iPhone 7. gen aka iPhone 5S

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje prosim, kakšna je razlika med iPhone 5 in iPhone 5S? Gledam na gsmareni pa ne vidim razlike? Verjamem da je hitrejši, kaj pa ostalo? Gledam enak display, enake mere, enaka teža itd...? TnX

Če sem prav seznanjem, pri Applu pomeni S "same", torej ni za pričakovati korenitih sprememb. Te verjetno pridejo s 6-ko. Naj me kdo popravi, če se motim.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Narobe si seznanjen. S uradno pomeni speed. No vsaj pri 3GS so to izpostavili, kasneje niso nič več pojasnjevali pomena s.

S tem, ko nai dve leti spremenijo design lahko več časa porabijo da izpopolnijo proizvodnji proces in naredijo bolj kvalitetno ohišje. MacBook Pro na primer že mislim, da ene pet let ni spremenil designa, čeprav ga posodabljajo dvakrat na leto.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Hvala za pojasnilo. Apple izdelki mi niso prav domači, rad pa spremljam njihove novosti.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Eno vprašanje prosim, kakšna je razlika med iPhone 5 in iPhone 5S? Gledam na gsmareni pa ne vidim razlike? Verjamem da je hitrejši, kaj pa ostalo? Gledam enak display, enake mere, enaka teža itd...? TnX

Če sem prav seznanjem, pri Applu pomeni S "same", torej ni za pričakovati korenitih sprememb. Te verjetno pridejo s 6-ko. Naj me kdo popravi, če se motim.

Če rečem, da je bila iz 5 na 5S večja sprememba kot iz 4S na 5, se verjetno nisem kaj dosti zmotil. V splošnem pa bi naj res bilo tako, da pri S je bolj kot ne samo specs upgrade.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
he he, marketing inoviranje, vedno najdejo pravo besedo v določenem trenutku za določen namen: same/speed/specs/super/ ...

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Mogoce imas prav, je pa sprememba na 5S tudi zelo majhna.
Tudi borza se je odzvala precej pesimisticno.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dogajanje na borzi nima skoraj nobene povezave s dejanskem stanjem. Nekateri so načrtno dvignili hype glede poceni modela, ki bi naj bil v rangu 300$ brez vezave, čeprav te informacije vsaj uradno nikoli niso prišle iz appla. Posledično so borzni špekupanti navalili na delnice, kar jim je dvignilo ceno. Sedaj pa se želijo teh delnic znebiti, kar pomeni , da je večja ponudba od povpraševanja, zato cena pada. S samo prodajo in zaupanjem kupcev pa to nima nobene povezave.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Seveda nima. Ampak ima kar nekaj veze s tem, kaj vidijo za prihodnost. Ne kaj je trenutno. Po izdaji petke se je zacel padec. Ni prinesla veliko. Tudi 5S je prinesel malo novosti, 5C pa previsoko ceno glede na to, da je namenjen za razvijajoce trge. In zato pesimizem.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
5c ni namenjen razvijajočim trgom, je predrag. To je del špekulacij, o katerih sem pisal v prejšnjem postu. Izkazalo se je, da se vedno proda zelo veliko primerkov starega modela, ki se mu zniža cena. Letos so pač ta stari model dali v novo ohišje. To je vse kar se je spremenilo na pram prejšnjim letom.

Cena delnice od lani pa je padla, ker je bila zelo precenjena. Lahko bi rekli, da je počil balonček, ki ni imel realne podlage.itak je bilo samo vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Hehe click it and lick it
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:

S tem, ko nai dve leti spremenijo design lahko več časa porabijo da izpopolnijo proizvodnji proces in naredijo bolj kvalitetno ohišje.

wtf 2 leti rabijo za to da naredijo ohisje, ki se lusci, upogiba v zepu, se razsuje steklo ko se dotakne tal,...? nevem no, konkurenca pride do istih failov v par mesecih

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:

S tem, ko nai dve leti spremenijo design lahko več časa porabijo da izpopolnijo proizvodnji proces in naredijo bolj kvalitetno ohišje.

wtf 2 leti rabijo za to da naredijo ohisje, ki se lusci, upogiba v zepu, se razsuje steklo ko se dotakne tal,...? nevem no, konkurenca pride do istih failov v par mesecih
.
zmaga.gif
1a post

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
KSZ

Skratka, glede na vse jamranje o cenah, ali to pomeni, da ne boste leteli v trgovine in bom končno zlahka takoj kupil zadnji ajfon?