iPad3

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:

Vsaj zame nič posebnega, ker je 2ka čist ok, sploh z novo nižjo ceno..

No no, kaj si ti kaj pil? Veš da to ni res, da izjava ni resnična! Rabiš trojko, to je neizpodbitno dejstvo...
evil.gif

aplauz.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Vsaj zame nič posebnega, ker je 2ka čist ok, sploh z novo nižjo ceno..

Sam sem si šel v bigbang ogledat novi model z namenom nakupa. Razstavljena sta ipad 2 in 3, eden zraven drugega. Na prvi pogled nobene razlike, na drugega tudi ne:) Šele ko sem vprašal prodajalca kateri je kateri, sem na zaslonu opazil neko razliko. Ko sem ju pa prijel v roke je bila pa razlika očitna: vsaj 10°C:)

Tako da sem razočaran, ker sem res upal da bo hud, da zamenjam enko. Najbrž jo bom za dvojko:)

No no no, to da s prve in druge nisi opazil nobene razlike dokazuje zgolj da na blizu slabo vidiš. Predlagam dvoje, ali greš k okolistu in še greš iPade enkrat pogledat(primerjat) ali pa ne greš k okolistu in vzameš iPad2
smile-1.gif
Razlika med displayjeva je res res očitna. Je pa res da nisem v Bigbagu imel obeh v roki in toplote ne morem komentirati... Lahko pa ugibamo da bo prišel ven kak popravek in se iPad3 ne bo več tako grel. Enako se je meni zgodilo ko sem kupil Galaxy S2. Vroč kot svinja, po dveh updatih je dobesedno hladen. Ko sem ga dal polnit je bil grdo vroč, zdaj je med polnjenjem komaj kaj topel...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ok, sem igral infinity blade in se je začel greti po kakih 15 min na eni točki. Predvidevam, da je tam spodaj procesor. Ko sem igro ugasnil, se je po kaki minuti ohladil.

Toplota ni bila kaj ekstra, pač malo bolj toplo, da se tista točka na dotik loči od ostale površine.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No no no, to da s prve in druge nisi opazil nobene razlike dokazuje zgolj da na blizu slabo vidiš. Predlagam dvoje, ali greš k okolistu in še greš iPade enkrat pogledat(primerjat) ali pa ne greš k okolistu in vzameš iPad2
smile-1.gif
Razlika med displayjeva je res res očitna. Je pa res da nisem v Bigbagu imel obeh v roki in toplote ne morem komentirati... Lahko pa ugibamo da bo prišel ven kak popravek in se iPad3 ne bo več tako grel. Enako se je meni zgodilo ko sem kupil Galaxy S2. Vroč kot svinja, po dveh updatih je dobesedno hladen. Ko sem ga dal polnit je bil grdo vroč, zdaj je med polnjenjem komaj kaj topel...

Z mojim vidom na blizu je vse v redu, preverjeno pred kratkim:) Lahko da sem bil površen, ampak res nisem dojel kaj je tako očitnega. Na blizu ne vidiš pikslov, in ko tekst zazoomaš je vse bolj gladko, to je vsa razlika ki sem jo opazil. Dejansko edina razlika se mi zdi to, da ko ekran pogledaš od blizu, ne vidiš pikslov. Očitno bom moral iti še enkrat pogledat:)

Pa tudi kar se temperature tiče, je najbrž malo nefer, ker ti ipadi laufajo cel dan, ampak razlika proti dvojki je res očitna, dejansko se mi je zdela temperatura precej previsoka za udobno držanje v rokah. Morda ob "normalni" uporabi ni tako visoka, pa vendar. Tudi v hitrosti odpiranja aplikacij nisem zaznal nobene razlike, ampak to se bo najbrž sčasoma spremenilo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nevem no, mogoče stvar okusa vendar meni je razlika med ekranima res očitno. Pa črna barva ni več siva kot je to na iPadu2... kar pa se tiče pik pa itak, ni več kock..

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.825
113
Saj procesor je isti, samo grafično je močnejši.

Sicer sem pa videl kako zgleda odprt ipad. Vse je ena sama baterija, edino ob enem robu je par cm široka matična plošča, kjer je vse kar se tiče elektronike. Greje se pa pomoje itak baterija (morda tudi zaslon)?

Sicer je pa meni tale nagradnja čisto ok, ker je slab zaslon edina stvar, ki manjka dvojki (poleg usb/sd portov, kar pa se pri applu ne zgodilo). Osebno bom verjetno vseeno ostal na dvojki, ker bi moral spet doplačati preveč.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Baterija se greje samo ob polnjenju, kot v vsaki napravi. Pri delovanju se baterija ne greje. Zaslon se pravtako ne greje. Ok, jaz ga imam na auto brightnes in je zdajle, ko tole pišem precej zatemnjen. Ob večji svetlobi je svetlejši. Še vedno pa ne topel?

Edino gretje, ki sem ga opazil je bilo pri poganjanju igre, ko je švicalo vseh šest jeder (2 cpu + 4 gpu) . Grela se pa je samo ena točka, kar je lahko samo A5X čip.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif

Z mojim vidom na blizu je vse v redu, preverjeno pred kratkim:) Lahko da sem bil površen, ampak res nisem dojel kaj je tako očitnega. Na blizu ne vidiš pikslov, in ko tekst zazoomaš je vse bolj gladko, to je vsa razlika ki sem jo opazil. Dejansko edina razlika se mi zdi to, da ko ekran pogledaš od blizu, ne vidiš pikslov. Očitno bom moral iti še enkrat pogledat:)

Pa tudi kar se temperature tiče, je najbrž malo nefer, ker ti ipadi laufajo cel dan, ampak razlika proti dvojki je res očitna, dejansko se mi je zdela temperatura precej previsoka za udobno držanje v rokah. Morda ob "normalni" uporabi ni tako visoka, pa vendar. Tudi v hitrosti odpiranja aplikacij nisem zaznal nobene razlike, ampak to se bo najbrž sčasoma spremenilo.

Razlika se pojavi predvsem pri branju teksta (brskanje po netu, branje dokumentov ipd). Side-by-side je tu trojka zalo velik korak naprej.
Sem zdajle dal oba na sonce, na 3 se malekost bolje vidi, ampakk verjetno le zato, ker se mi zdi, da ima ob isto "črticah" osvetljenosti ekrana trojka tega malo svetlejšega.
Polni se med delom, za gretje pa ne vem, ker nimam niti na nenem niti na drugem igric gor (vsaj ne takšnih, ki bi bile grafično zahtevne, pač samo otroška roba).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sem si čez vikend malce ogledoval ta novega. Moram priznati, da sem najprej par minut ugotavljal kateri je sploh dvojka in kateri trojka. Ko sem šele natančneje pobližje pogledal sem opazil razliko, na prvo oko pa tega res nisem opazil. Postavljena sta bila pa narazen kakšen meter oz. vsak na drugi strani mize. Saj če gledaš od res blizu je razlika občutna ampak iz "delovne razdalje" pa ni neke drame. Tako da nekaj hudo revolucionarne razlike ni razen v marketingu. Je pa luštno za videt, absolutno. Osebno, pa če bi bil lastnik ipad2, nebi razmišljal o zamenjavi.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ko ga uporabljaš zvečer pred spanjem v postelji, je "delovna" razdalja precej manjša, kot ko ga gledaš od daleč na mizo.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Zanimivo, kako je wifi problematičen pri skoraj vsaki iNapravi prvi teden po launchu, potem pa vse začne "magično" delovati.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
No, na koncu sem ga le kupil. Nekaj primerjave z ipadom 1:

- na soncu boljša vidljivost, še vedno ne najboljša, ampak je pa veliko boljša:)
- ne greje se ob normalni uporabi, špilov še nisem probal
- zaslon: veliko lažje je brati tekst, ker so črke veliko bolj ostre. Če tekst "zazoomaš" to ni več tako opazno

Pri wifiju zaenkrat nisem zaznal nobenih težav.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz sem prvo moral prodajalca vprašat kateri je novi..no potem je bilo očitno, res odličen zaslon pa precej vroči primerki v iSpotu..ostalo pa ni razlik. Aja pa 100 € je dražji.