iPhone 7

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.812
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Mene mika + zaradi kamere. Samo me že 6-ka jebe včasih, ko hočem kaj narediti z eno roko.

mene so imeli z novo kamero in raw načinom zapisa fotografije. glede na to, da sem fotograf, zelo dobro vem, kaj vse to (lahko) pomeni ...
smile-1.gif

priznam, da sem zelo pogledoval proti Huawei P9 Leica, enostavno zaradi fotografskih zmožnosti, ampak iskreno, me je strah vzeti Androida.

RAW bo vezan na iOS10 in ne na iphone 7.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Primeri fotk, narejenih z iPhone 7 Plus ...

http://www.espn.com/espn/feature/story/_/id/17496880/first-ever-iphone-7-photos-2016-us-open

http://www.si.com/nfl/photo/2016/09/11/iphone-7-plus-sneak-preview-photos

So pa pomoje obdelane, ker so tako zasicene barve ...

Ceprav po EXIF-u na prvem linku je videti, kot da so direktno iz telefona ...

lahko, da so samo pomanjšali fotke v PS-ju, meni izgledajo zasičene nekako kot pri meni na iP6, ko jih dam na komp, ampak obstaja možnost. vsekakor pa je super file tole.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.322
2.423
113
Fotke so polno premajhne za kaj resnega povedat o njih, saj so le dober 1mpix velike.

HTC desire ni ravno top razred HTCja, je le isamo srednji. Za top je treba posežt po One seriji.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
glede na ta članek, bi rekel, da kamera opravi super delo. low-light fotografija še zdaleč ni samo kako zelo šumi, ampak tudi, kako zadrži kontraste, barve, dinamični razpon, predvsem pa tudi avtofokus. se pa strinjam, želel bi si videti tudi full size fotko, še bolj pa RAW format fotke.

kar se pa tiče HTC Desire, govorim o HTC Desire Bravo, se pravi first gen Desire, ki je bil leta 2010 ali 2011, ne spomnim se točno, HTC-jev flagship. in čeprav piše, da Froyo dela, in Gingerbread tudi, žal ni bilo čisto tako, saj je že Froyo imel probleme s tekočim delovanjem, Gingerbread pa je kolikor toliko okej delal, vendar zgolj z modificiranimi romi ... pa spet še to ne vsak ...

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mogoče je prepočasen, zaradi hitrosti zapisa? Ugibam
Zgolj zato ker imam od danes dopoldan ios10 na 6tki in je takooo počasen postal da bom znorel.
bonk.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.812
113
davorinm.wordpress.com
Pač eden od načinov kako spodbuditi k nakupu novejšega telefona. Dvomim, da je kakršnakoli HW ali SW omejitev, da iphone 6 ne bi podpiral RAW formata.
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.501
769
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Verjetno res... Saj je bilo ze od nekdaj tako, da vsi modeli niso dobili vseh "bonbonckov" ... Tudi "raise to wake" recimo deluje sele od iPhone 6s dalje... Je pa to popolnoma softverska funkcija... senzorji za delovanje tega so prisotni tudi v ostalih starejsih modelih ...
smile-1.gif