iPhone 7. gen aka iPhone 5S

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Appla trg 150 EUR telefonov očitno ne zanima. Kar je jasno, saj tu ni nobenega profita, pa še takim uporabnikom ne moreš prodajati dodatnih storitev.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nima. Trg še ni pripravljen oz. ni še storitev pri katerih pride NFC funkcionalnost do izraza. Tak pravi apple...

Touchid v taki obliki na telefonih je inovacija.
wink-1.gif

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Aha, tnx. No to me preseneča, ker ravno Apple je bil inovator in trend setter, posebej s prvim ajfounom, npr. Sedaj že vse od 4s opažam, da počasi zaostajajo za konkurenco...ni nekaj novega. I OS7 mi pa deluje bolj kot neka otroška ropotuljica, kot nek resen OS, pa še nimaš možnosti spreminjat izgleda prav zelo...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Tko cist resno, iPhone 5/5s/5c nima, ail ma NFC. Če ga nima, zakaj ne?

Nima in ga tudi nikoli ne bo imel. Apple stavi na Bluetooth LE, oz po njihovo iBeacon, ki so del IOS7. Ta je tudi v veliko pogledih superiorni produkt. Lani, ali predlani, ne vem točno, pa so kupili tudi eno firmo, ki dela low powered Bluetooth LE naprave, ki se teoretično napajajo iz elektromagnetnega valovanja, ki je že v zraku. Se pravi delajo brez baterije. Tudi va zadnjem času se je pojavilo precej startup projektov, ki delajo bluetooth le naprave. Tudi paypal je dal ven bluetooth dongle napravo, ki omogoče plačevanje preko telefona v trgovini.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Tko cist resno, iPhone 5/5s/5c nima, ail ma NFC. Če ga nima, zakaj ne?

Nima in ga tudi nikoli ne bo imel. Apple stavi na Bluetooth LE, oz po njihovo iBeacon, ki so del IOS7. Ta je tudi v veliko pogledih superiorni produkt. Lani, ali predlani, ne vem točno, pa so kupili tudi eno firmo, ki dela low powered Bluetooth LE naprave, ki se teoretično napajajo iz elektromagnetnega valovanja, ki je že v zraku. Se pravi delajo brez baterije. Tudi va zadnjem času se je pojavilo precej startup projektov, ki delajo bluetooth le naprave. Tudi paypal je dal ven bluetooth dongle napravo, ki omogoče plačevanje preko telefona v trgovini.

Aha, kul...that explains it...apple philosophy, vedno nekaj posebnega
smile-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
No to me preseneča, ker ravno Apple je bil inovator in trend setter, posebej s prvim ajfounom, npr.

Hja, očitno imaš slab spomin. V HW smislu iPhone nikoli ni bil superioren. Prvemu modelu so na veliko očitali kaj vse mu manjka. Ni imel 3G, preko bluetooth se še vedno ne da prenašati datotek preko OBEX protokola, ni imel MMS-a, ni imel video klicev, ... ( http://9gag.com/gag/685917 ) Imel je pa superioren SW. In v tem je še vedno odličen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Appla trg 150 EUR telefonov očitno ne zanima. Kar je jasno, saj tu ni nobenega profita, pa še takim uporabnikom ne moreš prodajati dodatnih storitev.

Za tiste, ki hočejo met zastonj telefon ob vezavi, je 4S (še vedno). Seveda tam, kjer so tudi operaterji za to.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
No to me preseneča, ker ravno Apple je bil inovator in trend setter, posebej s prvim ajfounom, npr.

Hja, očitno imaš slab spomin. V HW smislu iPhone nikoli ni bil superioren. Prvemu modelu so na veliko očitali kaj vse mu manjka. Ni imel 3G, preko bluetooth se še vedno ne da prenašati datotek preko OBEX protokola, ni imel MMS-a, ni imel video klicev, ... ( http://9gag.com/gag/685917 ) Imel je pa superioren SW. In v tem je še vedno odličen.

Pravzaprav imaš prav, v mislih sem imel uporabniško izkušnjo s touch telefonom, ki je nihče pred Applom ni uspel integrirat s tako preprostostjo/intuitinvostjo. Kar se tiče HW-ja so naredili revolucijo z multitouch zaslonim, tako da so tudi na HW področju bili trend setter. Samo poglejmo kaj je zraslo iz ideje iphone-a, totalna revolucija.

Pač moje skromno mnenje je da NFC ima potencial, zato mi je čudno, da nimajo kakšnih zanimivih idej v tej smeri, ali je zopet na delu vodja s svojim kapricami? Ne vem.

Zakaj ni bilo MMSov in 3g-ja, je IMHO preprosto marketinška fora Jobsa (mogoče se motim, pač moje mnenje)...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ti si si pogledal video? Ni shekal senzorja ali softvera! Samo skopiral je prstni odtis na neko folijo in ga uporabil. Kot je videt v filmih.
smile-1.gif

btw Delujejo tudi odtisi mačk in psov
smile-1.gif
Bo uporabno mogoče v prihodnosti, ko bodo naši hišni ljubljenčki imeli digitalnega pomočnika za komunikacijio z nami :D

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
tolk o predragih iphone-ih : http://www.macrumors.com/2013/...launch-weekend/
Tolk o fake številkah:
How many iPhones did Apple sell last weekend? Analysts dispute the numbers

Piper Jaffray analyst Gene Munster, who is traditionally very positive about Apple, went on Bloomberg TV yesterday and said he believes that about 5.5 million iPhones were actually sold to consumers. He believes the other 3.5 million make up "channel fill" — devices sold to customers like carrier stores to fill their inventory.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
While there's some logic to these analyst predictions, it's also worth noting that these are just estimates — only Apple really knows exactly how many units it sold last weekend. In fact, Munster's original launch weekend estimations came in at 5 to 6 million — his "sell through" explanation might be a convenient way for him to make his original estimate look more accurate. Apple had no comment when asked — but regardless of how opening weekend went, we should find out a lot more about how the iPhone 5S and 5C launch went next month when Apple reports its quarterly earnings.