iPad3

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Večjo voltažo rabiš zaradi stabilnosti, poraba energije pa raste s frekvenco tudi pri isti voltaži. Mosfet tranzistorji v on in off stanju idealno ne trošijo energije. Energija se porabi ko ga vklopiš in izklopiš. Večkrat kot to naredišna sekundo več energije se porabi.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Saj to je samoumevno, da če nižaš voltažo moreš nižati tudi frekvenco, drugače zadeva ni stabilna...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Po domače:

Procesor ki dela na 2 GHz porabi več energije kot dva procesorja, katerih vsak dela na 1 GHz, skupaj. Zato je nergetsko učinkoviteje, če isti program istočasno "obdelujeta" dva počasnejša procesorja (seveda pa je za to potreben dobro napisan program), kot pa en hiter.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Kje se bo zdaj to dalo kupiti? Če v petek uletim z denarjem tja, je kaka šansa da ga dobim?
grin1.gif

Nejco

Pripravnik
15. feb 2012
125
0
16
se strinam mam 22palični zaslon v full hd vse kaj je več je brezveze ker se redko kaj snema v višji ločljivosti kot full hd

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.025
11.148
113
big bang seže oglašuje, od 9 am 23.3. dalje se mi zdi, al neki takega.Hitro v vrsto ob 3 am haha

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Nejco pravi:
se strinam mam 22palični zaslon v full hd vse kaj je več je brezveze ker se redko kaj snema v višji ločljivosti kot full hd

Se pa toliko več fotografira.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne sej bodo verjetno kupci krivi, da se ga narobe drži
smile-1.gif
:)

No kakorkoli. Na gsmareni je že narejen review. Me je pa men consi zmotilo tole:
•No charging while in use

Tukaj mi ni ravno jasno kako to mislijo. Kaj a se zadeva dejansko neha polniti, če ga imaš priključnega na elektriko, ko začneš drseti po njem? Ne razumem. Ker če tole dobesedno drži je to zame en velik fail. A to pomeni, da če imam še 15% baterije na njem ne bom mogel gledati filma, ker istočasno med predvajanjem ne morem polniti tablice
confused-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Mogoče je to njihov odgovor na gretje
rolleyes-1.gif

Že itak se greje za ~10 °C več kot predhodnik, pri polnenju pa bi verjetno temperatura še bolj narasla.

Je pa to res neumna omejitev (če sploh drži).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mislim, če pa tole drži je pa to lahko zelo huda omejitev
rolleyes-1.gif

Dejansko bi moral čim si enkrat pod 50% baterije dobro razmišljati kje in kdaj ga boš uporabljal, ker če ti med delom na njem začne baterije zmanjkovati, ga moraš, kaj za pol ure odložiti in polniti, potem pa naprej mal delati
rolleyes-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Poročam zvečer kako je s polnjenjem. Zdaj je treba še kaj narediti.

Sem pravkar zasledil kaj je problem - charger je premalo močen. 10W očitno ni dovolj, da bi poganjal napravo in jo hkrati še polnil.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sej ne morem verjeti
rolleyes-1.gif

Call me stupid sam to je zame velik fail. Ne predstavljam si, da cel večer na terenu trogam ipada, zvečer bi pa rad direktno malce še posurfal ali prebral kakšno knjigo v postelji pa le tega ne morem ker mi bo zmanjkalo baterije
bonk.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Zadeva kupljena. Smo ga postavili zraven enke in dvojke, pa je razlika neverjetna. Reakcija večine lastnikov starih ajpedov je bila :"Bolha"
smile-1.gif
. Slika je res tako ostra da se porežeš na njej.
Glede polnjena pa je menda ista štorija kot je bla pri vseh ajpedih do sedaj. Ko zadevo uporabljaš na kablu se menda polni zeloooo počasi. Ampak ne vem zakaj bi bil to dealbreaker, sej ga slej ali prej odložiš in greš spat, takrat se pač nafila do konca.
To je teorija, bom poročal kako je v praksi.