iščem avtomobilček

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ajde vseznalci prosim predloge

iščem avtomobil do MAX 9900€
AVTOMATIK
karavan, enoprostorec ali pa SUV:))

kaj predlagate? sam se ogrevam za passata variant,,,

Alternativa passatu bi lahko bila tudi Seat Altea, ki jih je kar veliko z DSG menjalnikom, cene pa niso pretirane, tehnika pa je ista. Najde se tudi kakšna Octavia.

Verjetno pa tudi poraba ni nepomembna, ne? Moje izkušnje z dnevno vožnjo 2x30 km lokalnih cest dnevno:
- Ford Focus bencin 2.0 143 KM automatic l. 2009: poraba cca. 9 l
ne-ne-1.gif

- Seat Altea 2.0 TDI 140 KM DSG l. 2005: poraba cca. 6,5 l
- za primerjavo: Škoda Octavia 1,9 TDI 90 KM (čip na 110 KM), l. 99: poraba cca. 4,8 l
zmaga.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
mondejo je ok, me je presenetu lep... c5 me skrbi menjalnik, da ni to podobn jajc kt u c4 k čutiš vsako prestavo... altea bi bla zakon sploh xl varjanta...

krajzl je ok... v50 je premali, če bi jemal bi v70.

itak pa zdaj zgleda da mojga jajčka ne bom prodal (je kupc scagal k sm mu use po pravic povedu)

kar se pa traktorjev tiče, pa zaenkrat še nimam €€€ da bi kupil tega dojca... ma pa vario menjalnik kukr vem;) bom kr na fendtu zaenkrat ostal.

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Kot ideja - kolega je iz Italije uvozil AR 159 karavan, 1.9 jtdm (150 km), avtomatik, letnik 2009(!) za 11 jurjev.

Po generalnem pregledu na servisu, je bilo treba zamenjati eno manšeto, ostalo pa v odličnem stanju. Ampak, če ti je že V50 premajhen, dvomim da ti bo alfa dovolj velika...
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če hočeš solidno porabo pri grandu, poglej še za dizli. Ampak tace stran od 3.1, glej samo 2.7 (mercedesova motor in menjalnik).
Mene so dizli pač razočarali, najbrž malo tudi po lastni krivdi. Dejstvo je, da bencinar že leto in pol prede brez težav.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Lahko samo za moj "kamijon" povem, da dela BP že od leta 2005. Res je, da je en redkih avtomatikov na 2.2 mašini, večinoma so na 2.0.

jello

Guru
22. sep 2008
10.280
3.904
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kako je pa s servisi, deli itd pri saab-u... že pri mojmu švedu ni to tok enostavno... saab je pa šel cu grunt...

Servisa sta dva v LJ., eden v Šk.Loki, z deli pa zaenkrat tudi ni kakšnih posebnih težav. Te devetpetke imajo par "serijskih" težav, ki se jih da rešit enostavno in poceni. Avto ni za kratke fure, ker prvič je "štorast ko sto mater", drugič, dizel v tem avtu je take sorte da ga je treba 2x mesečno prepihat, sicer bodo problemi, v kombinaciji s 5 stopenjskim (6 stopenjskega v 9-5 ni) menjalnikom je do 2k obratov skoraj nepremičnina, pri avtomatikih naj bi bilo še malo slabše.

Sicer pa prostoren, udoben in trpežen avto, karkoli že to pomeni (ko odpraviš težave in se sprijažniš s posebnostmi).