Kolikor vem je to precej standardna tarifa. Meni je banka (posredno notar) izstavila račun za 45 EUR za sestavo izbrisne pobotnice. In ostali so potem plačali še cca. 45-45 eur za predlog izbrisa. Tako da, smo skoraj tam. Sej vemo, zakaj imajo notarji takšne avte, pa pol jih je na minimalcu.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nesramno drago, 100€ za sestavo izbrisne pobotnice ter za sestavo predloga... Zlatar da tvoj notar...
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Nesramno drago, 100€ za sestavo izbrisne pobotnice ter za sestavo predloga... Zlatar da tvoj notar...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bolj se splača prinesti že napisano izbrisno pobotnico, potem pokasira samo overitev in sicer 14,00 EUR.
Vsak ne zna vsega napisati, ljudje so se zato šolali in tarifa je kakršna je.
Očitno sem res pametnjakovič.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ne ne, pametnjakovič, narobe si me razumel. Jaz ti hočem povedat da je notar za naše Slovenske razmere za TOVRSTNO storitev predrag. Zakaj? Zato ker je izbrisna pobotnica tipska listina pri kateri nima nobene odgovornosti. Drugo je sestava kakšnega notarskega zapisa pri nakupu nepremičnine kjer mora vse detajlno preverit (tudi za nazaj) in za tem tudi stat. Tisto je druga zadeva in si zasluži tistih X krat 100€ kolikor pač zakasira. Pa zopet se vidi da o teh stvareh nimaš pojma, kaj ima izbrisna pobotnica z nakupom hiše? In ne, nikakor me ne moti da notar veliko zasluži ampak če že veliko zasluži naj to zasluži na količini, ne pa na posameznikih. Verjamem pa da ves ta marmor in pohištvo iz dragega lesa (kar je praksa pri večini notarjev) zahteva malo višjo ceno storitev.
Zakaj natančno je problem, če kupiš hišo, na kateri je hipoteka? O kakšnih varnostnikih ti klobasaš? Eni raje plačamo, namesto da svoj čas zabijamo s tistim, česar ne znamo, če si pa tak šuft, da bi drek s pod sebe požrl, potem pa verjamem, da ti je vsak evro, ki ga triumfalno prišparaš (kar je sicer včasih dražje) ogromno vreden. Me veseli, da sem čist OK dečko, res. Zamere ni, za to se boš moral bolj potruditi, ker čist vsak se mi pa res ne more zameriti.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Glej, če ti kupuješ obremenjeno hišo je to tvoj problem in ja tudi v tem primeru je 100€ preveč denarja da ti notar izpolni skoraj da bi lahko rekli tipski obrazec. In ja, še vedno mislim da nimaš pojma. Lahko vprašam koliko vas je notar še oslinil za deponacijo denarja? Novih 100€? Ali si dodal še 400€ da je najel varnostno službo za varovanje?Samo ne bit pameten kaj je poceni in kaj je drago ker očitno nimaš občutka za denar.
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Že ampak žal ta tvoj "rek" oz. načelo pri večini ljudeh ne funkcionira saj nimajo niti znanja še manj pa idej kako... to je isto kot da bi nekomu rekel bolj delaj. Itak, drži v teoriji ampak kako naj človek bolj dela če pa že sedaj dela 12 ur fizično, mislit pa ne zna, ker to pač ni njegovo področje... Z glavo čez zid ne gre...
Se ne splača.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bolj se splača prinesti že napisano izbrisno pobotnico, potem pokasira samo overitev in sicer 14,00 EUR.
Vsak ne zna vsega napisati, ljudje so se zato šolali in tarifa je kakršna je.