iPhone 7. gen aka iPhone 5S

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Brez skrbi, našlo se bo dovolj fanatikov. Domnevam da bo najbolj iskan zlat model, saj se sicer ne vidi da gre za nov telefon.

Jaz bom počakal če bo šestka res z večjim zaslonom, pa še to ne mislim it v kakšno vrsto, pač pa potem, ko se to komot kupi.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne se hecat, ne bo se kdaj zgodilo, da se bom postavil v vrsto za stvar, ki me bo stala 800€.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Rajš pejt, ker 6tka bo čez 1000 € stala
grin1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Malo ste butasti z temi cenami, kot je že omenil Jest, je cena ista iPhonu 5, poleg tega pa je približno enaka kot pri konkurenci.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Malo ste butasti z temi cenami, kot je že omenil Jest, je cena ista iPhonu 5, poleg tega pa je približno enaka kot pri konkurenci.

Malo se moram popravit
smile-1.gif
... 16 in 32GB modela sta malo drazja... pri 64GB modelu pa je cena ostala enaka ...

Pri iPhone 5 so bile cene ob predstavitvi take:

iPhone 5 16 GB --> 679€
iPhone 5 32 GB --> 789€
iPhone 5 64 GB --> 899€

Sedaj pa so take:

iPhone 5S 16 GB --> 699€
iPhone 5S 32 GB --> 799€
iPhone 5S 64 GB --> 899€

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Vem na kaj se nananša, pri nas ne bo težav... Omejitev sem ali tja, za končnega uporabnike je to navaden moteč bug.

@SvetIdej, ni straha, da bi se zgodil BB scenarij, fanatikov je enostavno preveč, BB jih ni imel oz. jih nima.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Ko bo prišla nova vera, je Apple pogubljen. Verniki so se poistovetili z Jobsom, ker ga ni več tudi vera počasi kopni. Sedaj je le še podjetje, ki hoče svoje izdelke za čim več denarja prodati "svojim vernikom". In tu se vera neha.

Maksimalno 5 let bo Apple še plaval na zmagah prejšnjih let, potem je pa konec.

Ista zgodba je bilo z Nokio. Nokia je bila tudi ene vrste religija, pa vidiš kje je sedaj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
O kakih vernikih govoriš
bonk.gif
Sej ne rečem, da je nek procent (recimo 10%) ljudi ki kupi vse kar apple izda, ostali pa kupimo iphone zaradi telefona ne zaradi firme, ker najbolj ustreza moji uporabi in definiciji delujočega telefona.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ko bodo enkrat začeli delati slabe produkte, bodo tudi izgubili stranke. Zaenkrat so njihovi produkti še zelo dobri. Uporabniki pa nimamo želje po zamenjavi.

Cene so pa pri nas brez vezave res visoke. V ZDA pa te pride 199$ z vezavo. Če zraven prineseš pa še dve leti star 4s, ti ga pa dajo praktično zastonj. Naročnino pa plačuješ normalno naprej. Ne vem, zakaj bi šel kam drugam.

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Ko bodo enkrat začeli delati slabe produkte, bodo tudi izgubili stranke. Zaenkrat so njihovi produkti še zelo dobri. Uporabniki pa nimamo želje po zamenjavi.

Cene so pa pri nas brez vezave res visoke. V ZDA pa te pride 199$ brez vezave. Če zraven prineseš pa še dve leti star 4s, ti ga pa dajo praktično zastonj. Naročnino pa plačuješ normalno naprej. Ne vem, zakaj bi šel kam drugam.

Cenja je 199 U$D + davek, kolikor vem Z vezavo in zaklenjen... brez vezave in nezaklenjen pa je 649 U$D + davek ...

Buy_iPhone_5s_in_16GB%2C_32GB%2C_or_64GB_-_Apple_Store_%28U.S.%29-20130913-121128.jpg

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Točno tako. Nokia je Symbian zavozila kokar se je dalo (Pa je bila N95 kot iPhone v tem času). Ampak poceni telefoni se še vedno od njih prodajajo kot vroče žemljice (še vedno so številka 1 v tem segmentu). Brez tega Nokia ne bi več obstajala, to jo je rešilo nad gladino mnogo let.

To je problem podjetij, ki prodajajo samo bogatim kupcem. Ali si številka 1 med bogatimi kupci ali te pa več ni.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Ko bo prišla nova vera, je Apple pogubljen. Verniki so se poistovetili z Jobsom, ker ga ni več tudi vera počasi kopni. Sedaj je le še podjetje, ki hoče svoje izdelke za čim več denarja prodati "svojim vernikom". In tu se vera neha.

Maksimalno 5 let bo Apple še plaval na zmagah prejšnjih let, potem je pa konec.

Ista zgodba je bilo z Nokio. Nokia je bila tudi ene vrste religija, pa vidiš kje je sedaj.

To samo dokazuje, da folk ni prav nič 'religiozen' ko pride do telefonov, ko pride mimo boljši, to ugotovijo in zamenjajo 'vero'.
Vse to o veri je bullshit.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Tisti, ki kupujejo poceni telefone so tudi na nek način "verniki", celo bi rekel bolj od drugih. Če so zadovoljni s telefonom ene znamke, kupijo tudi naslednjič telefon iste znamke. Moja mami noče met drugega telefona kot Nokie in dati več kot 100 €.

Apple verniki so pa taki, da morajo imeti najboljšo stvar na trgu in se to hvaliti pred drugimi da imajo najboljšo stvar na svetu. Zaradi tega menim, da se bo 5S bolj prodajal kot 5C (tudi če bi bila razlika v ceni večja). Psihološko se mi zdi, da če boš imel 5C boš zgledal v družbi kot en revček, ki si ne more omislit 5Sja.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
So tudi Samsung Galaxy Sx verniki. Sicer ne stojijo v vrsti, vseeno pa menjajo vsako leto.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
100 ljudi, 100 čudi
smile-1.gif
Jaz sem vernik na stock ROM Android (kot ga imajo Nexusi). Pa mi ni važn naprimer od katerega proizvajalca je telefon. Samo, da so posodobitve sistema takoj in čim dlje v prihodnost (da mi čim dlje ni potrebno menjati telefona). Pa da je potrebno čim manj zadev dodatno plačati.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Te čisto zastopim. Če bi mi kdo drug prodal cenejši boljši telefon z iOS, bi ga tudi kupil. Tak pa
smirk-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Torej povejte zdaj vi meni, enostavno mi od vseh telefonov iPhone najbolj ustreza, zaradi vse sinhronizacije preko iclouda z macom, hitrega delovanja, mnogo kvalitetnih aplikacij (nimam časa, da bi testiral slabe aplikacije), ... Torej, sem jaz zdaj vernik ? Pač uporabljam s čemer sem najbolj zadovoljen. Torej dokler bodo izdelki kvalitetni in uporabni bom jih imel. Ko pa bodo sranje, pa bom že nekaj drugega najdel.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Vernik je tisti, ki kot "baba čula, baba rekla" moj je najboljši. Vsak aparat in operacijski sistem ima svoje pluse in minuse. Apple verniki so tisti, ki pravijo recimo, da ni res da je bolj občutljiv na padce kot večina telefonov in da 4-ka recimo nima tako imenovanega "death gripa."
Moj naslednji bo verjetno WP, a tudi ta ima pomanjkljivosti, tako kot sedanji operacijski sistem.
Lahko si pa apple lower in ne apple vernik. Torej, če priznaš napako oz. napake, po mojem mnenju nisi vernik.