre to tko. ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
Kako pa bo nekdo brez izkušenj, dobil izkušnje, če ga nihče noče, ker nima izkušenj?

Je pa res, da je zelo težko dobiti pridnega in odgovornega delavca. Če pa je še sposoben je pa že luksuz
smile-1.gif

Vidim v naši firmi, ko se menja kar veliko delavcev (taka narava dela).

Saj pravim da ni važno kakšne izkušnje ima (zaradi mene če je ceste pometal), samo da ima neke delovne navade, ne pa da se hodi v službo norca delat, se nič ne znajde....

Tudi jaz sem hodil na zdravstveno pa sem vmes smeti pobiral, pa delal v proizvodnji... imaš vsaj kaj napisat v prošnjo za zaposlitev
smile-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.779
9.998
113
40
MB
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Zanimiv [censored] je moral tole sfantazirat ,vsaj kar se delavcev tiče.....najprej bi te na šihtu zgonu ,pa za nadure da bi bil vedno pripravljen , pol pa še popoldansko furaj zraven
bonk.gif

če hočeš met več kot ostali, moreš delat več in boljše kot ostali, kaj ni jasno ?
wink-1.gif

če pa si zadovoljen s situacijo takšna kot je trenutno in se ti zdi da nebi moglo bit boljše, pol pa se članek itak ne dotika tebe ...
roza.gif

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Danes berem v Večeru, da je 14 000 diplomantov na zavodu.

Ej, 14 jurjev. Od tega, zanimivo, največ ekonomistov!

Kdo torej še kar naprej laže mladini "študirajte, da ne boste rabli bit šoferji, natakarji"..

Ta folk bo moral slej ko prej poprijeti za kakršnokoli delo, ali pa bo na zavodu do smrti.

Nazadnje urejeno: