iPhone 5

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Ko ga bo imel Apple bo hitro prišel v širšo uporabo. Med oglaševalci, tržniki in podobnimi namreč velja hype da so lastniki iphone odlične, dobro finančno podložene stranke (valjda, če pa lahko dajo za telefon 700eur).

Lahko pa da bo v iphonu 5S sistem popolnoma podoben NFC-ju, le da ne bo kompatibilen z njim, imenoval pa se bo iTouch, iBump ali kaj podobnega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.042
113
A ljudje, ki pa imajo S3/nokia 900, pa ne dajo dosti za telefon ali kako ?

A se ni prodalo S2 par miljonov, več kot ajfona, pa je bil kar drag telefon tole?

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Sej NFC ni samo za plačila,...recimo za prenos datotek preko BT-ja ali WI-FI-ja, prenos glasbe samo da se naprave za trenutek dotakneta.
http://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication

Mene je torej najbolj presenetilo manjkajoč NFC, brezžično polnenje (sej ima lahko brezžično in žično charging domnevam da Lumia 920 ima oboje, kajti ima micro USB).

Če bi bil širši bi po mojem mnenju lepši izgledal.

PS: ne razumem tega prepucavanja glede teže telefona...Grem stavit, če v polno vrečko iz trgovine dodaš še iPhone ne čutiš razlike. Če vas pa teža v hlačah moti, potem pa ne vem kaj imaste sploh v hlačah :D Jaz čutim razliko samo če bi jih šel direktno primerjati, mogoče premajhna teža daje celo občutek cenenosti materialov...

Odkrito povedano, sem pričakoval več. Verjetno bi 4s moral biti že 5ka.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Poglejte si kaj menijo lastniki iPhonov o iPhonu 5
hysterical-1.gif

Glede na njihovo navdušenje jih polovica verjetno že kempira pred Apple store
hysterical-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Jaz pa samo čakam kdo bo prvi proizvajalec ki bo imel jajca telefon ne stanjšat ampak odebelilt, in nato z debelino 10 namesto 7 mm ponudil malo bolj efektivno baterijo, tako ki bo zadostovala za nekaj časa intenzivne rabe ne pa da moram povsod zraven vlačit polnilec in iskati vtičnico. Letos poleti je prijatelj kazal kako mu je Galaxy S držal 5 dni na bateriji, potem pa vidiš da je bil 5 dni telefon praktično nonstop v standbyu. To ni to.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne me jeb..
hysterical-1.gif
Sicer je blo takih mogoče 10%, ampak fak, da so se sploh našli.
aplauz.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Jaz pa samo čakam kdo bo prvi proizvajalec ki bo imel jajca telefon ne stanjšat ampak odebelilt, in nato z debelino 10 namesto 7 mm ponudil malo bolj efektivno baterijo, tako ki bo zadostovala za nekaj časa intenzivne rabe ne pa da moram povsod zraven vlačit polnilec in iskati vtičnico. Letos poleti je prijatelj kazal kako mu je Galaxy S držal 5 dni na bateriji, potem pa vidiš da je bil 5 dni telefon praktično nonstop v standbyu. To ni to.
Brezveze čakaš... Motorola RAZR MAXX z 3300mAh baterijo:
http://blog.gsmarena.com/motorola-razr-maxx-battery-life-is-complete-makes-chargers-feel-lonely/

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Je to novi iphone 5 oz. samo novi iphone? Še vedno oglat, ampak z ogromnim zaslonom v primerjavi s prejšnjimi generacijami. Vhod za slušalke spodaj? Sprednja stran pa je samo od novega ipod toucha.Nov/drugačen home gumbek?

81364-500.png

81329.png

81361-500.jpg

Govorilo se je o mini pin konektorju

81359-500.jpg

Konec maja letos
shocked-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Pezda, ynos kaj tebe tolko iPhone muči ? Vsak post ki ga napišeš je negativna kritika =)

Upal sem na več, ker bom počasi menjal telefon.
smile-1.gif
Bom preizkusil v živo 5-ko, pa videl, če bo sedel v roko ok. Mogoče nabavim. Ne vem še. Preveč in premalo izbire hkrati.

22. jul 2007
1.400
57
48
KSZ
Apple je komajda predstavil iPhone 5, pa se je že znašel v pravnih težavah. Podjetji Samsung in HTC sta namreč pričeli postopek proti njemu, saj mobilnik uporablja tehnologijo za povezovanje LTE. Samsung je že pred nekaj dnevi napovedal, da bo tožil Apple, če namerava uporabljati LTE in zahtevati prepoved prodaje v ZDA in evropskih državah.
Standard LTE za hitre prenose podatkov temelji na številnih patentih, izmed katerih si jih nekaj lastita Samsung in HTC. Podjetje HTC želi doseči prepoved prodaje telefonov iPhone 4G in iPhone 5 in je primer že predalo Mednarodni komisiji za trgovino. Verjetno se sodni mlini ne bodo zavrteli tako hitro, da bi preprečili za 21. september napovedani pričetek prodaje, vendar je videti, da bo tokrat Apple izkusil nekaj svojega 'zdravila'.
evil.gif

Vir , če je pa resnično pa ne vem...............

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Prvo kot prvo - iPhone 4G ne obstaja (kvečjemu 4 in 4S). Drugo kot drugo - kaj pri vragu imata 4 in 4S veze z LTE?! Tretje kot zadnje pa se take tožbe dogajajo mesečno od ene firme do druge in vice versa, ponavadi se vse reši tako da se sploh ne reši, ali pa se samo dogovorijo za kakšne manjše poravnave (mogoče se to eni firmi celo bolj splača kot dejansko "kupit" pravico za patent).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.140
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Pezda, ynos kaj tebe tolko iPhone muči ? Vsak post ki ga napišeš je negativna kritika =)

Upal sem na več, ker bom počasi menjal telefon.
smile-1.gif
Bom preizkusil v živo 5-ko, pa videl, če bo sedel v roko ok. Mogoče nabavim. Ne vem še. Preveč in premalo izbire hkrati.

jaz sem tudi pričakoval vodomet in račke...in sem globoko razočaran.. drugače pa zdaj bo naval posiljnih prodaj 4ke v vseh različicah...
grims-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Mene je torej najbolj presenetilo manjkajoč NFC, brezžično polnenje

Dokler bo ohišje iz aluminija tole ne bo delovalo (delujo po principu indukcije), in tako lahko s 100% trdim da iPhone 6 ne bo imel bodisi alu ohišja ali pa brezžičnega polnjenja!
grims-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Jest že prodaja rabljenega 1 leto starega iPhone 4s, samo za 550 EUR.
grin1.gif

Sej nisem edini...
grims-1.gif
Sicer pa je treba oglas vedno prebrati v celoti... ne samo videti "iphone" in "ceno" ...

Kaj dock... je tolk cenjen. Ali sem še kako ženo, spregledal da jo daš zraven?