iPad3

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sem lastnik 2ke in bom "3ko" preskočil, tako, da ne zagovarjam svojega nakupa. Ampak z tistim, ki napiše, da ni razlike je nekaj hudo narobe. Ali pa vsaj z njegovimi očmi.
smirk-1.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ne, jih ne gledam. Pogledam pa kdaj kako serijo na HBO GO, ali na D3GO, samo to ni hd. Hotel sem samo povedati, da tudi na tablici lahko pride HD do izraza.

Jaz opazim razliko med starim in novin ekranom kjerkoli in kadarkoli. Dvojke nisem kupil samo zato, ker niso povečali resolucije. Sem pač navajen retina ekrana z iPhonea. Seveda pa razlike ne opaziš, če gledaš ekran na 1,5 m stran, kar počnejo na teh testih na cesti. Ko se pa ekranu približaš, je pa še kako opazna razlika. NA primer meniji na alter.si so že prav smešni, ker so nizko resolucijske slike, ki postanejo čisto meglene, ko se upscalajo. Zraven je pa tekst, ki ima ostre robove. Prav tako se opazi razlika v aplikacijah, ki še nimajo visoko resolucijskih grafik, kjer so vidne kocke.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Ne gre se za vidno polje, pac pa da na takem mikro ekranu sploh ne locis med dobrim divx in hd, tako kot ne locis na 42inč med 720 in 1080, ce gledas na razdalji nad 3m

Tu si ga pa pihnil mimo. Razlika je očitna. Govorim za iPad 2, na trojki bi morala biti še večja.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
urejane posta mi ne dela!? Ok nima veze...pomoje da na normalni razdalji ne more bit razlike. Amapk pazi, govorim za dober divx, ne neko sranje na 100x100 resoluciji

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jap. Probaj. Magar greš in najdeš en 720 filmček na youtubu in ga pogledaš v različnih resolucijah.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Sem lastnik 2ke in bom "3ko" preskočil, tako, da ne zagovarjam svojega nakupa. Ampak z tistim, ki napiše, da ni razlike je nekaj hudo narobe. Ali pa vsaj z njegovimi očmi.
smirk-1.gif

Se konkretno opazi že na ikonah v meniju. Vprašanje pa je če je to in sotalo vredno 100e več.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik boogle pravi:
...pa res, ostalih sploh gledal nisem. Meni je 16gb polna kapa in danes, ko ima že večino naročniških paketov solidno zakupljene količine podatkov ter vsak smartphone funkcijo hotspot-a in gps-a, res nisem videl potrebe po ostalih modelih ...no stvar individualnih potreb.

16 je krepko pramlo, 32 je kinimum. Ne hecam se, sploh pri trojki. Velikst vsega (revij, recimo) se je enormno povečala, pa kak HD film, pa je takoj polno. Vem, s 16GB enke sem stalno pucal dol robo.

Vidiš, jst imam pa Ipada in iphona oba 16 GB in mi je več kot dovolj. Pa kljub nekaj filmom za na kak dopust.
Meni je na iPhone tudi dovolj, na iPadu pa že na dvojki ne (k..., vsaka revoija 200-300 mega, filmi giga do dva, pa je zabave hitro konec). Na trojki gre še hitreje, HD filmi veliiiko požrejo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Kakšne so pa kaj cene revij? Je cena enaka kot v trafiki a so kaj cenejš?

Odvisno, načeloma so vse približno enako, so pa odstopanja navzgor in navzdol zato, ker si cene ne moreš izbrat take, kot je na naslovki, ampak ima Apple samo določen nabor cen, ki jih lahko uporbiš. In če je revija v kiosku 3,8, bo v Trafiki 3,99 ... Če je pa recimo v kiosku 2,5, le pa v Trafiki lahko 2,39.
Ampak načeloma so cene (logično) primerljive s cenami tiskanih izvodov.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Hm, meni je tudi zelo nelogično, da je cena enaka
confused-1.gif

Najvecja bedarija pa je, da pri nekateri casopisih moras se posebej placati, ce si ze narocnik tiskane izdaje... Recimo Primorske Novice hocejo se dodatno 5€ za narocnino na digitalno razlicico... Pri vecini je v primeru narocnine na tiskane izdaje, e-izdaja brezplacna ...

http://ipad.primorske.si/

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik mukwai pravi:
Tudi trafika in apple imata svoje procente in ti so precej vecji kot prej nasteto.

Ja sej očitno bo držalo. Ker nikakor pa ni LOGIČNO, da je digitalna izvedba dražja kot tiskana, vsaj zame osebno.
digitalne verzije bi morale biti po polovični ceni pa bi bil tega verjetno mnogo več v obtoku, prihodek pa sorazmerno s količino "izvodov", zagotovljen. Je pa problem, če si nekdo zaželi prevelike procente (providerji/store
rolleyes-1.gif
)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik mukwai pravi:
Tudi trafika in apple imata svoje procente in ti so precej vecji kot prej nasteto.

Ja sej očitno bo držalo. Ker nikakor pa ni LOGIČNO, da je digitalna izvedba dražja kot tiskana, vsaj zame osebno.
digitalne verzije bi morale biti po polovični ceni pa bi bil tega verjetno mnogo več v obtoku, prihodek pa sorazmerno s količino "izvodov", zagotovljen. Je pa problem, če si nekdo zaželi prevelike procente (providerji/store
rolleyes-1.gif
)

Tisti, kar stane so vsebine ... in te morajo biti tako v tiskani, kot v digitalni izdaji... Sam tisk in ditribucija je menda najmanjsi strosek pri vsem tem... Prednost tiskane izdaje je, da jo lahko das naprej, ko jo preberes... digitalne izdaje pa ne mores ... Oz. moras potem dati zraven tudi svojo tablico
smile-1.gif
...

Vendar ce je nekdo narocnik ene izdaje, bi clovek pricakoval, da bo dobil drugo brezplacno ... Vsaj tako je pri vecini... Ko sem nekje prebral, da Primorske novice narocnike olupijo se za digitalno izdajo dodatno... najprej nisem verjel ... vendar potem ta podatek nasel na zgornjem naslovu ...

Druga skrajnost pa je, da so recimo Slovenske Novice ze kar nekaj casa popolnoma brezplacne za vse ... torej ni potrebno, da si narocnik... samo snames aplikacijo (avtorji so pomoje isti kot za aplikacijo Trafika) in ze lahko prebiras SN ...
grims-1.gif

Pise sicer, da je prebiranje v promocijskem obdobju brezplacno... to promocijsko obdobje pa traja ze pol leta
evil.gif

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/slovenske-novice-na-ipadu