IQ testiranje

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Jst sm prjavlena 5 novembra ob 17h
grin1.gif

Sodelavec je bil in je bil kar malo razočaran nad rezultati. Drgač je pa zelo podobno kot testi iz 7 razreda, ko so nam gledali inteligenco in posledično svetovli za srednje šole.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Jest sem bil 2X.

Vse gre po istem kopitu. Osem slikic od devetih. Deveto pogruntaš sam izmed šestih možnih slikic v odgovoru. Časa je na pretek
grin1.gif

Pa srečno pri reševanju.
aplauz.gif

p.s. zanimivo je, da je bil pri meni 2X isti rezultat.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Glede na to, da je šel 2x, potem verjetno prvič ni bil ravno najbolj:

1.) Moker
2.) V Intersparu
3.) Zelen
4.) Zadovoljen
5.) Samski
6.) Z avtom

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Šel sem 2X ker prvič nisem bil zadovoljen z rezultatom.

Hmja, rezultat je bil 138.

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
men to ni slabo. Kakšne pa so kaj meje? Npr. nadpovprečen, genij, normalen...?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Pač klasični grafični IQ testi, ki ne zahtevajo znanja določenega jezika. Zaporedje slikc in izmed ponujenih izbereš tisto, ki je naslednja. Po mojih izkušnjah časa ni ravno na pretek, naloge pa so na začetku sicer enostavne, ampak pri zadnjih ti ni več nič jasno.

Glavni minus tovrstnih testiranj je, da merijo samo en aspekt inteligence. Poleg tega se reševanja teh nalog po mojem mnenju da do neke mere priučiti (prej opaziš vzorce) in pa ni kazenskih točk (Jaz sem na koncu predpostavil enakomerno razporeditev odgovorov, pogledal katerih je bilo najmanj in potem pri vseh nerešenih nalogah obkrožil isto črko. Rezultat ni izostal.
evil.gif
).

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:

Od 145 naprej si član mense. Sicer pa odstaja več lestvic merjenja IQ-ja.

Ni slabo teh 138. To je že kar nadpovprečno. Se mi zdi da to doseže 5% populacije. Samo hec pri meni je bil ta, da mi je na internetnih testih (ravno tako kot mnogim ki jih poznam) reševanje IQ testov prineslo rezultat med 150 in 160. Odvisno kaj sem reševal. Samo občutek imam, da je to pa preveč. Če bi bilo to res, bi imel Nobelovo nagrado že zdavnaj v žepu
grin1.gif

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
982
176
43
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Pač klasični grafični IQ testi, ki ne zahtevajo znanja določenega jezika. Zaporedje slikc in izmed ponujenih izbereš tisto, ki je naslednja. Po mojih izkušnjah časa ni ravno na pretek, naloge pa so na začetku sicer enostavne, ampak pri zadnjih ti ni več nič jasno.

Glavni minus tovrstnih testiranj je, da merijo samo en aspekt inteligence. Poleg tega se reševanja teh nalog po mojem mnenju da do neke mere priučiti (prej opaziš vzorce) in pa ni kazenskih točk (Jaz sem na koncu predpostavil enakomerno razporeditev odgovorov, pogledal katerih je bilo najmanj in potem pri vseh nerešenih nalogah obkrožil isto črko. Rezultat ni izostal.
evil.gif
).

Se strinjam. Tudi meni se zdijo mensa testi zelo enostranski. In precej se jih da natrenirat. V smislu, da si bolj pozoren, kakšne oblike grafičnih zaporedij lahko pričakuješ.
Če se prav spomnim, je 40 nalog, zadnje so res poglobljene. Kar se tiče kazenskih točk - pri nalogah, ki jih ne znaš rešit, lahko vsaj izključiš kakšen nepravilen odgovor, potem pa med možnimi ugibaš. Ne vem pa algoritma izračuna - morda pa tako možnost izračun tudi predvideva.
Ti testi merijo korektno "samo" do 155 (vsaj pred par leti je bilo tako), potem pa so testi drugačni.
In če jih izdelaš, ti mensa letno računa članarino, ker si tako brihten
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
KSZ.

In v čem je fora teh IQ testiranj? Razen samodokazovanja seveda ...

Greš na razgovor za službo in pokažeš certfikat da imaš IQ 160? Pomojem te delodajalec takoj brcne pred vrata - vsaj jst bi tako osebo.

Namen mense je itak združevanje podobno visoko pametnih, kar se meni sliši kot sekta. Zdravo sem ta-in-ta in imam IQ 160 ... so what?! Večina ljudi (90%) ki imajo visoko nadpovprečen IQ je itak totalno neuravnovešenih in so v življenju čisti luzerji (umetniki in ostali klošarji) - skratka taki ljudje so družbeno totalno out oz. jih družba celo prezira (glej kako je pameten, samo ni čisto "pri sebi").

Seveda na koncu bi še omenil da je IQ test itak bedarija, ker je 80% ocene naučene in ne naravno "pridobljene". Torej IQ sploh v sodobnem svetu nima nobene pametne veljave.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:

Z IQ okoli 100 si povprečen... pomeni da zastopiš fore od povprečnega userja alterja, greš samostojno po nakupih v Interspar in ne lepiš več sharkijev na zadnjo havbo vozila. To je to. Pod 100 pa se tvoj avto znajde v Styling Hunters.
grin1.gif