iPhone 6S 6S+ IN 6c

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Očitno me nisi razumel, ker meni je vseeno če spremenijo obliko ali ne, meni je pomembno kaj je izboljšanega/dodanega, in to kar sem navedel je dovolj. Brezžično polnjenje pa je meni trenutno brezveze, ker preko kovine do zdaj brezžično polnjenje ni bilo mogoče (mislim, da sem nekaj dni nazaj prebral, da je qualcom menda prišel do rešitve). Rajši imam aluminjast telefon v roki, kot plastičnega ali steklenega pa da ga lahko brezžično polnim. Poleg tega jaz definitivno rabim kabel, ker zvečer ko dam telefon polnit le tega še uporablajm, in dokler to ne bo delovalo na vsaj 50cm, mi je zadeva neuporabna.
Ne vem pa kaj si se zdaj vtaknil ravno v to brezžično polnjenje, ker komentar je bil na to, da je hardware bil dovolj posodobljen tudi pri S verzijah in ni potrebno vsako leto menjavat šminke ohišja.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Androidarji morajo pač dlakocepiti, ker če pogledaš kot celoto, ti je takoj jasno, kaj je boljše.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
467716-post_slo.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Ni treba vsako leto delati novega designa, ker je itak večina na dvoletni vezavi.

Se pravi apple proda vse v prvem letu, v drugem pa nic, ker se itak ze vsi vezejo v prvem letu?

Tako nekako. Samo potem pa vsako leto pride par deset miljonov razočaranih android userjev, pa ti kompenzirajo prodajo
evil.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Knock code? Brezzicno polnjenje? Aja tocno, apple caka da bo to laufalo na 4A, ker zdaj je prepocasi.

Knock code. Haha. Touch id je neskončno boljši.

Brezžično polnjenje pa ne razumem, zakaj bi ga kdo hotel. Fila počasneje. Telefon moreš še vedno imeti na točno določenem mestu. Med polnjenjem ga ne moreš uporabljati. Pa še zadeva seva visoko energijsko magnetno polje. Tako ga jaz že ne bi imel na nočni omarici.

Ne rečem, da ga Apple ne bo uvedel. Jobsov Apple ga ne bi. pro Cookovem pa nikoli ne veš.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.432
3.813
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Seveda, eni to tehnologijo lepo komot koristimo ze 2 leti, ko poknes tel na nocno omarico in je zjutraj poln. Ampak pricakovano je za tiste, ki tega ne morete koristit, seveda brezveze in nepotrebno.

Kaj pa narediš, če imaš še 2% baterije, pa bi rad pred spanjem prebral še par člankov itd...?
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Priklopiš na kabel
wink-1.gif

Veliko teh brezžičnih polnilcev ima zraven še USB port, tako da če nočeš polniti brezžično pač priklopiš na kabel.

Če ne boš naredil nič, potem v vsakem primeru ne bo nič iz branja člankov
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Da odgovorim še na nekaj ostalih postov glede brezžičnega polnenja...

Citat:
Uporabnik urby20 pravi:
Kaj pa vem no brezžično polnjenje bo imelo pravi pomen šele takrat, ko ne bo potrebno imeti raznih blazin in ploščkov za brezžično polnjenje. Da se bo telefon polnil magnetno.

Brezžično polnenje že sedaj poteka magnetno: https://en.wikipedia.org/wiki/Qi_(inductive_power_standard)

Tudi brez "oddajnika" ne bo šlo. Pa le-ta mora biti dovolj blizu.

Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Brezžično polnjenje pa je meni trenutno brezveze, ker preko kovine do zdaj brezžično polnjenje ni bilo mogoče (mislim, da sem nekaj dni nazaj prebral, da je qualcom menda prišel do rešitve). Rajši imam aluminjast telefon v roki, kot plastičnega ali steklenega pa da ga lahko brezžično polnim. Poleg tega jaz definitivno rabim kabel, ker zvečer ko dam telefon polnit le tega še uporablajm, in dokler to ne bo delovalo na vsaj 50cm, mi je zadeva neuporabna.

Kovina načeloma ni ovira, saj magnetnega polja nič ne ustavi (ga lahko le oslabi). Vendar pa je zaradi implementacije Qi polnenja vsaka dodatna ovira lahko velik problem.

O polnenju na 50cm pa lahko samo sanjaš. Moč polnenja pada s kvadratom razdalje, izgube pa so _zelo_ velike. Tehnično seveda je izvedljivo, ni pa smiselno in ekonomično.

Citat:
Uporabnik dune pravi:
Brezžično polnjenje pa ne razumem, zakaj bi ga kdo hotel. Fila počasneje. Telefon moreš še vedno imeti na točno določenem mestu. Med polnjenjem ga ne moreš uporabljati. Pa še zadeva seva visoko energijsko magnetno polje. Tako ga jaz že ne bi imel na nočni omarici.

Namen brezžičnega polnenja je, da telefon odložiš za dalj časa. Recimo čez noč. Takrat je čisto vseeno ali se napolni v 1 uri ali v 3 urah. Sicer pa se telefoni med brezžičnim polnenjem že sedaj preveč grejejo, tako da ne bi bilo napačno tudi če bi zmanjšali moč polnenja.

Magnetno polje ni škodljivo. Si že kdaj kuhal za indukcijskim štedilnikom? Bil na MRI? Če ja, si fazal precej večjo dozo "sevanja".

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.869
694
113
Posti na temo vpliva magnetizma na zdravlje so prestavljeni v podforum "Zdravje in bolezni".

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Knock code? Brezzicno polnjenje? Aja tocno, apple caka da bo to laufalo na 4A, ker zdaj je prepocasi.

Knock code. Haha. Touch id je neskončno boljši.

Ne rečem, da ga Apple ne bo uvedel. Jobsov Apple ga ne bi. pro Cookovem pa nikoli ne veš.

Brezžično polnenje je čist super zadeva, ni pa to trenutno ravno nek deal braker. Ne vem pa zakaj gledate tako ozko oz. kratkoročno.
Gremo lahko stavit, da bodo recimo že čez 5 let vsi telefoni imeli brezžično polnenje. Ko bodo počasi standardi bolj enotni se odpre cela veja načina polnenjea. Že sedaj se počasi pojavljajo recimo pisalne mize z vgrajenimi polnilnimi postajami, tako recimo je zelo fino, če si v pisarni, telefon položiš na mizo in se ti le ta že polni. Enako je lahko na mnogih korakih. Vsa tehnologija gre vedno v brezžičnost (od telefonskih kablov, do interneta), ne vem zakaj ne bi šlo tudi polnenje elektronskih naprav. In prej ko bodo vsi večji proizvajalci sledili tovrstnim trenodom, prej bo zadeva konkretno vpeljana. Sem pa imel lumio z brezžičnim polnenjem. Je čist super, da telefon samo položiš, brez da sredi noči iščeš kable, konektorje in podobno. Odložiš in čav miki. Skratka čist ok trend, ki se bo definitivno nadaljeval, tako da so komentarji v smislu, to je brez veze ali Jobs se tega ne bi šel, enostavno smešni. Nekako v smislu, Apple ne bo nikoli naredil velikega telefona. Trendi se spreminjajo, tehnologija gre naprej (in brez žično polnenje to zagoto je).

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Brezžično polnjenje je čisto huda zadeva, ki jo na svojem telefonu kar pogrešam, naslednji bo imel zadevo. Zvečer v temi pred spanjem se vedno zajebavam s konektorji namesto, da bi lepo odlozil telefon na polnilec brez zajebavanja... Poleg tega v USA v gostilnah že vgrajujejo QI v mize, prideš na kofe pa odložiš telefon na mizo pa se fila, super...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Brezžično polnjebje je čisto huda, ki jo na svojem telefonu kar pogrešam, naslednji bo imel zadevo. Zvečer v temi pred spanjem se vedno zajebavam s konektorji namesto, da bi lepo odlozil telefon na polnilec brez zajebavanja... Poleg tega v USA v gostilnah že vgrajujejo QI v mize, prideš na kofe pa odložiš telefon na mizo pa se fila, super...

Sem imel na Lumii 920. Super zadeva! Prideš k računalniku, flikneš telefon na polnilec; greš na sestanek, primeš in greš.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Trenutno sta, kolikor se spomnim, dva standarda. Če bo apple to naredil, bo še vsaj tretji. Razlog za to je zelo preprost, licenčnine, ki jih bodo morali proizvajalci pisalnih miz plačati za to, da to zadevo vgradijo v mizo.

Potem pa gre tehnika naprej in čez leto dve pride novi standard in tvoja miza je neuporabna. Za stvari, ki imajo daljšo življenjsko dobo se enostavno ne vgrajuje takih gadgetov.

P.S. iPhone 6 uporabljam že skoraj celo leto. Prej sem imel 4s. In še vedno me matra uporaba z eno roko. Enostavno ne dosežeš back gumba. Sem zadnjič uporabljal spet 4s po parih mesecih, ko sem debugiral en app. Na začetku je občutek "stisnjenosti", samo se hitro privadiš. Uporaba z eno roko je pa prava poezija.