Izbris hipoteke v ZK

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
banka ne da predloga. Banka ti samo da izbrisno pobotnico. Kaj ti z njo narediš je tvoja stvar. Banki je namreč ravno do tokia, ali je na tvoji nepremičnini še vedno hipoteka ali ne.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
hvala sad,gre za to,da je postopek izveden kot treba,zato me zanima ali imajo nepremičninske agencije vse kompetence,tudi pri izbrisu in vpisu novega lastnika v ZK in če jim je zaupati,da preverijo in opravijo 100% vpis v ZK in ostalo ali je bolje iti k notarju,

hvala in lp
nepremičninska agencija se plača od provizije od sklenjenega posla. torej, njihov interes je predvsem sklenitev posla in ne toliko pravna korektnost. Če hočeš biti absolutno varen, naj ti zadeve pregleda strokovnjak, ki ga boš ti plačal in ne obe stranki posla.

Moj predlog, agencija naj vse pripravi, ti pa nesi to v pregled nekemu notarju ali odvetniku.

I

Izbrisan uporabnik #9334

No, tole je zrelo za parlamentarno presojo. Gre za polovično opravljen posel in sprenevedanje. Odiranje malih strank pri živem, če sem lahko bolj slikovit.

Ko sem jaz izvajalec kakršne koli montaže, se pričakuje od mene, da bom na koncu tudi pometel za seboj. Kakšno izvajanje posla je torej to?
10.gif
Po balkansko?

Gre za dejstvo, da po treh letih ugotoviš, da je kljub poplačilu celotnega lizinga lastnik zadeve še vedno lizingodajalec! Vse pravne postopke lizingodajalec začne (samo da bi sklenil posel
rolleyes-1.gif
), dokončati jih mu pa kar naenkrat ni v interesu?

V lizinških pogodbah manjka člen, da mora pred plačilom zadnje anuitete biti prenos lastništva pravno formalno dokončan!

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Predlog za vpis/izbris/spremembo v ZK lahko da samo notar. Torej, ko dobiš izbrisno pobotnico (od banke, države, FURS,...) jo neseš notarju in on naredi predlog za spremembo v ZK.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Ce ti izbrisno da Furs pa moras do notarja sam. Pri ostalih drzavnih organih predvidevam da je isto.