iPhone 6S 6S+ IN 6c

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Res ima iphone kako nastavitev manj, ampak androida pa kljub bogastvu nastavitev očitno noben ne zna nastaviti tako, da bi delal kot se spodobi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Res ima iphone kako nastavitev manj, ampak androida pa kljub bogastvu nastavitev očitno noben ne zna nastaviti tako, da bi delal kot se spodobi.

Načeloma drži. Čeprav je treba res vedeti, da ni andoid samo Samsung. Po mojih izkušnjah so vsi drugi brandi neprimerno bolj zanesljivi kot pa Samsungov touchwiz.
Ampak pod črto, kot uborabnik obeh platform, je zagotovo da je iOS bolj tekoč in zanesljiv (sploh na dolgi rok) kot pa android. In potem pač prideš do zaključka, da nekdo izbere tisto kar mu bolj paše. Ali je to bolj zaneslivo delovanje (čeprav tudi iOS ima kar nekaj muh podedovanih iz androida ampak v manjšem obsegu) ali pa pač popolno customizacijo sistema. Odločitev je na strnai kupca. Tovrstno prepucavanje je res out off date.

Pojdite raje on topic. Se kaj ugiba kaj bo novega..zgolj dvig resoluije kamere in močnejši HW, še kakšna novost?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Ne vem, kaj bi še lahko sploh izboljšali, ker sem že sedaj s 6 plus super zadovoljen, glede vsega...
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Načeloma drži. Čeprav je treba res vedeti, da ni andoid samo Samsung. Po mojih izkušnjah so vsi drugi brandi neprimerno bolj zanesljivi kot pa Samsungov touchwiz.
Ampak pod črto, kot uborabnik obeh platform, je zagotovo da je iOS bolj tekoč in zanesljiv (sploh na dolgi rok) kot pa android. In potem pač prideš do zaključka, da nekdo izbere tisto kar mu bolj paše. Ali je to bolj zaneslivo delovanje (čeprav tudi iOS ima kar nekaj muh podedovanih iz androida ampak v manjšem obsegu) ali pa pač popolno customizacijo sistema. Odločitev je na strnai kupca. Tovrstno prepucavanje je res out off date.

Pojdite raje on topic. Se kaj ugiba kaj bo novega..zgolj dvig resoluije kamere in močnejši HW, še kakšna novost?

Ker kaže, da novega WP flagshipa še nekaj časa ne bo; kaj predlagaš, kaj je manjše zlo, sadje ali android?

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Jaz ocenjujem takole: sadje, wp, sele na koncu nekje android...

Vedno probam vse flagshipe in vedno pristanem na jabku...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem nekaj časa uporabljal tudi 1020, 1520 ter 920 lumio..super zadeva...skratka..pod črto..bi tudi jaz rekel, glede na to koliko živcev mi je kakšen sistem pojedel bi bila moja osebna preferenca iOS, potem WP, kmalu za tem kakšen Sony ali Nexus (raznih One+ ne poznam..), potem pa dolgo nič in pridejo na vrsto razni Samsungi, HTCji,...

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ima pa tako kot pri vseh zadevah vsaka platforma/brand minuse in pluse. odvisno kaj ti pretehta.
WP bi bil fantastičen, če bi imel bolj urejen market in bolj stabilne aplikacije. Sam OS je super.
iOS je tudi meni v nekaterih korakih malce preveč zaprt ampak vseen stabilnost in hitrost delovanja odtehta kakšen mimosunek
Andorid..nestabilnost po parih mesecih (razni senzorji za obračanje ne delajo kot morajo, svetlost zaslona je mnogokrat problem), skratka je treba kar malce gledati kaj se dela z vso navlako iz marketa in obvezen reset telefona 1x mesečno (vsaj), da ne začne kaj drkati.

Toliko o platformah, bi pa res rad kaj več vedel kaj se kaj apoveduje ker ne spremljam rumorsov?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
No me veseli da vam bodo tako banalne stvari le omogocene v 2015
hysterical-1.gif

Rawr zato ker vsi niso ti. In on je htel en video aploudat, kjer so vazni megabajti, resolucija pa ni bila pomembna. Vidis, spet smo tu...svoboda odlocanja in izbire. Tega pri japki ni. Our way or no way.

Razna nesnaga, okuzbe, spy programi... tega pa pac na iOS prakticno ni (podobno velja za Windows Phone, ki je tudi precej zaprt)... Pri Androidu pa je menda vsak 100-i aparat okuzen s kaksno taksno nesnago, ki ne le, da zaseda prostor in spama okoli... ampak lahko v skrajnem primeru dela tudi skodo ... Pac prevec odprt sistem spet ni dober...vsaj ne za mase ... In zgolj zato, ker nekateri ne morejo ziveti brez tega, da bi vsak teden dajali gor drug ROM, ki mogoce deluje bolje in ima se vec raznoraznih stikalc in nastavitev, za katere itak vecina navadnih uproabnikov ne ve, cemu sluzijo
smile-1.gif
...

Pac vsakemu svoje.. eni imajo radi da je vse "blink blink"... drugi imajo pa raje stabilen in varen sistem...

Sicer pa... spet je "android hardcore uporabnikom" ali mogoce bolje receno "apple haterjem" uspelo zasvinjati temo o tistem, kar nikoli v zivljenju ne bi imeli ...
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
hysterical-1.gif

Rawr zato ker vsi niso ti. In on je htel en video aploudat, kjer so vazni megabajti, resolucija pa ni bila pomembna. Vidis, spet smo tu...svoboda odlocanja in izbire. Tega pri japki ni. Our way or no way.

Razna nesnaga, okuzbe, spy programi... tega pa pac na iOS prakticno ni (podobno velja za Windows Phone, ki je tudi precej zaprt)... Pri Androidu pa je menda vsak 100-i aparat okuzen s kaksno taksno nesnago, ki ne le, da zaseda prostor in spama okoli... ampak lahko v skrajnem primeru dela tudi skodo ... Pac prevec odprt sistem spet ni dober...vsaj ne za mase ... In zgolj zato, ker nekateri ne morejo ziveti brez tega, da bi vsak teden dajali gor drug ROM, ki mogoce deluje bolje in ima se vec raznoraznih stikalc in nastavitev, za katere itak vecina navadnih uproabnikov ne ve, cemu sluzijo
smile-1.gif
...

Pac vsakemu svoje.. eni imajo radi da je vse "blink blink"... drugi imajo pa raje stabilen in varen sistem...

Sicer pa... spet je "android hardcore uporabnikom" ali mogoce bolje receno "apple haterjem" uspelo zasvinjati temo o tistem, kar nikoli v zivljenju ne bi imeli ...
smile-1.gif

Če je tako, mi ostane samo sadje.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
hysterical-1.gif

Eplov sistem ni tako neumen, kot se tebi zdi.
wink-1.gif

ios recimo ponudi možnost izbire, v kakšni kvaliteti naj naloži posnetek na youtube. Android tega ne zna? Fajn je met original v polni ločljivosti, tako ali tako... Tudi ko lepim slike v mail, mi ponudi 4 različne resolucije in poleg izračunano velikost, da vem, katera bo primerna oz. dovolj.
priden.gif

yt_upload.png
mail.png

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem nabavil WP (lumio) za starce, sem si rekel ql, cheap pameten fon.. res malo koristita zadeve, ampak se kar randomly resetira.. potem pa zakaj nista dosegljiva? Ne vem, aja spet piše za PIN kodo..
Ali pa se ekran ne prižge nazaj, ko ga umakneš od ušesa... krneki

Ko enkrat prerasteš drezanje v čreva zadev in hočeš samo še uporabljati brez glavobolov.. je pač ios tu. Hvala bogu.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sem nabavil WP (lumio) za starce, sem si rekel ql, cheap pameten fon.. res malo koristita zadeve, ampak se kar randomly resetira.. potem pa zakaj nista dosegljiva? Ne vem, aja spet piše za PIN kodo..
Ali pa se ekran ne prižge nazaj, ko ga umakneš od ušesa... krneki

Ko enkrat prerasteš drezanje v čreva zadev in hočeš samo še uporabljati brez glavobolov.. je pač ios tu. Hvala bogu.

V dveh letih nikoli takšnih problemov z WP. Pod črto je bila Lumia zelo dober telefon, tako HW kot OS. Bo pa romal naprej k staršem. Morda pa se bodo sedaj začele težave?
wink-1.gif

Kako je pri jabolku podprt Outlook, Office? Navigacija? Mp3? Telefon preživi manjše padce na tla?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jebiga, a tako pač je.

Jaz sem preizkusil oboje (prvi res "pametni" telefon je bil Galaxy S, nato iPhone 4, Galaxy 3, iPhone 5 in zdaj Note 3). Zelo razmišljam da bi šel spet na apple, saj so odpravili zame največjo pomankljivost (premajhen zaslon) in si pustil Nota kot "igračo" oziroma majhno (dobro) tablico. Za neko resno uporabo je pa iPhone vseeno boljši.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:

Kako je pri jabolku podprt Outlook, Office? Navigacija? Mp3? Telefon preživi manjše padce na tla?

Outlook app je. Office je free od MS. Imaš še pa od Appla in Googla appe, tudi free. Navigacije so vse. Od Appla in Googla so online , z možnostjo da ti shrani ruto offline. Here od Nokie je offline, tudi free. Garmin je online za drobiž, mislim da 2eur, lahko pa kupiš posamezne mape za offline. Mp3-ji špilajo, filmi delajo. Privzeti appi za musko in video so omejeni. Imaš pa cel kup third party appov, ki omogočajo predvajanje vseh možnih formatov in nalaganje preko wifi.

Preživi padce tako kot vsak drug telefon te velikosti z gorila glass zaslonom.

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
ksz

Ima kdo info, ali je možno nove iPhone modele kupiti že v mesecu septembru po izidu? V SLO verjetno ne, kje v tujini? Oziroma, da se vsaj plačajo v septembru in se magari dobavijo kasneje. Hvala.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Bo možen online preorder z naslovom za dostavo v nemčiji oz. angliji, ampak je z našim pingom(laggom) do apple serverjev v usa ali angliji praktično nemogoče izvedljivo, ker jih zaradi navala prej zmajnka. Potem imaš opcijo kempiranja pred apple store v večjih mesti po evropi, vsaj 3-4 dni prej. Tretja opcija pa je nabava prek spleta za mega ceno oz. počakaš, da bo pri nas na voljo enkrat v sredini ali konec oktobra in ga takoj kupiš ali vsaj rezerviraš.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Vsakič naročim preko apple store UK in jih dobim v prvi pošiljki, Torej lani sem jih preorderal na datum, ki je bil poznan, prejel sem ga na dan, ko jih je apple poslal vsem in, ko so bili na voljo v fizičnih trgovinah. Seveda sem ga prejel v anglijo, tako da je bilo potrebno počakati še par dni (en teden), da sem ga s pomočjo storitve cheaperandmore prejel v slovenijo. Tako sem naredil že več let zapored, vedno brez težav.