iPhone 7

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Meni laufa super, je pa malo zoprno tole odklenjanje, se še nisem navadil, vedno probam desno scrollat.

Po novem je potreben klik na home button, da se odklene telefon. To je za 6S in novejše, ki imajo hitrejši touch senzor, da vidijo notification-e, preden izginejo iz lock screen-a. V nastavitvah je pa opcija, da se povrne staro stanje Settings / General / Accessibility / Home Button -> Rest Finger to Open , da ni treba klikat, ampak samo položiš prst na home button.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
To sem tudi sam že videl.
Ampak jaz sem recimo navajen ali pa vsaj večkrat telefon odklene tako da ga prižgem in odklene na home button. Torej da samo držim gumb in je to to. Sedaj pa če sem malenkost predolg, se mi takoj voice control vklopi, ki ga nikakor ne znam izklopiti. In je res moteče.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz sem šele danes odkril tole. Meni je bolje, da ne klikam in nimam problema s siri
smile-1.gif
Sicer se v nastavitvah na istem ekranu tudi nastavi tudi hitrost klika.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ampak Siri nima nobene veze s tem. Imam vse izklopljeno. TAko siri, kot restrikcije..voice dialing izklpljen..vse kar je možno. niti na netu nič pametnega ne najdem. Ampak enostavno vocie control se mi na vsake toliko časa vklopi samo če za delček sekunde predolgo držim home button
rolleyes-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Se da izklopiti. Samo moraš vklopiti Siri. Potem pa lahko v nastavitvah pod "Touch ID & Passcode" disablaš dovoljenje, da se aktivira Siri, ko je telefon zaklenjen.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Saj pravim...Siri ja, ampak se še vedno voice control zalavfa. To kar si napisal sem tudi jaz prebral ampak vpliva zgolj na siri in voice dialing.
No daj za foro ob zaklenjenem aparatu drži home button za sekundo..meni se v 30% odpre voice control
rolleyes-1.gif
Če pa pravočasno izpustim, torej da samo zazna odklep grem pa mimo oz prehitim aktivaicjo voice controla.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.526
895
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Saj pravim...Siri ja, ampak se še vedno voice control zalavfa. To kar si napisal sem tudi jaz prebral ampak vpliva zgolj na siri in voice dialing.
No daj za foro ob zaklenjenem aparatu drži home button za sekundo..meni se v 30% odpre voice control
rolleyes-1.gif
Če pa pravočasno izpustim, torej da samo zazna odklep grem pa mimo oz prehitim aktivaicjo voice controla.
Meni se takoj po odklepu zazene Siri.
Sicer osebno ne drzim gumba stisnjenega tako dolgo. Samo klik za zbujenje, nato se tel odklene.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No pa sej ne da ga držim, govorimo o pritisku na gumb za neka 10 milisekund...skratka na ios9 se mi ni nikli zgodila, tukaj pa na vsake toliko časa naletim da očitno mal predolgo kliknem (če premalo se ne odklene) se mi vklopi voice control. Zato sprašujem kako izklopiti

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Problem je v tem, da ti touch id odklene telefon, potem se pa zažene siri. Če pa držiš home knof s katerim drugim prstom se pa ne zažene siri, če imaš to izklopljeno. No jaz moram držat skoraj knof skoraj 2 sekundi, da se aktivira siri. Mi je pa še vseeno bolje, da se odklene brez pritiska, tako da imam sedaj nazaj enako kot je bilo na ios9.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.566
935
113
Dobil dans ponoči mail od iStore (ker sem zgleda naročen na njihove e-novice) in vidim napis " iPhone 7 že za 301 EUR* "

Itak v drobnem tisku piše, da to velja v primeru, da zamenjaš iPhone 6s Plus 128GB (ki more biti u nulo ohranjen) za iPhone 7 32GB. Sej ne vem, kdo je prfuknen - ta, ki je to "akcijo" sestavil, al tisti, ki bo to "akcijo" izkoristil?

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Prva runda že praktično pošla, prednaročil baje 4X več kot ponavadi. Folk je pr.uknen!

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Nič, nič, kr neki buncam.
wink-1.gif

Tudijazimamjabolkaradampaknebipavvrstistalzanjihpress!

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Letos so jih v vrsti zajebal, ker je bilo po trgovinah malo telefonov. V vrsti so preprodajalci, ali taki, ki jim preprodajalci plačajo, da so v vrsti. Gle de na to, kako so bili razgrabljeni jet black modeli, se bo sigurno na takem telefonu dalo zaslužiti vsaj 200 eur sedaj, dokler se zaloge ne umirijo

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Letos so jih v vrsti zajebal, ker je bilo po trgovinah malo telefonov. V vrsti so preprodajalci, ali taki, ki jim preprodajalci plačajo, da so v vrsti. Gle de na to, kako so bili razgrabljeni jet black modeli, se bo sigurno na takem telefonu dalo zaslužiti vsaj 200 eur sedaj, dokler se zaloge ne umirijo
Ne razumem ? ajfon fan da +200 eur za telefon za 5 minut slave pred kolegi,sošolci, etc. Ker čez 5 minut si itak samo eden izmed mnogih z jabukom v žepu i.e. nič posebnega
smile-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Meni tudi ni jasno. Samo očitno taki obstajajo. Moja 6ka bo naslednji mesec šele odplačana.