iPhone 5

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ah pa sej je nekaj zagriženih loverjev gor. Saj po drugi strani tudi pljuvanja ni nekaj veliko. SE pričakoval burno razpravo pa je pravo zatišje
confused-1.gif

Drugače pa kot sem tudi že sam omenil, tudi polagam večje upe na WP8 kot na android, katerega sem malce že sit. Sam iOS pa že samo zgolj zaradi politike in odnosa do userjev (njihove "novitete" znajo zelo spretno zapakirati v nekaj res oh in sploh novega, čeprav že vse to obstaja) še vedno postavljam za androidom, čeprav priznam, da je gola uporabniška izkušnja na iosu prijetnejša kot na andoridu.
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.696
9.915
113
40
MB
torej si na račun tega ker ti od nekoga marketinška strategija gre na [cenzura] pripravljen trpet slabšo uporabniško izkušnjo ?
grin1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Prvi vtisi so bili sicer fail, ampak video delovanja mi je dal malo misliti, da mogoče bi pa bilo smiselno menjati...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
torej si na račun tega ker ti od nekoga marketinška strategija gre na [cenzura] pripravljen trpet slabšo uporabniško izkušnjo ?
grin1.gif

Drži. Nočem, da me imajo podjetja za norca, jaz jih bom pa financiral? Poleg tega pa bi po zadnjih testiranjih recimo S3 sam trdil, da je uporabniška izkušnja (gledam zgolj tekoče delovanje in hitrost, ne o funkcijah, različnostih gui-a) povsem ekvivalentna tudi najnovejšim strojem iz Andoridom. In vsi novejši telefoni so tako hitro, da je razliko praktično nemogoče opaziti. Tako, da ja, gledam tudi na samo politiko podjetja, zkaaj pa ne.
Če imaš na polici praktično identična živilska izdelka z povsem različno embalažo a enako ceno, bom tudi gledal, da bom raje kupil recimo slovenski izdelek kot pa tuji. Preprosto in logično.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kdo pa je rekle, da se kaj sekiram?? Glej ne bom svojega zasluženega denarja nosil v podjetje, kjer mi leta 2010 vpije, da so naredili revolucijo na trgu mobilne telefonije, ker sedaj ne samo da govornika slišiš ampak lahko tudi v živo vidiš?? wtf. To je blamiranje in pranje možganov, tako da ja, ne hvala.
In pri meni osebno je edini plus iosa, samo malenkost bolj tekoče delovanje. Ima pa druge minuse, ki jih ne morem pojesti...kar se pa pisal že miljonkrat (majhni zasloni za udobno pisanje mailov, USB, mass storage, fakinh itunes in podobno). Tako da njihov marketinh ali politika je pa zgolj češnjica, ki vago hitro prevesi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Prvi vtisi so bili sicer fail, ampak video delovanja mi je dal malo misliti, da mogoče bi pa bilo smiselno menjati...

Zakaj bi pa menjal? Na svojega daš (ko bo na voljo) iOS 6 in imaš iPhone 5.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Pezda, ynos kaj tebe tolko iPhone muči ? Vsak post ki ga napišeš je negativna kritika =)

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
A6 bi naj bil prvi Cortex-A15 ARM procesor. To je naslednja generacija ARM procesorjev. Po specifikacijah bi naj ti procesorji delovali na 2GHz, s tem, da je Apple svojega verjetno downclockal zaradi varčevanja baterije. Še vedno pa zna to biti trenutno najhitrejši arm procesor na trgu.

vir

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik amacar pravi:

Zakaj bi pa menjal? Na svojega daš (ko bo na voljo) iOS 6 in imaš iPhone 5.

Ker izgleda še bolj smooth kot 4s. Bom pa seveda prej dobro pretestiral, počakal še na lumio 820 (920 je pač prevelika cigla, še 820 je preveč) ter potem izbral
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Kdo pa je rekle, da se kaj sekiram?? Glej ne bom svojega zasluženega denarja nosil v podjetje, kjer mi leta 2010 vpije, da so naredili revolucijo na trgu mobilne telefonije, ker sedaj ne samo da govornika slišiš ampak lahko tudi v živo vidiš?? wtf. To je blamiranje in pranje možganov, tako da ja, ne hvala.
In pri meni osebno je edini plus iosa, samo malenkost bolj tekoče delovanje. Ima pa druge minuse, ki jih ne morem pojesti...kar se pa pisal že miljonkrat (majhni zasloni za udobno pisanje mailov, USB, mass storage, fakinh itunes in podobno). Tako da njihov marketinh ali politika je pa zgolj češnjica, ki vago hitro prevesi.

Kolikor sem jaz gledal filmček, so samo mimogrede omenili da zdaj facetime dela preko gsm omrežja.

Jaz si ga bom kar kupil, zakaj? Ker mi je všeč imeti odličen telefon. To, da gre drugim to v nos, mi je pa samo češnjica na smetani.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.658
3.937
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik doto pravi:
O NFC poslušamo že par let. A ve kdo pri nas za koga, ki dejansko ima pos terminal, ki podpira NFC. Zgleda, kot da vsi čakajo Appla, da ga podpre
sprasujem se.gif
Pri nas ne, ampak mi smo trg z 2 mio prebivlacev. Drugace pa:
http://www.nfcnews.com/2012/07/30/suntrust-to-deploy-nfc-enabled-atms
http://www.visaeurope.com/en/newsroom/news/articles/2012/nfc_launch_in_czech_republic.aspx
Tale druga je iz Češke. Saj veš, to je dežela, ki je v Sloveniji zelo v čislih, "češke hlače, češke superge ipd.".

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Dokler moraš iskati podporo je čisto vseeno, če nimaš. Nič ne zamujaš.

Bi pa bilo fajn če bi imel. Jaz sem že razmišljal, da bi si doma vhodne vrate naredil na NFC. Samo ni dovol velika prioriteta, da bi moral Android in Samsung prenašat.