Izjava mlade diplomantke družboslovja..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če pa narediš recimo 50.000 € dodane vrednosti mesečno, koliko si pa potem zaslužiš plačo?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik Nikka pravi:
Ne bi jaz primerjala obligacijski trojček z enim izpitom iz obligacij
smirk-1.gif

Jaz pa ne bi primerjal tistega heca od gospodarskega statusnega v LJ z gospodarskim statusnim v MB. Gospodarskih pravnih poslov pa v LJ sploh ne predavajo.

V podjetju, v katerem sem zaposlen, smo do pravnikov iz LJ zelo skeptični, ker o gospodarstvu vedo zelo malo.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vrednost izdelka ni nujno dodana vrednost, ampak razlika med pobranim denarjem ter celotnimi stroški izdelave.
smirk-1.gif

Če pa si tako dober, da narediš za 50 jurjev dodane vrednosti mesečno, pa potem res ne vem, kaj sploh počneš še na tako slabo plačanem šihtu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sj vem , ...mal se hecam....
Težko je včasih pravično ocenit . Med delom in delom je razlika , npr. kuhar in kelnar ,ki sta tolk dobra ,da samo zaradi njiju prihajajo gosti v neko odročno oštarijo , al pa recimo zaradi gnilega sistema ,danes nepogrešljiv odvetnik ,ki zaradi 100kratne precenjenosti svojih uslug ,prekaša kompletni promet te oštarije.
Za prva dva js pravim da opravljata koristno , (pravo) delo , odvetnik pa je umetno ustvarjeno , brezkoristno delovno mesto , ki pa je nujno potrebno zaradi današnjega načina pisanja zakonov , ki bi po pravici in resnici morali bit vsaj tako jasni in nedvoumni , kot so npr. prometni predpisi. -če nas je miljon istočasno na cesti , si jih cel miljon tolmačimo popolnoma isto.
(nikjer pa ne zasledim ,da bi imeli ti mladi revolucjonarji kak namen kaj spreminjat okoli tega ,zaradi česar so tudi meni malo sumljivi)

Nikka

Pripravnik
8. avg 2007
531
11
18
MB
kid.kibla.org
Ne vem če imajo v Lj sploh gospodarsko statusno pravo, vem pa da imajo možnost v zadnjem letniku 6 specializacij, v Mb pa 2, pa še ti sta obe gospodarski. V Lj jih zato bolj malo gre na gospodarsko smer, pa na splošno je poudarek bolj na civilu.