iPhone 6S 6S+ IN 6c

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.870
694
113
Zakaj vsi enačite Android = Samsung. To je neumnost
rolleyes-1.gif

"Pravi" Android telefoni so Nexusi. Sicer imajo manj funkcionalnosti, imajo pa tudi najmanj balasta in posledično najboljše delujejo.

Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Zakaj rabi Android telefon 4Gb rama? Wtf, a ste nori
smile-1.gif

Za visokoresolucijske ekrane si že slišal? Pa s tem ne mislim 750p zaslon od iPhone 6. Tak zaslon ima moj ~3 leta star Nexus 4. Za 1440p resolucije potrebuješ ogromne teksture, za kar je potrebno tudi ogromno pomnilnika.

I

Izbrisan uporabnik 474

Res ne razumem, kaj delate s telefoni... samsun S3, sem si ga lastil 2 leti, nato ga podaril svakinji, originalni TouchWiz, še vedno dela super. Sam si lastim Sony Z2, ni sledu o kakšnih zamikih, blokiranjih, sesuvanju... Edino vsakega sranja res ne nalagam gor, v osnovi je itak že pri Anfroidu poskrbljeno za dobre aplikacije... Zato pq je Ios za bumbarje - ker ga ne morejo sfookat :D

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Zakaj vsi enačite Android = Samsung. To je neumnost
rolleyes-1.gif

"Pravi" Android telefoni so Nexusi. Sicer imajo manj funkcionalnosti, imajo pa tudi najmanj balasta in posledično najboljše delujejo.

Citat:
Uporabnik GrandFelix pravi:
Zakaj rabi Android telefon 4Gb rama? Wtf, a ste nori
smile-1.gif

Za visokoresolucijske ekrane si že slišal? Pa s tem ne mislim 750p zaslon od iPhone 6. Tak zaslon ima moj ~3 leta star Nexus 4. Za 1440p resolucije potrebuješ ogromne teksture, za kar je potrebno tudi ogromno pomnilnika.

Točno za to so taki ekrani neumnost. Ni nobene koristi, ker več kot 300 dpi itak ne vidiš. Rabiš pa več rama pa močnejši gpu, ki ti hitreje pocuza baterijo.

I

Izbrisan uporabnik 474

Zanimivo - ko pa nanese beseda na Applov Retina pri 13" kao računalnikih z nekimi extremnimi resolicijami, potem pa jecto oh in sploh in seveda dober izgovor za astronomsko ceno povprečnega računalnika...
Tudi pri tablicah so se Obgriženi vžigali na resolucijo... Takrat je blo OK, zdaj ko pa necdohajajo konkurence (recimo), pa to več ni pomembno...

I

Izbrisan uporabnik 474

Bolj pomemben je PPD (Jobsov izum, pixel per degree, upošteva resolucijo in oddaljenost zaslona). Medtem ko ma 6+ z 401 PPI "le" 70 PPD, imajo prenosniki in tablice precej več... Ali drugače - ce je na 5.5" zaslonu 400 PPI overkill, kaj so potem retina?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Zanimivo - ko pa nanese beseda na Applov Retina pri 13" kao računalnikih z nekimi extremnimi resolicijami, potem pa jecto oh in sploh in seveda dober izgovor za astronomsko ceno povprečnega računalnika...
Tudi pri tablicah so se Obgriženi vžigali na resolucijo... Takrat je blo OK, zdaj ko pa necdohajajo konkurence (recimo), pa to več ni pomembno...

ampak japka brez retine in z retino je vidna razlika, vsaj kar sem jaz videl

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz na iphonu z 320 ppi ne vidim pixlov. Sem en ob drugem gledal 6 in 6+ in nisem opazil nobene razlike. Ne vem, kaj bi potem na prinesel 500 ppi zaslon? Že 400ppi na 6+ marketinški trik, da imajo full hd resolucijo.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ni res, pri krogih (ikonice za signal) in ostalih "zavitih" oblikah se piksli konkretno opazijo, če gledaš iz manj kot 20cm, tudi pri 6 Plus.

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
V jok in na drevo. Če smo natančni je vsaka slika sestavljena iz pikslov, tudi ekran je sestavljen z pikslov. Moraš videti piksle, da sploh lahko sliko vidiš.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Počak, da pride še kolega hobotnica, potem bo pa res zaživela tema
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Ja itak da ne sprašujem resno.
Ne vem kaj filips nabija o tem, da naj ne inačimo samsunga z androidom. Vsi samsungi o katerih teče debata v tej temi pač furajo android.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.821
113
davorinm.wordpress.com
Verjetno je mislil, da imajo nekateri ponudniki android telefonov bolje, nekateri slabše poštiman OS, updejte, delovanje. Kar se tiče samsunga ima daleč največji tržni delež... Ko imaš nezadovoljnega uporabnika Samsung telefona, negativno vpliva na celotno percepcijo Androida. Nekaj je kriv Samsung s svojimi updejti, bloatwareom, nekaj pa Android sam.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.433
3.821
113
davorinm.wordpress.com
Kar se tice OS. Imel sem kar nekaj Androidov, 2x iphone, nekaj symbianov, na kratko windows in blackberry, tako da i have look&feel them all. V 90% primerih sem kupil top model, ki ga je trg ponujal (pač geek na tehniko). Z novenim nis bil bolj zadovoljen kot z IOS. Pri iphone 5 me je v najvecji meri motila švoh baterija, pri 6/ki me zaenkrat nič, mogoče bi lahko dali boljšo kamero notri, SD slot bi bil super, ker 16GB je premalo...zato sem kupil 64GB verzijo. Fajn bi bilo če bi lahko torrente uporabljal npr, ampak bom preživel brez tega.

Pri novi 6s ne pricakujem revolucionarnih novosti...nekaj malega bodo dodali, fajn zmarketingirali in prodali spet rekordno količino.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
He he, imaš telefon zadnje generacije, enega najdražjih na trgu in naštevaš kaj vse bi bilo še dobro imeti
smile-1.gif