Izguba vrednosti vozila

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Kaj pa če je poleg naštetih stavari potreben komplet nov motor, ker je stari recimo zaribal, blok dobil luknjo, ipd? Na to nisi pomislil?
evil.gif

To, da po vložku 3.000 EUR za 5.000 EUR dobiš vozen avto, ki je dal skozi 450.000 km ne veš kakšnih voženj, je bolj slaba tolažba. Čez pol leta lahko spet gre k vragu kaj vitalnega, bo spet 500-1000 EUR, čez pol leta ponovno itd.

Za 5.000 EUR dobiš avto od prvega lastnika, z realnimi 100.000-150.000 km... Sicer bo star recimo 7 let (ne 4), pa veš, da bo ob spodobnem vzdrževanju zdržal še vsaj 300k.
zmaga.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem se vozil v taki kočiji (novi, GHIA) in rabljeni, kao realni kilometri (nekaj čez 220k km, avto z znano zgodovino lastnika). Že prvemu se je po enem letu poznala obraba notranjosti (pa je bil dejansko family avto z pubertetniki), večino se je vozil lastnik na relacije po okoliških državah.
Drugi je bil v notranjosti milorečeno skret. Oblazinjenje sedežev fuč, na stikalih se ni več videlo simbolov, volan oguljen. Tak avto za po vaše 4500 EUR? nekam si ga zataknite... In domnevam da ta galaxy ni veliko bolje ohranjen, saj je bil namenjen uporabi ne pa vsakodnevnemu glancanju in poliranju...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si

Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Kaj pa če je poleg naštetih stavari potreben komplet nov motor, ker je stari recimo zaribal, blok dobil luknjo, ipd? Na to nisi pomislil?
evil.gif
Nisem, ker verjetno si to sposoben ocenit pri ogledu in je potem pač kalkulacija malo drugačna. Sem pa prepričan, da ''nov'' rabljen motor dobiš za maksimalno 2 jurčka. Pač začneš potem s ponudbo 0 EUR.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
To, da po vložku 3.000 EUR za 5.000 EUR dobiš vozen avto, ki je dal skozi 450.000 km ne veš kakšnih voženj, je bolj slaba tolažba. Čez pol leta lahko spet gre k vragu kaj vitalnega, bo spet 500-1000 EUR, čez pol leta ponovno itd.
Če boš dobro pogledal boš videl, da je večina mojih naštetih stroškov REDNO vzdrževanje, ki bi te zelo verjetno dobili tudi pri tvojem redno vzdržavenm od prvega lastnika s 150.000 km.
In seveda kot vedno zaokrožujemo stvari tako, da lepo kažejo naš prav. Pa mi prosim pokaži tega tvojega 7 let starega s 100.000 km in od prvega lastnika za 5 jurčkov. In ja, 7 let star dizelček bo imel 100 jurčkov. Mnjah, šansa je ravno 5%, pa takšen zagotovo ne bo 5 jurjev.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Zadeva je po mojem jasna. Taki avti v zdravstvenih domovih ne stojijo.
Šel je na servis, tam so dali predračun XXXX EUR in je bil za zdravstveni dom ekonomska totalka.
Še prej so povprašali servis, če ga noter vzame in so verjetno rekli ja, za 200 EUR.

To je realnost.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Citat:
Uporabnik afroC pravi:
evil.gif
Nisem, ker verjetno si to sposoben ocenit pri ogledu in je potem pač kalkulacija malo drugačna. Sem pa prepričan, da ''nov'' rabljen motor dobiš za maksimalno 2 jurčka. Pač začneš potem s ponudbo 0 EUR.
Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Če boš dobro pogledal boš videl, da je večina mojih naštetih stroškov REDNO vzdrževanje, ki bi te zelo verjetno dobili tudi pri tvojem redno vzdržavenm od prvega lastnika s 150.000 km.
In seveda kot vedno zaokrožujemo stvari tako, da lepo kažejo naš prav. Pa mi prosim pokaži tega tvojega 7 let starega s 100.000 km in od prvega lastnika za 5 jurčkov. In ja, 7 let star dizelček bo imel 100 jurčkov. Mnjah, šansa je ravno 5%, pa takšen zagotovo ne bo 5 jurjev.

Se najdejo dizli tudi z manj realno prevoženimi, vendar je cena temu primerno precej višja.
zmaga.gif

Cena tegale službenega je pa imho precej realna, scenarij je bil verjetno podoben temu kar je opisal ogo.
wink-1.gif

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Takih avtov ni malo. Glede na to, da je petek, temu primerno nisem za pcjem in mi na 5,5" ni ravno za prečesavat celega vto.neta
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.916
113
v lokalni ostariji
Dej mtl ne sanjaj... In vsi ostali ne blizite... Imate zdej odlicno priloznost kupit vozila mnz.. Tud bmw x5 je vmes...

Ogo je prav napisal. Avto se je vozil. Servisiral ko je bilo nuj o treba... Racunaj da mirkal ga ni noben... Notri so se vozili pacienti (najbrz ne samo mocne mladinke na poti
Na sistematski pregled) in je najBrz tudi notranjost primerno utrujena... Dej mtl poklic v zd pa rec da bos kupil za 4000eur... Bos hud plus naredu... Alpa ne...

Aja za oddajo ovlasa pa pol javlja je in gledanje firbcov rabis nekoga ki bo to delal...

Durs (zdj furs) pa oddaja povabila na javne drazbe... Sam cene so pa adijo... Mogoce ok in postene za mtlja:)

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dej ti ne sanjaj in ne bluzi.

ZD pokliče feštajna pa odkarta 2-3 jurje takoj. Poglej mobile.de linke, sta ti tisto dober deal!

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.216
191
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
poznam firmo ki ima mondeota in s-maxa s podobno kilometrino (400k+), vozi večinoma en voznik avto, mondeo praktično brez problema, s-max pa že tretja turbina
smile-1.gif

skratka ja, če je servisirano kot se spodobi, bi skorajda mel manj zadržkov pri takem avtu kot pa pri nekem magičnem od enga dedka, ker nazadnje ko sem bil tak avto gledat, mu je po stranskih šipah mah rasto
grin1.gif

Hm vem za en primer, dedek imel vrhunsko ohranjen avto brez praske (super nakup). Zakaj pa prodaja ?
Ni vedel, da mora olje menjavati in zaribal pri malo manj kot 120k km - naenkrat ni več tak super nakup.
wink-1.gif
Vprašanje kaj je sploh vzdrževal - razen pucanja...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.916
113
v lokalni ostariji
malecky a si kdaj klical feštajna? ni on božiček pa dedek mraz... če se da bo ponudil raje 200€

madonca tukaj ste pa vsi taki pametnjakoviæi nabrani... takoj vidite zarote, oškodovanje, lopovščino... a da bi pa kdo šel pa odkartal 3000€ ker se splača (a ne) pa ne... samoa da ne bo pol razočarjanja k ne bo zaslužka tako lahkega kot se zdi... tukaj po tipkovnici klofat kako je "nateg" k se prodaja za 700€ je lahko... potam pa popravit zgonjeno gajbo in jo še prodat s + je pa druga zgodba...

ah ja...

slovenceljni...

tale avto je ok samo zaradi karoserijskih delov... po kosih bi kak € lahko ujel...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Saj vem, da mi bo žal, ampak ok...
tongue-1.gif

Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:Dej mtl poklic v zd pa rec da bos kupil za 4000eur... Bos hud plus naredu... Alpa ne...
A si si dal očala gor, ko si bral moj post?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:Recimo, če bi sam kupoval takšno škatlo IN V KOLIKOR AVTOMOBIL NI BIL ZLORABLJEN DO KONCA IN JE ŽE ZAMORTIZIRAN IN SAMO ŠE ZA NA ODPAD, bi sam dal zanj 2 jurčk a brez težav (tukaj mora vsak sam pri sebi razčistit, koliko je za njega ta avto vreden). Ker bi za 5,5 jurjev dobil vozilo, ki bi moralo čisto ok delovati še naprej.
Torej: dal bi zanj maksimalno 2 jurčka in KUPOVAL BI GA ZASE, ne za PREPRODAJO.
Nateguni, bi pa dali verjetno še konkretno več kot 2 jurčka, ker njih bi stalo 500 EUR (če sploh), da bi spravili avto v ''novo'' stanje in s števcem na 200.000.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
tale avto je ok samo zaradi karoserijskih delov... po kosih bi kak € lahko ujel...
Si pa skromen. Prodaš vsa 4 vrata in imaš 700 EUR že noter. Potem boš pa preostalo prodal še za 100 EUR, da kakšen EUR-ček ujameš, a ne?
Pa mi ni treba spet ponujat, da naj kar naredim to. Prvič, se ne ukvarjam s tem in tudi s preprodajo celih avtomobilov ne in drugič, avto je očitno že prodan pravemu pri koritu.

Citat:
Uporabnik afroC pravi:
Takih avtov ni malo. Glede na to, da je petek, temu primerno nisem za pcjem in mi na 5,5" ni ravno za prečesavat celega vto.neta
smile-1.gif
Ti bom pomagal:
http://suchen.mobile.de/fahrze...p;usedCarSeals=
Začnejo se pri 10 jurjev in potem gor.
Nesmiselno pa je v to vključevati nakup od npr. staršev po ''subvencionirani'' ceni.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
700 eur je vseeno smešna cena za galaxija l2011,..na dražbi bi šel za 3000 takoj,....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kriterij iskanja pa je do 125.000 prevoženih kilometrov...
Seveda.
Če boš pogledal, je debata o super duper ''novem'' Galaxy-u, sicer starem 7 let ampak s 100 do 150 tisoč km, ki ga baje dobiš za 5 jurjev. Tudi, če bi dal km na 150.000 bi šla cena morda za jurja dol, pa še to dvomim za 140KM motor.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.537
2.916
113
v lokalni ostariji
Mobile. De ni ravno referenca... So cene prenapihnjene (ti povem za stroj ki se je oglaseval za 20000 sem ga kupil za 10500...pa ni krs... )

Mucke vidite povsod...

Dej raj se pozanimite kam gredo vozila od mnz in koliko jih bo drug dan na avto net po dobri ceni (torej niso iztrosena do konca)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
A tisti A8. Moras pa kupiti v kpl.
Za tega galaxyja bi tudi jaz dražil. Ker policija bo prodajala desetletje starejsa vozila za enako ceno.

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
... a da bi pa kdo šel pa odkartal 3000€ ker se splača (a ne) pa ne...
Povej mi, a je sploh obstajala možnost, da bi kdorkoli kaj ponudil?
Je bil kakšen razpis, so prodajali na anetu?

Podmizna prodaja...