iPhone 6S 6S+ IN 6c

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
467716-post_slo.gif

Včeraj nabavil sadje. Se še lovim, ampak zaenkrat se mi zdi smartphone kot smartphone.

Ko se boš nehal loviti, moraš objaviti post, da je sadje super duper in da šele zdaj vidiš, kaj si zamujal, saj je konkurenca luknjasta ali pa ima premalo appov
evil.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Trenutno sta, kolikor se spomnim, dva standarda. Če bo apple to naredil, bo še vsaj tretji. Razlog za to je zelo preprost, licenčnine, ki jih bodo morali proizvajalci pisalnih miz plačati za to, da to zadevo vgradijo v mizo.

Potem pa gre tehnika naprej in čez leto dve pride novi standard in tvoja miza je neuporabna. Za stvari, ki imajo daljšo življenjsko dobo se enostavno ne vgrajuje takih gadgetov.

P.S. iPhone 6 uporabljam že skoraj celo leto. Prej sem imel 4s. In še vedno me matra uporaba z eno roko. Enostavno ne dosežeš back gumba. Sem zadnjič uporabljal spet 4s po parih mesecih, ko sem debugiral en app. Na začetku je občutek "stisnjenosti", samo se hitro privadiš. Uporaba z eno roko je pa prava poezija.

Dvakrat tapni po Home button. Cel ekran se ti premakne za par cm navzdol, tako da dosežeš vse z eno roko. Super zadeva.
cheer.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Dvakrat tapni po Home button. Cel ekran se ti premakne za par cm navzdol, tako da dosežeš vse z eno roko. Super zadeva.
cheer.gif

Sej vem, samo ko zmeraj pozabim
frown-1.gif
Večinoma sem se navadil swipe z levega roba za nazaj.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Tale back gumb na vrhu je res malo nepraktičen. Pa ne samo sedaj, ko so telefoni večji, ampak tudi prej. Po nepotrebnem moraš telovaditi s palcem. Pa te edge swipe gesture tudi niso ravno praktične. BlackBerry je en čas imel veliko teh gestur (ali jih še vedno ima?) in je bilo ful nepraktično pa še velikokrat si moral ponovit vajo da je "prijelo".

Podobno je pri browsanju. Android in iOS imata address bar zgoraj, WP pa spodaj - kar je po mojem mnenju bolj praktično.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
467716-post_slo.gif

Ravno se jezim, ker v Edgu v W10 na tablici ni tabov in naslovne vrstice spodaj, prekleto nadležno se je stegovati na vrh zaslona.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Jaz imam trenutno oba in oba sta ok. Še kar čakam klic sadnega boga, da prestopim v religijo.
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
definitivno ne bom menjal, sem upal, da bo appleTV kaj več sprememb imel, tako da ga tud skor sigurno ne bom menjal...

novi xxxl iPad je zame neuporaben (mam raje Aira naprej)

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Jaz do sedaj nisem nabavil aTV ker ni nudil dovolj in je bil preveč zaprt. Če se bo plex app integriral v universal search, bo to bomba.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Sploh ne vem zakaj bi nekdo v tej naši mali državi, pozabljeni od vseh kupoval apple tv, katerega osnovna namembnost je streamanje vsebin iz raznih servisov, ki pri nas ne delujejo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Sploh ne vem zakaj bi nekdo v tej naši mali državi, pozabljeni od vseh kupoval apple tv, katerega osnovna namembnost je streamanje vsebin iz raznih servisov, ki pri nas ne delujejo.

Ker imam za 99 eurov (zdaj je 3 generacija še cenejša, mislim da 84 eurov) wifi streamanje 1080p iz vseh naprav, ki jih imam v bajti.

Vse filme, serije itd. Fotke iz telefona.

Kolkr js vem, vse funkcije delujejo, ampak so pač nekatere vsebine plačljive. Edina stvar, ki mi je žal da je ni, je NFL Gamepass, ki ga moram pač streamat iz telefona, namesto da bi bila direkt aplikacija tako kot je za MLB.

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Netflix, hulu, pandora, spotify... Tole so meni (in verjetno tudi večini potencialnih interesentov) zanimive zadeve in nič od tega legalno v Slo ne deluje. Pa bi z veseljem plačal naročnino, pa je ne morem.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Jaz 6s čakam že zato ker pametnih 6-ic že nekaj časa ni pri mojem operaterju. Tale froce touch je dobra ideja, ni pa to neki hud razlog da bi menjal samo zato.

Glede apple tv: a dela streamanje iz dlna strežnika ok? Plex klenta je treba kupit?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Pop bo skoraj 100% prej ko slej naredil voyo. HBO je. Res pa da je pri nas drugi app. Upam, da bodo hitreje posodobili, kot so rabili za podporo za chromecast. Namesto spotify pa pri nas dela apple music, ki ima boljši nabor glasbe. Posebej če bi poslušal kaj slo ali ex-yu.

Potem je pa še gaming in ostale aplikacije, ki bodo prišle. Plex bo sigurno. Nisem še gledal api-ja, upam da bodo lahko naredili integracijo v search. Glede na nove api-je za iphone in ipad, ki to omogočajo vsem aplikacijam, upam da.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Plex za iPhone/iPad je mislim da 4€. Zna pa s plex-a predvajati tudi vlc, ki je zastonj. Pa še kak drugi app tudi. Dlna vem da jih podpira več.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:

Ker imam za 99 eurov (zdaj je 3 generacija še cenejša, mislim da 84 eurov) wifi streamanje 1080p iz vseh naprav, ki jih imam v bajti.

Vse filme, serije itd. Fotke iz telefona.

Kolkr js vem, vse funkcije delujejo, ampak so pač nekatere vsebine plačljive. Edina stvar, ki mi je žal da je ni, je NFL Gamepass, ki ga moram pač streamat iz telefona, namesto da bi bila direkt aplikacija tako kot je za MLB.

Kaj lahko sklepamo? Eni imate preveč časa (in denarja).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ali pa imamo preveč cajta in denarja ker si vse take stvari zoptimiziramo, da čim manj cajta zgubljamo
wink-1.gif