iPhone 5

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Glede na to kolk so se trudili glede zjebanja Samsunga upam da jim vrnejo za LTE tehnologijo
evil.gif

Zelo malo verjetno. Patenti, ki pokrivajo LTE spadajo pod "standard esential" in jih je treba ponuditi pod FRAND pogoji. To ni isto kot design in software patenti. Tako da zelo dvomim o uspešnost take tožbe. Sicer mora licenčnino za te patente poravnati Qualcom, ali kdorkoli jim že dela LTE čipe.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Zanimiva bi bila zgodba, da bi bil iphone prepovedan za prodajo na lastnih tleh
hysterical-1.gif

ampak sanja svinja kokuruz ja
tongue-1.gif

Kolikor sem pa malce preletel medije, tuje forume, je pa v večini folk prej razčaran kot navdušen. Sicer ne razumem najbolje zakaj in kaj vse je folk pričakoval. Saj smo vajeni da bo do revolucije težko priti. No razen za njihov marketing, kjer je bila prava revolucija ko so odkrili videocall...tega ne bom pozabil in tukaj se je videlo za kako glupe ma Apple folk..ampak dobro..pustimo to
rolleyes-1.gif

Občutek dobivam, da se bo tale hype okoli jabolk počasi polegel. Nekega pretiranega vpitja in veselja glede novega iphona ni čutiti, ali pač
confused-1.gif

Jaz sem res čuden. Ko sem pljuval da WTF se gredo s 4s, da je isti telefon, je ves folk vpil, da to je pa top shit...tale 5tka mi je kar lep napredek, pa večina folk lepo v tišini, da to ni to
confused-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.013
11.137
113
kak napredek, še vedno je telefon samo za klicat..za vse ostalo je pa itak izguba časa.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mah za čipovje mi je vseeno, ker je že obstoječe zadostno..ampak tanjši in predvsem lažji telefon, s tem, da je cel telefon večji (zaslon), je zame napredek. Ne bo pa več ravno nekaj majhna zadeva glede na to kok so loverji pljuvali po ceglih a je zadeva kar naenkrat samo 2 milimetra nižja od recimo Galaxya S2.
Ni pa nekaj zaradi česar bi se začel spogledovati za njim. Ostajam na andoridu oz. čakam na WP8 v katerega še največ upanja polagam
wink-1.gif

Glede striktno klicanja na telefonu..lahko ga imaš ti samo za klicanje..jaz pa preko njega 3 mail accounte padenam, pretankam mnogo datotek (v navezi z cloudom) in si lažje zorganiziram marsikateri dan, pa še bi lahko našteval. Če pa nekdo samo kliče, pa njegov "problem"

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Glede na to da se zdaj dejansko dela vse preko iclouda in se rabi kabel praktično samo za polnjenje bi jaz najraje videl da bi naredili nekaj na tem področju. Če že ne morejo dati gor micro usb-ja, bi pa lahko naredili vsaj pripravo za brezžično polnjenje. NFC je pomoje tudi must have za moderne telefone.

Novi iphone je sicer všečen, ampak razen displeja nima ene zadeve zaradi katere bi me vleklo da bi zamenjal mojo štirko.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.695
9.914
113
40
MB
razen tega da zdaj jo še lahko za nek pametn denar prodaš, čez eno leto pa vprašanje
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja kar konkretno se ga pljuva. A se je sploh kakšen ifan že oglasil v tej temi? Nov telefon imate na poti, tema je pa včeraj dobila nekaj prispevkov, danes pa že vse tiho??
grin1.gif

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
"To use a car analogy, six years ago the iPhone was like a sexy new flagship model from BMW or Porsche. Today it's a Toyota Camry. Safe, reliable, boring. The car your mom drives. The car that's so popular that its maker doesn't dare mess with the formula."

tomi

Guru
1. sep 2007
18.695
9.914
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja kar konkretno se ga pljuva. A se je sploh kakšen ifan že oglasil v tej temi? Nov telefon imate na poti, tema je pa včeraj dobila nekaj prispevkov, danes pa že vse tiho??
grin1.gif

treba pustit androidfanboyem da izživijo svoje fantazije
smile-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
grin1.gif

Zanimivo je da tudi na jabuk.si še ni teme kjer bi se dogovarjali o skupni poti v švico, kampiranju pred štacuno in podobnimi zadevami ki so se dogajale ob predstavitvi prejšnji telefonov. Zanimivo da je dogajanje in navdušenja še manj kot pri 4S, ki je bi vseeno manjši napredek glede na predhodnika kot je zdaj pri 5-ki.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Prvi znak da petka ni to-to je da je bil rawr vceraj ves cas predstavitve pri polni zavesti in ni na trenutke padal v nezavest.
Ekran je soo 2010. Premali! Vsa konkurenca s katero se poskusajo merit je ze davno preko 4.3. Zdaj mi postaja jasno zakaj se tako hudicevo bojijo samsunga. Postalo je jasno da so ze v fazi ko lovijo konkurenco. Me veseli da so koncno omogocili videoklice preko mobilne mreze. Soo 2009. Razmerje stranic je totalni fail. Zgleda kot daljinec. Argument kako ga je udobno v gatah nosti, televizije pa ne, pocasi izgublja tezo.
Nfc v danasnjem casu bi moral bit standard za neko raketo.
V glavnen na kratko, razpotegnjena, malo apdejtana 4ka.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
O NFC poslušamo že par let. A ve kdo pri nas za koga, ki dejansko ima pos terminal, ki podpira NFC. Zgleda, kot da vsi čakajo Appla, da ga podpre
sprasujem se.gif

Ne me narobe razumeti, saj bi bilo super, če bi ga imel. Ni pa to nek feature ki je trenutno deal breaker. Samo za kljukice na GSM Areni je pa tudi brez veze.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Bolj sem imel v mislih nfc tage in deljenje vsebin med aparati. Za terminale je se res prehitro

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ob slušalke se ni nihče spotaknil:)
To se mi zdi edina inovativna noviteta (kolk je dobra, pa se bo še pokazalo). Dejansko so se potrudli nardit neke univerzalne slušalke in baje izboljšat zvok. Če pogledaš vse druge proizvajalce, ki se profesionalno ukvarjajo s slušalkami, se še vedno vrtijo nekje okol standardne oblike. Sej kak model malenkost izstopa ampak je ponavadi velikooo dražji.
Apple pa za 50$ obljubljajo simfonijo v hard rock izvedbi:)

za iPod touch pa v teh časih ne vidim kje bi ga uporabljal. Manjša brata ok, za športat. Touch je pa velik kot telefon, zakaj bi imel dva "telefona" seboj?

iPhone me pa ni ne razožaral niti presenetil:) Pač neki mal novga, kot ponavadi. Edino rad bi slišal zdej une ta glasne, da apple ne bo nikol spreminjal velikosti in razmerja;)
Pa kot je že nekdo omenil, A ni težje s palcem manevrirat po višini kot po širini in oni so ga ravno po višini raztegenli?

Glede konektorja, jebiga, enkrat je treba it korak naprej. Sam adapter bo spet imel applov$ko ceno vrjetno;)
Micro usb niso dal, ker s samsungovim polnilcem pa že ne boš polnil iPhona:))

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
grin1.gif

A se cudis, zakaj je bolj tiho... Saj itak samo Apple haterji udrihajo... in meni se po pravici povedano ne da ... Imam svoje mnenje... ki ga marsikdo pozna... in to je to...

iPhone 5 bom kupil... ker mi enostavno "sede" uporabnost ipd. in nad Androidnimi mobilniki nisem prav prevec navdusen... Se vedno pred Androidom preferiram Windows Phone in Lumio ...
grims-1.gif