iPhone 5

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Bom kar tukaj vprašal nekaj glede nakupa... V Nemčiji naj bi dobili Iphone5 21.9. Slučajno sem 24.9 tam... mislite, da se ga bo dalo že takrat kupiti tam v prosti prodaji? Kakšne so kaj izkušnje s predhodnimi modeli glede tega?

vprašanje, če ga boš našel kje na zalogi 24.

ne poslušaj bedaka v postu nad mojim.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Kolikor vem, se da iphona preko spleta vnaprej rezervirati. Tako bi ti verjetno ratalo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Bolje črn rob kot raztegnjena aplikacija. Itak se pa Jobs v grobu obrača zaradi novega razmerja stranic ekrana.
evil.gif

Boljše, da se samo on obrača v grobu, kot da se cela firma obrne v grob zaradi vztrajanja pri enem in istem.

Mislim, da staro razmerje stranic ekrana iphona ne bi pokopalo Appla.

Razmerje zagotovo ne, vztrajanje na 3.5'' pa bi sigurno prineslo več negativnega kot pozitivnega (čeprav apple fani so zmožni marsičesa - če bi imel iphone 5 3.2'' ekran bi rekli ''vau apple zna edini naredit majhen telefon''
tongue-1.gif
).

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Bom kar tukaj vprašal nekaj glede nakupa... V Nemčiji naj bi dobili Iphone5 21.9. Slučajno sem 24.9 tam... mislite, da se ga bo dalo že takrat kupiti tam v prosti prodaji? Kakšne so kaj izkušnje s predhodnimi modeli glede tega?

Pa saj pride samo kak dan za tem v slovenijo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

Samo doto ... preden boš ti imel pravico kaj napisati o iPhonu 5, prosim pojdi in se posuj s pepelom ...
grin1.gif

... ima namreč razmerje stranic 16:9 + 3rd party appi imajo črne robove, za kar si trdil, da je nemogoče, da bi se kdaj koli zgodilo.

Prevod: Verjel sem ti in sedaj sem razočaran.
frown-1.gif

Glede tega sem tudi jaz razočaran. Očitno je Jobsovega Appla konec
frown-1.gif
v starih časih se to ne bi zgodilo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
KSZ razmišljanje o nano SIM:
1. če iphone 5 prineseš iz tujine in tvoj operater nima nano SIM, se lahko samo slikaš z njim.
2. če aparat crkne, ga daš na servis, nano SIM pa si za ta čas lahko nekam porineš:)

Al sem kaj spregledal? Kartice so namreč v nasprotju z micro SIM popolnoma nezdružljive z navadnimi SIM.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Al sem kaj spregledal? Kartice so namreč v nasprotju z micro SIM popolnoma nezdružljive z navadnimi SIM.

Kdo te je pa to na finto vrgel? Nano SIM ima enak čip, le manj plastike naokoli in malo tanjša je. Nič takega kar adapterji ne znajo odpravit.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Wikipedia, prosta enciklopedija pravi:
In early 2012, the nano-SIM or 4FF (4th Form Factor) was introduced, which measures 12.3 × 8.8 × 0.7 mm and reduces the previous format to the contact area while maintaing the existing contact arrangements. However, a small rim of isolating material is being left around the contact area to avoid short circuits with the socket. Also the thickness (0.7 mm) of the nano-SIM has been reduced by about 15 percent.[5] 4FF can be put into adapters for use as a 2FF or 3FF SIM thus being backward compatible.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Citat:

Kdo te je pa to na finto vrgel? Nano SIM ima enak čip, le manj plastike naokoli in malo tanjša je. Nič takega kar adapterji ne znajo odpravit.

tu mi ne zgleda tako, čip deluje manjši:
endgadget
sim.jpg

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ksz.

No evo, pa je zunaj
smile-1.gif

Moje mnenje..pričakovani upgrejdi, brez hude revolucije. Osebno mi je všeč, da je končno večji zaslon (čeprav je po drugi strani velik fail da je v takem razmerju ampka ok) in manjša teža aparata. Overall se mi zdi čist dostojen naslednjik trenutne 4s.

Aja pa še to. A to res drži, da bodo mnoge aplikacije imele črn rob?? Ker to je pa za moje pojme sramtno, če ne bodo rešili
bonk.gif

So pa zanimiv povzetek naredili na gsmareni:
http://blog.gsmarena.com/editorial-does-the-iphone-5-lack-true-innovation/#more-37872

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Citat:

tu mi ne zgleda tako, čip deluje manjši:
endgadget
sim.jpg

Saj je tudi čip na simobilovem microsimu manjši od klasičnega sima.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Glede na to kolk so se trudili glede zjebanja Samsunga upam da jim vrnejo za LTE tehnologijo
evil.gif