iPhone 6S 6S+ IN 6c

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zakaj vsi enačite Android = Samsung. To je neumnost
rolleyes-1.gif

"Pravi" Android telefoni so Nexusi. Sicer imajo manj funkcionalnosti, imajo pa tudi najmanj balasta in posledično najboljše delujejo.

Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Zakaj rabi Android telefon 4Gb rama? Wtf, a ste nori
smile-1.gif

Za visokoresolucijske ekrane si že slišal? Pa s tem ne mislim 750p zaslon od iPhone 6. Tak zaslon ima moj ~3 leta star Nexus 4. Za 1440p resolucije potrebuješ ogromne teksture, za kar je potrebno tudi ogromno pomnilnika.

točno to sem se čudil celo temo, od kdaj je referenca za android samsung? vse kaj druga bi imel prej ko Samsunga, če bi šel na android
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Spet neki na pamet ali samo iz inata ...

No, če se androidar ne zaveda, kako luknjast sistem fura, potem mu je verjetno res krasno. Ignorance is bliss.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Tema ni perfektno zafurana, dokler ne pride darjan in omeni nov intel WP.
smile-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Dobro se zavedam da je android bolj ranljiv in izpostavljen napadom, saj gre za odprt sistem, ampak ne deli si utvar da je ios varen
wink-1.gif

S pravilno uporabo se da ranljivost na androidu zmanjšati in zminizirati, vsak se pa mora sam odločiti, kaj mu je pri telefonu najbolj pomembno. Od te panike glede luknjastega androida samo nekateri dobro služijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Torej imaš izklopljena MMS sporočila, da si varen pred trenutno najbolj moderno luknjo?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Na androidu so druge nevarnosti, ki pridejo preko Play stora. Praktično ves mailware za mobilne naprave je na androidu. Razloga za to je pa samo en => odprtost sistema. Res da ti omogoča več tweakanja sistema in nalaganja aplikacij mimo "uradnih poti". Hkrati pa s tem na široko odpreš vrata nepridipravim.

Na iOS so pa bolj stroga pravila, aplikacije delujejo samo v svojem peskovniku. Posledično lahko apple garantira, da aplikacije ne morejo bremzati sistema, ali vpljivati na delovanje drugih aplikacij. V praksi to pomeni, da sistem deluje čez 1 leto enako hitro kot prvi dan. Ne glede na to koliko aplikacij imaš instaliranih.

To je največja razlika med iOS in androidom. Sandboxing aplikacij pa ima stranski efekt tudi, da je trivialno delanje backupov celega sistema. Če imaš backup v iCloudu, imaš po restoru SW popolnoma identično stanje, kot si ga imel prej. Vse aplikacije so instalirane, vsi podatki v aplikacijah so prisotni, vsi sms-i se ohranijo, vsi kontakti so , ... skratka popolnoma identičen sistem, kot je bil pred reinstalacijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In to zadnje je out of the box, brez jailbrakinga oz. rootanja.
Pred menjavo iOS naprave narediš backup... Na novi napravi se prijaviš z obstoječim Apple računom. In označiš da boš naredil restore...
ŠE lepše je to, da lahko isto narediš tudi v kombinaciji tablica/telefon. In iPad ima na igricah vse dosežke, vsi iMessage so prisotni...

NE pa neki silni backupi pa rootanje, pa še potem ni sigurno ali bo ali ne bo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
to je meni največje čudo, ki se ga povečini poslužujejo android userji, ma pametni telefon, pol si pa izklopi čisto vse dol (podatkovno povezavo, wifi, bt) samo zato da lahko reče da mu baterija zdrži en dan dlje ko meni na iphonu ?

tu pa pridemo pol do onega problema, da ni fajn če je telefon pametnejši od lastnika
grin1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to je meni največje čudo, ki se ga povečini poslužujejo android userji, ma pametni telefon, pol si pa izklopi čisto vse dol (podatkovno povezavo, wifi, bt) samo zato da lahko reče da mu baterija zdrži en dan dlje ko meni na iphonu ?

tu pa pridemo pol do onega problema, da ni fajn če je telefon pametnejši od lastnika
grin1.gif

Zakaj bi imel vklopljen bt, če ga ne rabiš?
Zakaj bi imel vklopljene mobilne podatke/wifi, če jih ne rabiš ta trenutek?
Ti si suženj telefona...
Jaz vklopim tako mobilne podatke kot wifi, ko rabim kaj na telefonu pogledat ali pa kaj poslat, kaj objavit, ali karkoli...da bom pa stalno imel vklopljeno se mi zdi neumno. Kdor me nujno rabi ima mojo št. pa lahko pokliče, če je res tako nujno, drugače lahko počaka.
Itak pa imam rač. stalno vklopljen, tako da če pride kak mejl ni problema...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jaz imam vklopljeno vedno vse, ker se mi ne da ukvarjat s tem kaj kdaj rabim in kaj imam vklopljeno. Pač se da vsak dan zvečer telefon polnit je to to.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

grin1.gif

Ti si suženj telefona...
Jaz vklopim tako mobilne podatke kot wifi, ko rabim kaj na telefonu pogledat ali pa kaj poslat, kaj objavit, ali karkoli...da bom pa stalno imel vklopljeno se mi zdi neumno. Kdor me nujno rabi ima mojo št. pa lahko pokliče, če je res tako nujno, drugače lahko počaka.

Zakaj? Ker imam zato pametni telefon. Da dobim push, ko le ta podatek pride. Če tega nebi rabil, lahko imam enostavno enega na tipke. Pa še baterija bo držala cel teden.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Jaz imam vklopljeno vedno vse, ker se mi ne da ukvarjat s tem kaj kdaj rabim in kaj imam vklopljeno. Pač se da vsak dan zvečer telefon polnit je to to.
zmaga.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:

grin1.gif

Ti si suženj telefona...

aha pri tebi so pol one scene,

pošljem sliko preko smsa, ni odgovora, kličem. ja niam kloplenih mmsov ...
pošljem sliko preko maila, ni odgovora, kličem, ja niam vkloplenih podatkov ...

in za klice sprejemat rabiš smartphone?
bonk.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Roky, ti pol ne rabs pametnega telefona
smile-1.gif

Osebno sem zamenjal Note4 za i6+... Best deal ever
smile-1.gif
!
Resno sem presenečen nad celotnim delovanjem; telefona ne šparam pa mi zdrži 2 dni brez problema.
Res da, me moti, da kakšno aplikacijo, k je zastonj na Androidu je na iOs plačljiva. Ampak, če bi bila tolk pomembna, bi jo pa kupil
smile-1.gif

Anyway.. Note 5 me ni prepričal in čakam na 6S+
smile-1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Jaz pa ravno razmišljam o menjavi iz androida na iOS, da vas slišim komentatorje;
na androidu aplikacije stalno crashajo, telefon vmes zabluzi, da ga je treba resetirat in občasno iz žepa pride ven ugasnjen (pa ne s tipko ampak sam od sebe). To se mi je dogajalo z Oneplus One
Razmišljam ali bi vzel 6S, ali pa morda nexus 2015, saj z nexus 5 nisem imel nobenih podobnih problemov (razen šibke baterije).
Načeloma me pri iOs moti samo to, da ne moreš kakega fajla zdownloadat in z njim direkt delat (npr komadov ipd.) ali se motim?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Tony_Soprano pravi:
Načeloma me pri iOs moti samo to, da ne moreš kakega fajla zdownloadat in z njim direkt delat (npr komadov ipd.) ali se motim?

V Music app ne moreš shraniti mp3-jev. Pač apple ima glasbeno štarcuno in želi, da bi se tam kupovalo. Se pa da preko drugih aplikacij.