iPhone 7

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Bolj neumnega razloga pa še ne.

Je fovšija dovolj dober razlog?
grims-1.gif

Nevem zakaj bi rabil izgovor... pa razlog... za to, da si kupis mobilnik?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.867
693
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
... Tudi "raise to wake" recimo deluje sele od iPhone 6s dalje... Je pa to popolnoma softverska funkcija... senzorji za delovanje tega so prisotni tudi v ostalih starejsih modelih ...

Senzorji ja, ustrezen koprocesor pa ni prisoten
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Zgolj zato ker imam od danes dopoldan ios10 na 6tki in je takooo počasen postal da bom znorel.
bonk.gif

vsi vemo, da lažeš

Nek izgovor je treba najti, da bo lahko nabavil sedemko.
crazy1.gif

hysterical-1.gif

Fak in potem so Apple loverji ubrisani?!
wtf ima pljuvnaje nove verzije skupnega z nakupom novega telefona in podobnega veste samo Apple haterji. Tudi zanimiov kaj se sploh usajate v temi telefona ki vam apriori pač ne diši, že samo zaradi logotipa. Dej preskči prosim ker s takimi glupimi forami si zbijate kredibilnost tudi v temah kjer ni omenjenih jabolkov
rolleyes-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mogoče je prepočasen, zaradi hitrosti zapisa? Ugibam
Zgolj zato ker imam od danes dopoldan ios10 na 6tki in je takooo počasen postal da bom znorel.
bonk.gif

Res? Meni laufa super, je pa malo zoprno tole odklenjanje, se še nisem navadil, vedno probam desno scrollat.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sicer res da imam praktično čisto zabitegaa ampak mi odklep deluje res zelo počasi oz. mnogokrat zelo pošteka.
Še bolj kar me moti je pa voice control!! Kje to izklopim? Siri ter voice dialing imam izklopljen ampak z daljšim pritiskom na gumb ga mnogokrat vklopim
rolleyes-1.gif

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mogoče je prepočasen, zaradi hitrosti zapisa? Ugibam
bonk.gif

Na mojem 5S je vse skup hitreje. No razen facebooka, za kar ne krivim appla

Steve

Guru
13. avg 2007
9.999
1.890
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pač eden od načinov kako spodbuditi k nakupu novejšega telefona. Dvomim, da je kakršnakoli HW ali SW omejitev, da iphone 6 ne bi podpiral RAW formata.
rolleyes-1.gif

To so klasicne google fore, ki jih apple ocitno prevzema

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Sicer res da imam praktično čisto zabitegaa ampak mi odklep deluje res zelo počasi oz. mnogokrat zelo pošteka.
Še bolj kar me moti je pa voice control!! Kje to izklopim? Siri ter voice dialing imam izklopljen ampak z daljšim pritiskom na gumb ga mnogokrat vklopim
rolleyes-1.gif

6ka dela meni hitreje in popolnoma brez problema

Fly

Guru
21. jul 2007
2.650
506
113
Pa glej no, ne morš tko govort. Tle si poglej reakcije pravih apple fanov! Ne pa ti ko šinfaš zadnji update
10.gif

Drugače pa jaz na mojo 5ko ne upam naložit iOS 10.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Pač eden od načinov kako spodbuditi k nakupu novejšega telefona. Dvomim, da je kakršnakoli HW ali SW omejitev, da iphone 6 ne bi podpiral RAW formata.
rolleyes-1.gif

pa še kako je HW omejitev. JPEG in RAW se niti malo ne moreta primerjati. predvidevam, da ima JPEG neko solidno kompresijo, in da ima iPhone 6 cca. 3.5 MB težak JPEG file. če nekako primerjam moj najstarejši fotič, D700 z 12 mpix, ima nekje na srednji kompresiji cca. 4-5 MB veliko fotko, rav pa nekje med 20-25 MB, kar pomeni znatno večjo količino podatkov za obdelat. s tem, da imajo fotiči v telefonih še precej več softwerskega dela - odstranjevanje šuma, ostrenje, kar nekaj procesov, da je fotka z manjšega senzorja čimbolj kvalitetna in seveda podobna izdelkom velikih fotičev. in vse to še dodatno obremeni HW del, zato mislim, da iPhone 6 z razlogom nima RAW načina zajema fotke, ker bi enostavno počepnil ...

kar se tiče pa iOS10 - meni dela čisto tako, kot mi je prej iOS9.
smile-1.gif
)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.812
113
davorinm.wordpress.com
Še ena stvari, kjer ni nobene logike, da omejijo samo na zadnji dve generaciji zelefonov.

Citat:
Pri novejši pametnih mobilnih telefonih iPhone (iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 7) z nameščenim mobilnim operacijskim sistemom iOS 10 se bo zaslon samodejno prižgal takoj, ko bomo dvignili napravo. To je nadvse priročna možnost za hiter predogled prejetih sporočil. Z novo možnostjo lahko uporabljamo v nastavitvah pod “Display & Brightness”.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Imam tole že od beta verzije ios10 in je res kul, top funkcija ios 10. Telefon vzdigneš in če imaš roko na čitalcu prstnih odtisov, se lepo odklene in ga lahko tako uporabljaš. Saj vem da imajo to nekateri že dolgo časa, a vseeno, na applu deluje res dobro, kar na kakšnem drugem telefonu ni.