Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.
In v čem je fora teh IQ testiranj? Razen samodokazovanja seveda ...
Greš na razgovor za službo in pokažeš certfikat da imaš IQ 160? Pomojem te delodajalec takoj brcne pred vrata - vsaj jst bi tako osebo.
Namen mense je itak združevanje podobno visoko pametnih, kar se meni sliši kot sekta. Zdravo sem ta-in-ta in imam IQ 160 ... so what?! Večina ljudi (90%) ki imajo visoko nadpovprečen IQ je itak totalno neuravnovešenih in so v življenju čisti luzerji (umetniki in ostali klošarji) - skratka taki ljudje so družbeno totalno out oz. jih družba celo prezira (glej kako je pameten, samo ni čisto "pri sebi").
Seveda na koncu bi še omenil da je IQ test itak bedarija, ker je 80% ocene naučene in ne naravno "pridobljene". Torej IQ sploh v sodobnem svetu nima nobene pametne veljave.
Med mojimi znanci je eden z dokazano zelo visokim IQ (okoli 165, se mi zdi) - ima pa tudi duševno motnjo, eno vrsto psihoze.
V svojem poklicnem področju je dober, ampak v vseh drugih področjih v življenju je pa precej izgubljen.
Po mojem mu porušeno ravnovesje nevrotransmiterjev omogoča, da blesti na enem konkretnem področju, hkrati pa negativno vpliva na druga.
Visok IQ je lahko v življenju zelo koristen, ampak le, če se človek dobro znajde tudi na drugih frontah.